Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@hlev píše: Více
Ahoj, tady zakladatelka tématu, myslím, že už nemusím být nadále anonymní - jsem stále na tom samém gymplu, už vlastně teď pátým rokem, a je to mnohem lepší - za ty první čtyři roky jsem se hodně profesně vyvinula, nabrala zkušenosti a vím mnohem lépe co a jak. Jsem i třídní ![]()
Nejtěžší boj to pro mě byl hlavně první dva roky, to jsem se v tom hodně plácala, hledala sama sebe, hledala cestu ke studentům, jak si poradit v různých situacích, jak udělat dobré hodiny, kde najít hranici mezi odměřeností a přílišným kamarádíčkováním se studenty, no hrůza. Asi ten počáteční boj byl právě spojen i s tou introverzí, neuměla jsem moc reagovat na nečekané situace v hodinách, mnohdy bylo vidět, že jsem nerozhodná, vše jsem si moc brala…
Introvert jsem samozřejmě pořád, ale už s tím taky umím lépe pracovat, v hodinách jednat sebevědomě, mít vše lépe naplánované, už vím, co po těch studentech chci a chtít budu atd. Dokonce jedna třída, kde učím, extra vzkázala našemu řediteli, že jsou moje hodiny dobré, že mě mají rádi, že to s nimi umím… To mě opravdu hřeje.
Samozřejmě stále mám, kam se vyvíjet, pořád vidím rezervy, pořád mě různé situace překvapují (však jsem tam pořád teprve pátý rok) a zlepšovat se stále chci, ale už to naštěstí není ta počáteční „zmatenost“.
Shrnuto - jsem tam nakonec spokojená, se studenty vycházím a celkem to klape ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.