Vaříte svým psům?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10657
23.1.12 15:48

jj, na rybičku jsem zapoměla. Manžel svýmu miláčkovi obírá uzenou makrelu, tu miluje. Ale nevím, jestli tohle pejsci můžou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
690
23.1.12 15:58

Vůbec ne, psy mám očkovaný a syrové maso jim nemůže ublížit, naopak je to jejich přirozená strava. Od malička jsou na syrovém ( BARF )a nikdy neměly nejmenší problém, netrpí na alergie, na zácpy, na průjmy, srst pěkná ( tukám do dřeva..) Když je psí žaludek zvyklý na syrové, mají tak silné " kyseliny " že žádná havět nemá šanci, jsou odolnější pak na všechno. Dříve vlci si v lese ulovili srnku, nikdo jim jí neupekl, sežrali jí i s kopýtkama a jejich tělo dostalo vše co potřebuje, včetně vápníku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
23.1.12 16:28

Tak tu uzenou makrelu by asi teda pes neměl. Já se ale přiznám, že rybí hlavu z makrely ti naši 1× za rok taky dostanou :oops: .
Uzené je příliš slané.
Jo a syrové maso jsem zapomněla napsat, ti naši taky žerou jak zjednaní. Kdysi mi říkal nějaký chovatel, že 1× do týdne jim stačí syrové.

Lenulík, tady jsem našla nějaký článek o tom, že ani zapáchající a zkažené maso není na závadu :mrgreen: . To je fakt, psi to milují. Naši si taky zahrabavájí občas masíčko do země a vyhrabou to, až to teče :poblion: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
23.1.12 16:32

Hm,tak naše beruška mámě na chalupě krade starej chleba pro králíky,kterej suší na sluníčku,přikrade se,jeden čapne,ohlodá ho a zbytek si jde zahrabat do záhonku :* :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
23.1.12 17:53

Velkému venkovnímu psu dáváme vařené i granule. Vařené především v zimě, aby měl něco teplého do žaludku. Máme semtam zadarmo domácí skopové nebo vepřové, tak zamrazím a vařím většinou s těstovinama. Domácí malý psík je na granulích, protože jinak prdí a smdrdí :mrgreen: Syrové jsem zkoušela, ale to mi jedí jen kočky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
23.1.12 18:09

Vařím hovězí, ale plánuju taky časem spíš BARF. Jinak základem jsou granule, ovoce, zelenina a suchej chleba na přilepšení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10657
23.1.12 18:26

Co to je BARF?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
921
23.1.12 18:30
Honzuovka píše:
Co to je BARF?

Krmení syrovou stravou. Maso, kosti, zelenina, ovoce a někdo obiloviny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10657
23.1.12 18:31
Brusiinka*** píše:
**Honzuovka píše:
Co to je BARF?

jj, díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
317
23.1.12 19:10

Nevím, moji psi by syrové nevzali do huby. Zajímala jsem se o BARF jak u nás ,,začínalo,, ale po tom co vyznavačka této metody připravovala dávku krmení stylem maso, zelenina pár tabletek tohohle, pár tabletek tamtoho (různých vitamínů) mě to přešlo…a nepřišlo mi to vůbec přirozené…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
23.1.12 19:55

Já našemu pesanovi dávám syrový maso, příloha většinou extrudovaný těstoviny, granule, syrový vajíčko, mlíko, konzervy. Nevím jestli sou brambory pro psa vhodné, spíš si myslím že ne ale moje březí fena tenkrát měla ve stravě hodně brambor, vařených ale jedla je i syrový.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
690
23.1.12 20:21
Kkomik píše:
Nevím, moji psi by syrové nevzali do huby. Zajímala jsem se o BARF jak u nás ,,začínalo,, ale po tom co vyznavačka této metody připravovala dávku krmení stylem maso, zelenina pár tabletek tohohle, pár tabletek tamtoho (různých vitamínů) mě to přešlo…a nepřišlo mi to vůbec přirozené…
My jim nic nevážíme, ( jen, když byly štěnata ) rozpůlí se dvoukilová štangle, těstoviny podle oka, přihodíme lžičku sušených bylinek od cd vetu a jak si chrochtají :) Druhy masa střídáme. Dávám jim jen zvlášt Pangamin, mají to jako mlsku a můžou se po něm utlouct. V zimě občas jitrocelový sirup. Vždycky ráno čumí na ten pytlík s pangaminem :) on pěkně smrdí, to je ončo. Včera mi užraly kus konskýho hovna :zed:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2109
23.1.12 20:27
Mahdalko já vím, že to nesmí, doma to říkám pořád, ale je to úplně zbytečný :cert: manžel se s ní dělí úplně o všechno :cert:
mahdalka píše:
Venny na čokoládu pozor,tu psi nesmějí!Já tý naší kupuju čokoládu pro psi a mlsá jí po kostičkách.Jinak na různý pamlsky jsem zapomněla,ty vyžaduje několikrát za den a nedá pokoj dokud něco nedostane.Koupila jsem i speciální piškoty pro psi a miluje ušený rybičky pro kočky :D Dřív jsem jí taky dávala tvrdý tvaroh,lipánek nebo chleba na kostičky namazanej lučinou.Ale někde jsem četla,že by psi mléčný výrobky neměli,tak už radši nedávám.Jinak jí udržuju štíhlou a několikrát denně jdeme na delší procházku - na veterině mě pochválili jak na svůj věk dobře vypadá a divili se,že není vůbec ještě šedivá :lol: Jinak má přesně 6,4 kg.
K tomu jídlu,taky mě napadlo uvařit jí játra,srdíčka a žaludky
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
452
23.1.12 20:29

naše slečna dostává převážně granule,ale občas uvaříme i těstoviny s masem co kupujem ve velkoobchodě.Jinak taky dostává rohlík nebo housku když se vracíme z nákupu a naprosto miluje všechny ty sušený smradlavý :poblion: přírodní věci jako jsou ouška,pacičky,žlázy atp.
Manžel ji teda taky furt cpe kostma z uzenejch žeber a je mu jedno že ona po nich potom bleje!Přetrhla bych ho!!! :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Baslerinda
23.1.12 20:31
Brusiinka*** píše:
**Honzuovka píše:
Co to je BARF?

Ono k BARFu je potřeba určitých znalostí a zkušeností, BARF není o tom hodit psu kus syrového, dietologie a výživa psů je docela věda a to co tu některé píšou čím krmí … no potěš koště … :roll:
Pes není slepice aby jedl obilí, že ne …

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný