Jak přežít výpovědní lhůtu?

Anonymní
23.8.22 17:38

Jak prezit vypovedni lhutu

Ahojky vsem, dala jsem vypoved v praci, nyni musim vydrzet dvou mesicni lhutu, mate nekdo nejake rady a tipy jak na to? Praci jsem mela rada, ale samozrejme podanim vypovedi se vse zmenilo, a je jasne, ze nyni jiz nebudu vitana…nemam s tim zkusenosti vypoved jsem dala poprve v zivote pres odpracovanych vice nez 20 let, tak nejak vim, ze mne zaboli kazdy spatny pohled atd, jsem stale stejny clovek, jen v dnesni dobe jsem uprednostnila lepe placene misto a kratsi smeny, vim, ze by mi to asi mohlo byt jedno, ale znam se nechci bulet nad kazdym spatnym pohledem…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3682
23.8.22 17:49

Proč nebudeš vítána?
Já jsem taky dala v práci výpověď, protože přišla jiná nabídka na kterou jsem čekala dlouho. Byli jsme super kolektiv a až do konce jsem se tam cítila stejně fajn jako předchozí roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.8.22 17:51

@Nell2 mezi lidmi na pohodu budu, je ze je to vetsi organizace, jsem ve styku i s ostatnimi, a vzhledem k tomu co probehlo pri vypovedi za kraval atd, cast lidi bude normalnich ale vetsi cast ne, to uz ted bohuzel vim…jinak presne take prave nabidka na neco o dost lepsiho a v dnesni dobe bohuzel…

• Citovat
  • Upravit
7228
23.8.22 17:52
@Anonymní píše:
Ahojky vsem, dala jsem vypoved v praci, nyni musim vydrzet dvou mesicni lhutu, mate nekdo nejake rady a tipy jak na to? Praci jsem mela rada, ale samozrejme podanim vypovedi se vse zmenilo, a je jasne, ze nyni jiz nebudu vitana…nemam s tim zkusenosti vypoved jsem dala poprve v zivote pres odpracovanych vice nez 20 let, tak nejak vim, ze mne zaboli kazdy spatny pohled atd, jsem stale stejny clovek, jen v dnesni dobe jsem uprednostnila lepe placene misto a kratsi smeny, vim, ze by mi to asi mohlo byt jedno, ale znam se nechci bulet nad kazdym spatnym pohledem…

Myslím, že jediný kdo s tím může mít eventuelně problém je vedoucí, zbytku to bude jedno anebo dokonce líto, že už tě neuvidí… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.8.22 17:54

@welovefashion snad ano, nechci byt takova ze bych sla na nemocenskou rada bych se zachovala fer, jen tim, ze je to poprve asi moc stresuju i sama sebe…

• Citovat
  • Upravit
7228
23.8.22 18:03
@Anonymní píše:
@welovefashion snad ano, nechci byt takova ze bych sla na nemocenskou rada bych se zachovala fer, jen tim, ze je to poprve asi moc stresuju i sama sebe…

Vydrž, pokud by fakt dělal někdo nesnesitelné dusno, tak to řeš se šéfem nebo tou nemocenskou ;) ale já mám teda vždy jen pozitivní zkušenosti;) zatím tedy jen 2 výpovědi ;) ale i u kolegů to bylo v pohodě, šéf chápal, že se chtějí posunout dál… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2334
23.8.22 18:13

Švagr to dělá tak, že má smlouvu vždy na dobu určitou, před ukončením vždy jde na nemocenskou, tu protáhne co nejdéle (se zádama samozřejmě) a pak jde na pracák vybrat 5 měsíční podporu v nezaměstnanosti.
Když to stát dovoluje a podporuje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
23.8.22 18:37
@FraDeu píše: Švagr to dělá tak, že má smlouvu vždy na dobu určitou, před ukončením vždy jde na nemocenskou, tu protáhne co nejdéle (se zádama samozřejmě) a pak jde na pracák vybrat 5 měsíční podporu v nezaměstnanosti.
Když to stát dovoluje a podporuje…

Kdyz to stat dovoluje a podporuje, pojďme se mu na to složit z našich odvodů, jupiii

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.8.22 18:47

@FraDeu klobou dolu pred svagrem, to bych ja neumela, navic jsem mela 20 let sml na neurcito, ted jinou praci, jen ne placenou tak, jak bych si prala, chci odejit fer, fakt se mi nechce delat takove nejake cavyky, navic po uplynuti lhuty hned nastupuji do noveho… Snad to nejak dam uvidim jen tim, ze jsem nikdy lhutu nemela a jsem vic cita tak vznikl tenhle prispevek no…

• Citovat
  • Upravit
85894
23.8.22 18:52

U nas, kdo da vypoved, vybere si volno a k tomu onemocni. Ja su versinou po vypovedi vybrala volno a prescasy a v podstate jsem tam uz nebyla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3708
23.8.22 19:01
@Anonymní píše:

Buď profesionál, žádný špatný pohledy si nepřipouštěj, to není tvůj problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
659
23.8.22 19:17
@Anonymní píše:

Z moji zkusenosti z velkeho korporatu, kde porad nekdo odchazi, to prakticky nikdo neresi ve smyslu, ze by se to dotycnemu zazlivalo. Spis je to vzdycky takovy povzdych, kdo to bude misto nej delat (zvlast kdyz odchazi zkusenejsi clovek s nejakym zvlastnim know-how). A pak smireni s tim, ze uz nema smysl po nem nic moc chtit, protoze kdyz odchazi, ma to na haku. :D

Jo a samozrejme okamzite vyzvidani, kam jde a co tam bude delat. Korporaty jsou desna drbarna :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.8.22 19:20

@Proto02 pokusim se dekuji moc, ale jsem fakt cita, a vim, ze jsem nastvala nektere lidi, jenze v dnesni dobe, cloveku moc nezbyva, vetsina lidi chce delat tak, at to ma zaplaceno lepe, musim vydrzet nechci byt srab, ktery se odklidi do ustrani a uz se neukaze na to jak jsem stara tak jsem jeste takovou zkusenosti nepolibena, ale dekuji :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.8.22 19:23

@HappyPotato jezis kez by to by mi vadilo ze vseho nejmene :D :D :D :D ;)

• Citovat
  • Upravit
15995
23.8.22 19:38

Tak odchazet z prace, kde ti je v podstate fajn, je tezke…absolvovala jsem, chapu. Ale nevim, asi jsem mela stesti, nikdo mi to nezazlival, spis jak uz nekdo pise, byly nejake ty povzdechy, ze se bude zase nekdo zaucovat atd. Takze nejake blbe ksichty nebyly, to spis v prvni praci, kde jsem neodchazela vubec ve vhodnou dobu z mnoha duvodu, ale to jsem zase byla tak rozhodnuta, ze mi to bylo fuk :mrgreen: Ja na rozdil zjevne od obecne praxe poctive makala do posledniho dne, jeste pak dokonce i castecne pomahala po odchodu, brala jsem to tak, ze odchod byl z me vule a je fer memi nastupci pripravit co nejlepsi start, nechtela jsem zbytek kolegu nechat ve stichu. Takze jsem si nejak nic moc nepripoustela, soustredila jsem se na to, abych zvladla nachystat a predat co nejvic, mezitim jsem jeste vyuzila cas na pokec s oblibenymi kolegy, zorganizovala jsem rozluckovou party a na zaver si i trochu pobrecela…ani jedna z mych vypovednich dob nebyla diky tomu nejake trapeni :nevim: Jestli ti to nekdo zavidi a ma potrebu prskat, jeho problem :nevim: V dnesni dobe je stridani praci bezne no :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat