Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše: Více
Ale to není přenosné, ta balanitida. Jen se to projevuje u žen podobně. Zčervenání a svědění. Může se to objevit po podráždění, např. mýdlem.
@Trosečnice Ježíška
Ahaaa…no já nepoužívám žádná mýdla. Ani jsem nikdy nepoužívala právě. Nikdy jsem neměla žádné problémy se spodkem a po druhém porodu (4 roky) to začalo, ale velmi slabě…třeba jsem to měla jednou za tři měsíce….a třeba jen tři dny a vystupňovalo se to tak, že teď to mám pořád, ale jsou lepší dny a jsou dny kdy nemůžu vydržet jak to svědí a bolí. A gyndař mi léčí pořád kvasinky a bakterie atd…ale výtěry mám vždy v pořádku. I MS mám pravidelnou….takže se bojím jestli to nebude nějaky ten atopický spodku no
Jestli to chceš léčit sama, tak musíš systematicky. Koupit jednu mast, prostředek, zkusit. Pak další. A další. Něco tě zbaví příznaků, ale nevyléčí příčinu. Něco tě nezbaví příznaků vůbec.
Hodně žen si pochvaluje gely nebo pěny s čajovníkem. Dr. Muller má obojí a obojí s ph 4,5, což je ideál. On ten čajovník totiž dokáže některé ty problémy vyřešit a předcházet jim.
@Trosečnice Ježíška
No jelikož to trvá už hodně dlouho a vůbec mě nenapadlo, že by to mohl být kožní problém, tak ještě půjdu přes kožaře a budu doufat. Děkuji a šťastný nový rok 🤩 🥳 🍀 🫶🏽
Kožní možná nebude jen koukat nebo stírat, ale trošku si odřízne. To bych raději pár přípravků vyzkoušela sama a až pak k němu šla. Tak ať ti to dobře dopadne a ty se problému zbavíš. ![]()
P. S. Kdybys měla možnost objednat si z USA s nízkým poštovným nebo získat přes známé Head and Shoulder, tak by to taky mohlo pomoci. Tam furt dávají do HaS pyrithion zinečnatý, který je v EU roky zakázán, a ten taky působí na dost kožních potíží.
@Trosečnice Ježíška píše: Více
nestras, ke koznimu chodim cas od casu a jeste nic nerezal krom znamenka…
a to mam suchou kuzi se sklonem k ruznym ekzemum (alergie, atopak, mykozy)
Hele já se trápila s něčím podobným, všechny stěry byly OK, nikdy nic nenašli a problémy přetrvávaly. Až jsem na to šla bylinkovou cestou (byla jsem už fakt zoufalá).. takže brala jsem gynex kapky a grepofit kapsle, dělala jsem výplach slabými dubovkami, zvenku grepový olej, prala spodní prádlo místo aviváže v octu, myla se jen vodou. Pomohlo to ![]()
@Brbra
Faaakt? No teda. Rozhodně teda ještě zkusím toto. A vše koupím bez předpisu?? Děkuji moc 🌹
Gynex a Grepofit jsou od Energy (je to teda poměrně drahá záležitost - ale jak říkám, mně se to dost vyplatilo a v různým obměnách mám doma i další věci od nich a léčím se i s jinými potížemi primárně tím). Brala jsem gynex 4×4 kapky, Grepofit kapsle 1-1-1. Vic by ti poradili tam, kde to prodávají (většinou zdravá výživa, případně mrkni na net energy. cz, maji i poradnu a dá se tam hledat v archivu)
Výplachy dubovkama - na to opatrně, dubový kapky jsou dost silný, já už nevim jak jsem si to ředila - od oka jsem cvrndla do kelímku a smíchala s vodou a pak použila irigátor od Rosalginu. Vic ma na netu “dědek kořenář”, konkrétně jsou to Dubové kapky RK.
A co mi pomohlo teda i později na rozjíždějící se kvasinky je ten grepový olej, tím jsem se mazala i pak preventivně, když jsem mela pocit, že neco neni ok. Ten je z toho všeho nejlevnější
Stoji do stovky, a tim se vulva potírá dle potřeby. Zabírá především na kvasinky. To asi dohledáš normálně na netu.
Jsou to všechno nemedicínské věci, no, ja to teda mela spojené i dost s psychikou. Partnerství, rozchod, studium.. no bylo to těžký. Ono je to těžký, když člověk vyzkoušel X věcí a stejně furt nějaké potíže… ze zoufalství jsem si nechala poradit od paní, co se tímhle zabývá (temi bylinkami) a fakt mi to pomohlo - plus teda hodně srovnat psychiku a dat se dokupy po těžkém rozchodu. Byl to ale běh na dlouhou trať, ono to nezabere hned jak tabletky. Držím palce, ať se toho zbavíš ![]()
Ahoj, prosím napiš mi na simulenka8@seznam.cz
Máme stejný problém úplně do detailu. Ráda bych znala někoho, kdo to má jako já. Děkuji
@Trosečnice Ježíška nemůžu napsat, že určitě nee, protože nemoc neznám. Ale manžel neměl nikdy žádné problémy, ani moji dva synové. Takže myslím si, že toto nebude, ale uvidíme co mi řeknou na kožním. Děkuji