Invalidní důchod a výpověď

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
24.8.22 15:03

Invalidní důchod a výpověď

Po dlouhodobé nemoci jsem si zažádala o invalidní důchod. Přiznali mi 3. stupeň na jeden rok. Zatím nemám v ruce pravomocné rozhodnutí ani výměr. Řeším se zaměstnavatelem po 30 letech ukončení pracovního poměru. Jakým způsobem mám pracovní poměr ukončit? Dohodou? Mám čekat až mi dá výpověď zaměstnavatel? A mám nárok na nějaké odstupné? Nevyznám se v tom. Poradíte?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Tala20
24.8.22 15:30
@Anonymní píše: Jakým způsobem mám pracovní poměr ukončit? Dohodou? Mám čekat až mi dá výpověď zaměstnavatel?

Tedy pokud sama nevíš zda chceš či nechceš ukočit pracovní poměr, proč se domníváš že my to víme a že Ti nějak zázračně poradíme?

Napřed si v tom musíš udělat jasno Ty sama.

• Citovat
  • Upravit
24591
24.8.22 19:41

A vy chcete v práci skončit, nezvládáte? Já jen upozorňuji, že kvůli ID to dělat nemusíte. Nestačilo by třeba jen zkrátit úvazek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.8.22 21:32

Zkrácení úvazku mi bylo nabídnuto, ale v momentálním stavu pracovat opravdu nemůžu. Pracovní poměr nechci ukončit, dokud nebudu mít rozhodnutí ze sociálky. Zatím dobírám dovolenou.

• Citovat
  • Upravit
24591
24.8.22 21:51
@Anonymní píše:
Zkrácení úvazku mi bylo nabídnuto, ale v momentálním stavu pracovat opravdu nemůžu. Pracovní poměr nechci ukončit, dokud nebudu mít rozhodnutí ze sociálky. Zatím dobírám dovolenou.

No v tom případě jděte na dohodu, to bude asi nejlepší, ať nemusíte řešit výpovědní lhůtu. Zaměstnavatel vám nejspíš výpověď dávat sám od sebe nebude, když je to vaše rozhodnutí, proč by to dělal, jak by to zdůvodnil… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64933
24.8.22 21:54
@Anonymní píše:
Po dlouhodobé nemoci jsem si zažádala o invalidní důchod. Přiznali mi 3. stupeň na jeden rok. Zatím nemám v ruce pravomocné rozhodnutí ani výměr. Řeším se zaměstnavatelem po 30 letech ukončení pracovního poměru. Jakým způsobem mám pracovní poměr ukončit? Dohodou? Mám čekat až mi dá výpověď zaměstnavatel? A mám nárok na nějaké odstupné? Nevyznám se v tom. Poradíte?

Zamestnavatel nema duvod ti dat výpověď. A tim ani odstupne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
24.8.22 22:01

Pokud bude zrušení Dohodou, odstupné nebude. A pokud by náhodou zaměstnavatel „podstrčil“ výpověď, která se bude jmenovat Výpověď, ale v textu to bude Dohoda, tak zase žádné odstupné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24591
24.8.22 22:03
@vokishka píše:
Zamestnavatel nema duvod ti dat výpověď. A tim ani odstupne

Ano, proto bych se divila, kdyby jí tu výpověď sám dal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66798
24.8.22 22:55

https://www.exteria.cz/…m-je-rozdil/
vypoved ze zdravotnich duvodu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
26.8.22 12:36

Ale proč by zaměstnavatel dával Výpověď ze zdravotních důvodů (zaměstnance), když mu to (jak to vypadá) nijak nevadí?
A zaměstnanec dá výpověď, uvádět důvod není nutné a ani nějaký „speciální“ důvod mu k ničemu nepomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66798
26.8.22 12:53
@Ivan PPZ píše:
Ale proč by zaměstnavatel dával Výpověď ze zdravotních důvodů (zaměstnance), když mu to (jak to vypadá) nijak nevadí?
A zaměstnanec dá výpověď, uvádět důvod není nutné a ani nějaký „speciální“ důvod mu k ničemu nepomůže.

pri vypovedi ze zdravotnich duvodu se nekrati podpora v nezamestnanosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
26.8.22 13:17

Ale zaměstnavatel vyplácí odstupné. A zaměstnavatel aktuálně žádný problém s činností zaměstnance nemá. Asi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24591
26.8.22 13:50
@matkabagristy píše:
pri vypovedi ze zdravotnich duvodu se nekrati podpora v nezamestnanosti

A nemusí se platit odstupné? V tom je totiž ten zakopaný pes podle mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64933
26.8.22 14:29
@lucad77 píše:
A nemusí se platit odstupné? V tom je totiž ten zakopaný pes podle mě.

Ne, kdyz ty zdravotní problémy nejsou ue zamestnani

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24591
26.8.22 16:34
@vokishka píše:
Ne, kdyz ty zdravotní problémy nejsou ue zamestnani

No tak v tom případě je to asi jedno. Pokud tam ale zakladatelka nechce/nemůže setrvávat, bude pro ni nejlepší dohoda k tomu a tomu datu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat