Invalidní důchod II - Práce / OSVČ
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Invalidní důchod II - Práce / OSVČ
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat. Již pobírám invalidní důchod II. Kde ml byl přiznám trvalé pobírám už pět let. Ráda bych se chtěla zeptat kdybych měla smlouvu na DPP (Telefonní operátorka na doma) a zároveň byla i jako OSVČ na vedlejší činnosti (mobilní masérka) nesebraly by mi důchod? Mohla bych? Volala jsem přímo na Ossz a tvrdili mi, že o ni na to nepřehlíží a nehlídají to, a nic víc mi k tomu neřekli, což mi bylo divné. Takže raději se ptám zkušených na co dávat si pozor. Děkuji moc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Jessinka1988 no tak při ID 2 s to, že člověk pracuje předpokládá.
A jestli ho máš trvale, bez nějakého přezkoumání, nebála bych se.
Mně ho vzali po 2 letech, ale já pak začala pracovat zase na plný úvazek, tak ho odebrali.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Více
No mam to bez kontrol a trvalé. Ale nerada bych o to přišla. Na plný pracovat nemůžu, max 6 hodin. Ale viz jak jsem psala, tak netuším jak v tom případě to chodí OSVČ vedlejšák a dpp.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jak to pak že sebrali? To je hrozné. Já to mam na záda pohyb aparát a oči onemocnění, narodila jsem se o něco jen s kratší nohou
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jessinka1988 měla jsem „jen“ rakovinu prsu
U tebe bych se odebrání nebála
Mně si pak po těch 2 letech ani nepozvali, hned mi ho sebrali.
- Citovat
- Upravit
To je hrozné
a zkoušela ses odvolat? No já to mám na pohyb aparát záda, nohy, oči i psychiku jsem měla špatnou, byla jsem tyrana. Skrze pohyb aparát jsem nemohla ani studovat sestru nebo gastro, tak jsem se vyučila masérkou, kde to dělají i zdravotně hendikep lidi / maseri. Jeste ve 12 letech sem mela naprasklou kostrc uraz se mi stal.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jessinka1988 nezkoušela. Nejdriv jsem chtěla, abych mohla pracovat třeba 0.75 úvazek
Ale pak jsem se na to vykašlala.
Ty sis Teda zažila ![]()
Ale člověk, pokud může, měl by pracovat. Vždyť mezi lidmi je to lepší.
Mmch masáž by se mi hodila ![]()
- Citovat
- Upravit
Hold to je život, a člověk musí jít dal i přes bolístky. Právě jsem se bála aby mi to nevzali. Jo to je fajn, odkaď pak jsi? Přemýšlela jsem že bych to dělala na vedlejšáku ty masáže mobilní a měla DPP na to volání na doma no. Snad to vyjde mít obojí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit