Interupce u fenky?

1004
25.1.12 09:55

Interupce u fenky?

Ahoj,zaběhla se mi fenka,mám velkou kníračku a zaběhla se s nějakým malým ořechem,po 23 dnu mame jít na sono jestli je nebo není......Mám docela strach že je,protože bysme to musely řešit interupcí a to za prve že bysme nevěděli co snima a za druhe čekáme první mimčo a fenka by měla zrovna první štěnatka,tak bych obojí asi nezvládla a taky se to prej nedoporučuje vzhledem ktomu že ji mame doma.Nevíte kolik tenhle zákrok stojí ,jsem s okolí Brna a jak moc je pro fenku nebezpečný? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13943
25.1.12 10:06

Mě kdosi kdysi říkal, že u fen je interrupce spojená s kastrací, jinak že to nejde. Ale nevím, co je na tom pravdy.
Ale jako OT bych ti chtěla říct, že naše fena měla 9 štěňat, když se narodila malá a zvládla jsem to. Je fakt, že štěňata se narodily dřív, takže to nejhorší období, kdy jsem k nim vstávala a krmila je, jsem si odbyla jako těhotná a pak už začaly odcházet z domu. Ale měli jsme je taky vevnitř, dokonce v bytě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30316
25.1.12 10:13

To jsem ani nevěděla, že jde u psů udělat interupce. Našich fenka, když při hárání zdrhla tak pak dostala injekci na potrat. U ní to nakonec skončilo kastrací kvůli zánětu a nakonec i kvůli nádoru, ale v té době jí bylo 12 let.
U mladé fenky, bych asi zkusila štěňátka radši nechat donosit, velikostně to nevadí, když je fenka větší než pes, u nás byla kokřice a kříženec vlčáka. Ono to bude náročně, ale snad bude fenka šikovná a hodně toho obstará sama, my jsme např. v noci ke štěňatům nikdy nevstávali to si obstarala fenula sama, my jsme jim jen několikrát denně uklidili pelíšek (sebrali špinavé noviny a vyložili novými, na kobereček, který měli na spinkání nečůrali) a jak se přikrmovali tak dostávali několikrát denně žrádlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7615
25.1.12 10:14

My jsme jednou řešily stejnej problém, ale píchly nám nějakou potratovou injekci a bylo to… sice jí nebylo dobře pár dní ale dalo se to přečkat!!! A nebylo to jako u lidí, že si postinor musíme vzít hned :-D byla tam docela prodleva … Spíš bych volila tuhle cestu!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
25.1.12 10:22

Já jsem teď viděla psí dělohu a myslím, že potrat klasicky jako u člověka není technicky možný, protože by se dr nedostal kyretou do těch rohů, ty děloha je jakoby dlouhá, ne jako u člověka.
Pokud vám nenabídli zmiňovanou injekci, tak bych ještě zavolala na nějakou větří veterinární kliniku a zeptala se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1004
25.1.12 10:23

Ano,kdyby byla má dostat nějakou injekci,nepamatuješ si kolik tak zhruba stála?:::::::::Jo a ty štěnatka by měla první a já první proto se to nedoporučuje že by potom prej to mimi pak nemusela přijmout.......

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
25.1.12 10:29
abby píše:
Ano,kdyby byla má dostat nějakou injekci,nepamatuješ si kolik tak zhruba stála?:::::::::Jo a ty štěnatka by měla první a já první proto se to nedoporučuje že by potom prej to mimi pak nemusela přijmout.......

:think: nám se to nestalo. Jsou s malou jedna ruka, od začátku se k ní chovala hezky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
25.1.12 10:31

Pokud se nepletu, ta injekce se musí dát hodně brzo po krytí, něco jako 2 dny maximálně nebo tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
25.1.12 10:35

Abby, vím o jednom případu, kdy se fenka (byla to krásná dvouletá boxerka) zaběhla, čekala štěňata a majitelé jí nechali udělat potrat, který bohužel nepřežila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1004
25.1.12 11:29

tak to mě ani neříkej,to by mě asi zabilo,jsu totiž na ty moje dvě psyce docela dost fixovaná,kor když jsu už pul roku doma. :( Ještě uvidíme co nám řekne doktor.....Já mam taky hlavně strach že bych ty štěnatka neměla kde udat,to jak někdo nechavá jen jen jedno,na tohle já nemám žaludek a nedovolila bych je dat pryč,když už jsou na světě,a do utulku je cpat se mi taky nechce.A taky mam obavu jak se bude fenka tvařit na mimi,když tam bude mít svoje prcky........

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
25.1.12 11:53
abby píše:
tak to mě ani neříkej,to by mě asi zabilo,jsu totiž na ty moje dvě psyce docela dost fixovaná,kor když jsu už pul roku doma. :( Ještě uvidíme co nám řekne doktor.....Já mam taky hlavně strach že bych ty štěnatka neměla kde udat,to jak někdo nechavá jen jen jedno,na tohle já nemám žaludek a nedovolila bych je dat pryč,když už jsou na světě,a do utulku je cpat se mi taky nechce.A taky mam obavu jak se bude fenka tvařit na mimi,když tam bude mít svoje prcky........

A co teda vlastně chcete? Už jsem komentovala Váš příspěvěk v jiné diskuzi. Jednou jste ji neuhlídala, tak musíte nést následky a né tak, že ji uděláte takovou věc.. Myslíte, že ona nic neucítí? Že jí to nebude bolet? Postavte se k tomu čelem, dopřejte ji hezké prostředí a určitě to zvládne sama a pro štěňátka se Vám určitě podaří najít domovy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1004
25.1.12 12:33

už jsem to zažila,právě proto mám strach je mít,problem je že ne každýmu bych to štěně dala,vím jak se někteří lidi ke zvířatum chovají…jsu z vesnice a takovích opuštěných pejsku co měštaci vyhazujou s auta tu co chvíla pobíhají,a počítají stím že se jich někdo znás ujme abyla jste někdy v utulku?Až se tam podívate tak mi řeknete,to taky není nijak krasný život......proto to obrovský dilema.........i když duvodu je víc.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
25.1.12 13:48

Do té injekce bych nešla, četla jsem už více komentářů, kdy po této injekci o fenu přišli. Osobně bych ji nechala porodit, ponechala dvě štěňata. Taky je možnost, pokud fenka není a nemá být chovná, nechat ji hned vykastrovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30316
25.1.12 13:57
Kvatapka píše:
Do té injekce bych nešla, četla jsem už více komentářů, kdy po této injekci o fenu přišli. Osobně bych ji nechala porodit, ponechala dvě štěňata. Taky je možnost, pokud fenka není a nemá být chovná, nechat ji hned vykastrovat.

Taky bych to radši udělala takto. Naši šli do té injekce jen kvůli tomu, že by fenka porod tak velkých štěňat nezvládla a sám doktor řekl, že ve 12 letech rodit, by pro ní bylo moc riskantní. A jak jsem psala nakonec to skončilo kastrací a ještě že tak, přišlo se na nádor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
25.1.12 14:06
Kvatapka píše:

Jo, a můžete mi říct, jestli byste měla žaludek na to vybrat dvě štěňata třeba ze sešti a zbytek hodit do krabice a odnest k vet ať se o to „postará“ ? Fuj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný