Oblečení na pohovor v agentuře - manuální práce

45
23.8.22 21:53

Oblečení na pohovor v agentuře - manuální práce

Zdravím,

měl bych dotaz ohledně toho, co bych si měl obléct na pohovor, když se jdu ucházet o manuální práci.

Je to můj úplně první pracovní pohovor po studiu, takže zkušenost žádná.
Poslal jsem do agentury životopis, paní / slečna mi zavolala a zeptala se, kdy bych se mohl dostavit k výběrovém řízení. (Doufám teda, že jsem pochopil správně, že jde o pohovor. :D )

Jedná se o manuální práci, která je běžně vykonávaná v pracovním oblečení, takže rada “dle firemní kultury” jaksi nepomůže.

Mám o tu práci opravdu velký zájem, takže bych si to oblečením nerad pokazil. Co byste mi doporučili?

Praxi mám minimální, jediné čím se můžu v životopise pochlubit jsou má studia a obrovský zájem o obor, ale bojím se aby ta studia zrovna u této pozice nehrála spíš v můj neprospěch. Takže musím vymyslet něco, co nebude úplně hogo fogo, ale zas tam nechci přijít jak křupan. :nevim:

Nějaké nápady, zkušenosti?

Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
23.8.22 22:05

Stále platí, že uchazeč o práci přijde oblečen čistě, muži v košili, kravata může/nemusí být, vyžehlené kalhoty, teď v létě bavlněné či lněné. Nezapomenout na slušnou obuv. Rifle a triko ponechej doma.

Hodně štěstí. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
23.8.22 22:08

Aha, ty jsi muž. Tak slušnékalhoty a ideálně košili, nebo teda slušné triko, pokud fakt košili nevlastníš. Na manuální práci se obejdeš bez saka a kravaty.

A čisté boty co nejsou sandály, pohorky a nebo sportovní boty.

Ale ve skutečnsti, jestli jdeš na brigádu do agentury, tak bude stačit bejt čistej a nesmrdět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
23.8.22 22:23

@Ou Není to brigáda, je to HPP. Agentura jen zprostředkovává první kolo náboru, zaměstnanej bych pak byl přímo u firmy/instituce.

“Čistej a nesmrdět” 😆 👍

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
23.8.22 22:27
@CatDad píše:
@Ou Není to brigáda, je to HPP. Agentura jen zprostředkovává první kolo náboru, zaměstnanej bych pak byl přímo u firmy/instituce.“Čistej a nesmrdět” 😆 👍

No, tak ty kalhoty a košile a uzavřené boty budou fajn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
659
23.8.22 22:42

Dost zalezi, co je za pozici. Neni manualni jako manualni. U nas se napriklad delnici stridaji jak na bezicim pase a vsichni novi zacinaji u agentury, az po case muzou byt doporuceni pro nabor do kmene. Pro nastup k agenture opravdu staci, kdyz z cloveka netahne chlast a dokaze se citelne podepsat :lol: (samozrejme brano s nadsazkou)

Jsou ale samozrejme i manualni profese, ktere jsou dost odborne a tam zalezi i na osobni prezentaci. Asi nejlip sam vis, nakolik je ta pozice vic „delnicka“ ci „odborna“.

Kazdopadne slusnou kosili, dlouhymi kalhotami idealne tmavsi barvy a uzavrenymi botami v podobnem odstinu nic nezkazis. Sako ci kravatu bych asi nechala doma, leda bys usoudil, ze odbornost pozice si to zaslouzi. Ale to chlapi myslim casto nenosi ani na pohovory na kancelarske pozice, pokud se zrovna nemaji setkat s uzsim vedenim, tak bych to moc nehrotila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5940
23.8.22 22:44

A hlavně nedržet při pohovoru v ruce mobil a žvýkačku vyflusnout před vstupem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1794
23.8.22 22:54

Pokud jdeš na pohovor, co by řadový dělník, tak je to víceméně jedno. Samozřejmě by oblečení mělo být čisté, neroztrhané. Montérky bych si taky nebrala. Ačkoli si je dělníci z východu berou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
23.8.22 22:54
@HappyPotato píše:
Dost zalezi, co je za pozici. Neni manualni jako manualni. U nas se napriklad delnici stridaji jak na bezicim pase a vsichni novi zacinaji u agentury, az po case muzou byt doporuceni pro nabor do kmene. Pro nastup k agenture opravdu staci, kdyz z cloveka netahne chlast a dokaze se citelne podepsat :lol: (samozrejme brano s nadsazkou)

Jsou ale samozrejme i manualni profese, ktere jsou dost odborne a tam zalezi i na osobni prezentaci. Asi nejlip sam vis, nakolik je ta pozice vic „delnicka“ ci „odborna“.

Kazdopadne slusnou kosili, dlouhymi kalhotami idealne tmavsi barvy a uzavrenymi botami v podobnem odstinu nic nezkazis. Sako ci kravatu bych asi nechala doma, leda bys usoudil, ze odbornost pozice si to zaslouzi. Ale to chlapi myslim casto nenosi ani na pohovory na kancelarske pozice, pokud se zrovna nemaji setkat s uzsim vedenim, tak bych to moc nehrotila.

Je to práce v zemědělství, žádná fabrika s x dělníky. Hledají jen jednoho člověka, co bude samostatně obhospodařovat zázemí jedné instituce. Odbornost / vzdělání nepožadují žádné, jen ZŠ, nadšení a zkušenosti.

Asi teda nakonec zvolím ty tmavé kalhoty, boty a světlejší košili, tím nejspíš fakt nic nezkazím. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
23.8.22 22:59
@Alexandria Nixia píše:
Pokud jdeš na pohovor, co by řadový dělník, tak je to víceméně jedno. Samozřejmě by oblečení mělo být čisté, neroztrhané. Montérky bych si taky nebrala. Ačkoli si je dělníci z východu berou.

Neni to řadový dělník, pracoval bych samostatně pro jednu instituci. Ale to je nakonec asi jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
23.8.22 23:00
@mamule42 píše:
A hlavně nedržet při pohovoru v ruce mobil a žvýkačku vyflusnout před vstupem.

Budu na to myslet. 😆 👍

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naďa Urbánková
23.8.22 23:38

Myslím si, že tmavě modrýma džínama, čistě (bez potisku) černým trikem a nějakýma hezkýma, hnědýma, koženýma botama nic nezkazíš. Ale, zase, pokud se ucházíš o práci někde na stavbě, tak budeš vypadat jak vocas, když tam přijdeš v obleku, kravatě a společenských botech :nevim:

• Citovat
  • Upravit
14727
24.8.22 07:14

Džíny a košile (ale ne havajská). Klidně i svetr nebo nějaká jedno stehna mikina, když bude chladněji (cerna, bezová apod).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat