Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše: VíceŠla bych do endo centra vypadá to na endometriozu
@Lenca118 píše: Více
Ano, to mi bohužel lékař taky řekl, proto jsem mela jít na tu laparoskopii, ale prý kvůli těm infekcím nemohu dokud to nebude ok
v tom centru myslíte, že by mi pomohly i s tímto problémem? ![]()
@ka2ka píše: Více
Ano byla, ale tam mi lékař vzal jen moč, nic v ní nebylo, a tím sem u něho skončila ![]()
A stěr na gynekologii na streptokoka brali naposled kdy? Pálení při močení a přitom čistá moč je u streptokoka častá. Stejně tak úleva při ATB a následný návrat potíží. On je totiž urputný a vrací se. Někdy pomůže autovakcína. Ureaplazma je taky špatně detekovatelná a blbě léčitelná. Běžný odběr moči je neprokáže a je potřeba současně přeléčit partnera. On je bez potíží a vrací to. Gynekolog a urolog by toto měli řešit. Neflákají to? Nasazují ATB podle citlivosti nebo od pasu?
Pak by se dala řešit ta endometrióza.
PS: polykací i zaváděcí probiotika jsou nanic. To je lepší gynimun rapid nebo gynella silver.
@Okta píše: Více
Streptokoka jsem měla před 2 měsíci, pak uz zjištěn nebyl, ureaplasma z gynekologie taky ok
a partnerovi na tyhle všechny nemoce testy také braly
ale jak říkám, i když sex nemáme stejne se to vrátí
většinou hned po menstruaci
dnes jsem zkusila koupit vitagyn C, akorát sem zároveň dostala i menstruaci, takže musím se zavedením počkat, ovšem jestli nebude už opět pozdě ![]()
Mně občas taky trápí pálení, není to nijak pravidelné. Někdy je to celý měsíc v pohodě a někdy mě to zlobí několik dní po sobě. Gynekolog mi udělal stěr a vše bylo v pořádku a uzavřel to tím, že to vypadá na nějakou alergii ![]()
Dobrý den, vím že je tu už spousta témat na toto téma. Ale stále nemohu najít odpovědi, a tak bych se ráda zeptala. Už 9 měsícem trpím na opakované intimní problémy (nikdy jsem problémy neměla) buď jsou to kvasinky a nebo bakterie, a to různé. Ještě bych dodala, ze me uz 2 roky boli při ovolaci strasne v levem podbřišku a to každy měsíc, že mi nezabírají ani 2 injekce najednou z pohotovosti na bolest, zatim mi nikdy nic za tu dobu nenašly, svíjím se bolestmi a jediné na co se zmůžu je si lehnou, každý měsíc kvůli tomu nechodím ani do práce a mám uvolnění. (kolonoskopie ok, ultrazvuky ok, ct ledvin a močáku také ok) a teď mam takhle dlouho problémy uz i s těmi infekcemi. (pálení pochvy a při čurání, ale jen na začátku většinou, a treba jen párkrát za den, ne vždy) Nic mi nepomáhá, žádné léky, a že uz jsem jich vystřídala, antb kazdy měsíc..globule na zavádění také, ale vždy mam léčbu, během léčby celkem ok, ale po “doléčeni” hned druhý den zase pálení a stejný kolotoč. Pak menstruace, a pak zas antb nebo globule. Jendřive jsem myslela ze mi předává něco partner, ale i když sex po léčbě nemáme vůbec, tak stejne mě to začne pak znovu.(přítel byl sám na testech a vše ok) Lactobacily žádného typu ani značky nepomáhají, probiotika na polykání také ne. A tak moje otázka zní, zda nemáte někdo zkušenost že by šlo o nějaký větší problém v těle jako celek? Nebo nějaká chronická potvora která se jentak nezjisti? Cukrovku nemam, štítnou žlázu také ok. Na imunitu atd léky také beru dlouhodobě, vitaminy všeobecně, opravdu jsem vyzkoušela už vše snad co se dá. Lékaři kamkoliv přijdu si neví rady a furt odcházím jen s antb.
na ty bolesti břicha mi na začátku roku doporučily laparoskopii, ale kvůli těmto infekcím na ni ani nemohu prý jít, aby mi nezanesly něco do břicha a neměla pak ještě větší problémy. Psychicky jsem také v pořádku, abych to měla třeba ze stresu. Říkám si že se vždycky kousnu, a k lékaři ani nepůjdu, protože vždy vyfasuji antb, ale ten šílený pocit pálení, a to že si pak člověk řekne aby si nezadělal ještě na větší problém, si ty antibiotika ve finále vezme ještě rád.
Nemáte prosím někdo podobný příběh? A jak ste to nakonec vyřešily?
Štve mě to samozřejmě kvůli sobě ale i partnerovi.