Invalidní důchod odpracovaná léta

343
26.2.22 07:19

invalidní Důchod odpracovaná léta

Ahoj, zažádala jsem o ID, ale teď mi tak vrtá hlavou, co se počítá do těch odpracovanych let, abych duchod dostala? Někde jsem četla, ze se tam počítá i péče o dítě. Ja totiž když by se počítaly jen odpracovana leta, tak těch 5 let ještě nemám celých. Po maturitě jsem otěhotněla a pak od roku 2017 jsem nastoupila do prvního zaměstnání, kde pracuji doteď. bude to ale až v květnu 5 let, máte někdo zkušenost, jestli mam tedy smůlu, nebo se opravdu počítá i ta péče o dítě, děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65235
26.2.22 07:35
@Bubunka píše:
Ahoj, zažádala jsem o ID, ale teď mi tak vrtá hlavou, co se počítá do těch odpracovanych let, abych duchod dostala? Někde jsem četla, ze se tam počítá i péče o dítě. Ja totiž když by se počítaly jen odpracovana leta, tak těch 5 let ještě nemám celých. Po maturitě jsem otěhotněla a pak od roku 2017 jsem nastoupila do prvního zaměstnání, kde pracuji doteď. bude to ale až v květnu 5 let, máte někdo zkušenost, jestli mam tedy smůlu, nebo se opravdu počítá i ta péče o dítě, děkuji

Ono to neni na strankach o potrebne době?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24712
26.2.22 15:23

Ano, péče o dítě do čtyř let se vám počítá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.2.22 15:26

@Bubunka tak jestli jsi žádala, musela jsi na OSSZ, kde to s tebou někdo sepsal a tam si musela doložit rodný list dítěte.
Tak jsem to měla já…k tomu poslední vysvědčení/nebo ukončení studia, zápočtové listy a už nevím, co ještě :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
9085
27.2.22 20:12
@Bubunka píše:
Ahoj, zažádala jsem o ID, ale teď mi tak vrtá hlavou, co se počítá do těch odpracovanych let, abych duchod dostala? Někde jsem četla, ze se tam počítá i péče o dítě. Ja totiž když by se počítaly jen odpracovana leta, tak těch 5 let ještě nemám celých. Po maturitě jsem otěhotněla a pak od roku 2017 jsem nastoupila do prvního zaměstnání, kde pracuji doteď. bude to ale až v květnu 5 let, máte někdo zkušenost, jestli mam tedy smůlu, nebo se opravdu počítá i ta péče o dítě, děkuji

zde vše https://www.naseduchody.cz/…lidni-duchod

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat