Intimní rada

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
29.12.24 23:11

Intimní rada

Ahojky všem. Prosila bych vaší radu nebo zkušenost. Je to cca 2 roky, kdy mi začaly potíže v intimních partiích. U gynekologa jsem byla nespočetněkrát a problémy se jen zhoršují. Výtěry jsou vždy v pořádku a nepomáhá žádný krém, tablety zavádějící ani polykací. Prosím kdyby jste měla některá alespoň podobný problém/zkušenost …..prosím o radu/názor. Nemám žádný výtok, nepalí a nesvědí mě uvnitř. Mé potíže jsou pouze zevní. Svědění, někdy tak nesnesitelné, že si to v noci drbu a kolem malých stydkých pysků mi praskne kůžička do krve a to potom pálí. Když to namažu mastí, tak pomůže na chvíli. Nejsem alergická na žádné jídlo a nikdy jsem nebyla na prací prostředky a aviváže, ale mohlo by to být třeba z toho??? Napadlo mě to až včera. Naposled jsem byla u gynekologa před Vánoci, napsal mi polykací tablety a vaginální probiotika, ale nezabralo to a je to ještě horší. Navíc jsem po těch lécích měla něco jako kopřivku, tak jsem to musela vysadit. Teď čekám až bude ordinovat. Každopádně můj dotaz zní zda jste některá měla podobné potíže? Žádný výtok, zápach jen svědění. Děkuji moc

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21241
29.12.24 23:34

Měla jsem něco podobného po tom, co Lactacyd změnil složení a já si toho nevšimla. Vůbec jsem ho nepodezirala, protože mi roky vyhovoval.
Mohlo se třeba změnit složení pracího prášku, nebo ti hůř máchá pračka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.12.24 23:57
@Anonymní píše: Více

Také se mi to teď cca 2 měsíce deje. Nic nového nemám, globule ani probiotika nepomáhají. Nejlepší je, když dole hodně vetram.
Já to pročítám tomu, že teď nosím hodně džíny případně jiné teple kalhoty a méně se hybu. V létě nosím vesměs šaty a je mi lépe.

• Citovat
  • Upravit
4330
30.12.24 00:22

Nevim jestli se jedna o stejny problem, ale me se pres noc objevila na zevnich rodidlech snad opruzenina… bolelo to neskutecne, svedilo a nic nepomahalo…
sla jsem na kozni, dostala jarishovu vodu na oplach a imacort mast (obsahuje kortikoidy)… uleva rychla, zahojilo se to behem par dni…
jo a hodne vetrat

takze misto gyndy zvaz navstevu kozni?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.12.24 01:34

Já měla trápení „dole“ od puberty, první gynekolog mi moc nepomohl. Až po mnoha letech jsem se svěřila na kožním (předepsala mi kortikoidní mast Flucinar, která mi na začátku hrozně moc pomohla) a později i na nové gynekologii, kde mě poslali na biopsii a zjistili mi sekundární onemocnění - lichen simplex chronicus. Mazala jsem při potížích tím Flucinarem a později mi předepsali novou mast Dermovate (taky kortikoidy). Ty masti mě z toho v podstatě dostaly a už se mažu jen výjimečně, když mám zrovna horší období.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.12.24 08:58

Ja mam lichen sclerosus, ten take zpusobuje svedeni a lekari to moc neznaji. Ja jsem si maly pysk doslova uskrabala. Nakonec zaleceni kortikoidovou masti. Bile fleky nemas?

• Citovat
  • Upravit
35575
30.12.24 09:04

Určitě bych zkusila prát aspoň spodní prádlo v lovele a nepoužívat aviváž ani podobný věci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Trosečnice Ježíška
30.12.24 14:56

Zkoušela jsi nějaký intim gel, na kterém je napsáno, že má ph 4,5? Nejlépe něco s tee tree olejem. Jsou i pěny, ty jsou jemnější.
No a taky bych zkusila mast Betadine, ta dokáže zázraky i tam, kde vše ostatní doporučované selhává.
Jen tak na zkoušku bych si koupila tablety Spiruliny a podle hmotnosti brala pár tablet ráno a večer. Na 10 kg tělesné hmotnosti půl gramu, tak jestli vážíš 60 kg, tak 1,5 g ráno a 1,5 g večer. Spirulina má skvělé účinky na kožní problémy.

• Citovat
  • Upravit
Trosečnice Ježíška
30.12.24 15:00

Hydrocortisonová mast je k dostání bez předpisu. Zkusila bych ji až jako poslední, je dost agresivní. No a k tomu, co píšu výš, bych ještě přidala Ichtoxyl. Smrdí to jako beton, ale taky si to lidi pochvalují. Možná i Sulfur mast od Santanderm by mohl pomoci. U těch mastí bych používala pár dní a když by to zabíralo, pokračovala bych další týden dva. Když by to vůbec nepomohlo, tak bych po 4 až 5 dnech přestala používat. Stojí to kolem stovky a za vyzkoušení to stojí.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.12.24 17:59

Moc všem děkuji za odpoveď a rady….
Já to stejně ještě po novém roce proberu s gynekologem a popřípadě zkusím to kožní….protože jak psala jedna paní/slečna….možná to vypadá o na tu lichen sclerosus😔 😔
Zkusím i prát jen v té lovele. Mastiček jsem měla opravdu hodně….už si ani nevzpomínám na všechny názvy.
Intimní gely na mytí jsem nikdy žádné nepoužívala a nepoužívám. Jen vodu.
Každopádně když se na tu svojí buchtu podívám do zrcadla, tak je cela rudá, kolem bílých pysků mám bílé, ale nejde to umýt…jako kdyby to byla kůže a mám pocit když to svědí jako kdyby my malé stydké pysky srůstaly s kůží….prostě nechápu a jsem nešťastná. A vchod do pochvy je rudý a mám tam i takový jako že bolák, ale ten občas bolí a občas ne.

• Citovat
  • Upravit
4330
30.12.24 20:01

auu, to je neprijemne jen to ctu…
no hodne stesti u doktoru :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1972
31.12.24 11:49

Může to být nevyhovující prací prášek, ale třeba také nevyhovující mýdlo, kterým se myješ.

Zkus preventivně změnit značky a na čas používat něco šetrného. Např. dětské mýdlo atd.
Pokud se nic nezmění, budeš alespoň vědět, že tím to není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Trosečnice Ježíška
31.12.24 12:07

Nemůže to být ženská verze balanitidy? Balanitis, zánět žaludu. Mají to muži kvůli špatné hygieně, ale i když to přehánějí nebo používají moc agresivný mýdla, např. sprchové gely. Někteří se toho zbavují lehce, někteří to mají na celý život. Ale bývá to spíš jen kosmetický problém u těch chroniků, nečiní to žádné jiné potíže.

Nějaký gel/krém ze skupiny clotrimazolum jsi zkoušela?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.12.24 13:15

@Tayen
Trápí mě to téměř 4 roky, ale za začátku to nebylo tak strašné jako teď poslední rok. Takže jsem zkoušela vše…práci prášky, vypozorovat jestli to není z nějakého jídla, dokonce jsem i začala hubnout, protože jsem si říkala zda to není z nadváhy. A pořád je to horší a horší. A bojím se, že to bude lichen sclerosus jak tady včera psala jedna paní/slečna anonymně. 😣

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Poradna gynekologa