Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
Pokud mám žádanku od lékaře a potřebuji zjistit intoleranci mléčných výrobků, tak opravdu musím za ty testy platit (min.5000 kc) nebo je i jiná možnost?
Diky za zkušenosti
Mně dělali testy na alergolorii/imunologii z krve a neplatila jsem nic… Zjišťovali hladinu laktázy.
@annie.richter aha… to je asi něco jiného. Popravdě nevim.
Žádanka je na gastro od praktika
Dceři testy nedělali. Udělali jen pokus s eliminační dietou. Nejdříve úplně bez mléka. Když došlo k zlepšení, tak bezlaktózové. Když byla stále v pohodě, přiřkli jí laktózovou intoleranci. Prý jsou testy většinou zbytečné. Dětské oddělení v nemocnici - spolupráce alergologie a gastroenterologie.
@Havlova aha… no to se týká konkrétně mě… už to celkově dost omezuje můj život a potřebuji to vyřešit…
Ja to teda vyřešila eliminační dietou, proste sem vysadila vše mléčné a potíže byly pryč, kdyz sem zas neco mléčného snedla, bylo to zpatky.
Nicméně pokud mas žádanku od dr, tak bys nic platit nemela, pokud nejdeš na nejakou soukromou kliniku a ma ten doktor teda smlouvu s tvoji pojišťovnou ![]()
@Kriss Tina zatím mi všichni řekli nebo napsali, že to nedělají… Proto jsem se dívala na ty testy a ty jsou tedy placené.
Synovi dělali dechový test na intoleranci laktózy na dětském gastru v Praze. Vypil nějaký roztok a pak v intervalech dýchal do přístroje. Bylo to zadarmo.
@Sandra 1991 Na gastru ti udělají testy zadarmo, to samé praktik. Kdo po tobě chce 5 tisíc? Mně je dělali z krve.
Tak když prodáš test za 5000,–, který vlastně není potřeba, je to dobrý deal.
@Sandra 1991 píše: Více
Protože to většinou zjistí tou eliminací všeho mléka ze stravy a jeho opětovným nasazením. Myslím, že zrovna tohle je to zásadní, nezáleží prý to jen na jednom faktoru. Stejně jako u histaminové intolerance. Dcera má obojí a tam je teprve sranda zjistit, co všechno může a co ne, co nevadí samo, ale v kombinaci ano, co třeba nejde sníst v jeden den,…
@Sandra 1991 měla jsem žádanku, šla jsem na alergologii a testy mi provedli zdarma
@Sandra 1991 tak za prvé nehledej nemocnici ale gastro ambulanci. Objednej se na vyšetření (na které ti praktik dal žádanku) a tam uvidíš, až gastroenterologovi popíšeš své potíže, zda ti udělá odběry na pojišťovnu, ne že ty si rovnou píšeš Já chci. Za druhé, pokud to jen ty chceš, ale dr. k tomu nevidí důvod, tak ano můžeš si zaplatit odběry krve na intoleranci laktózy nebo BKM, nestojí to 5000, ale cena není úplně nejnižší.
Tyjo, to jde z krve a jinak? mne to zjistovali odberem vzorku pri gastroskopii ![]()