Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Nedávno tu bola diskusia s tymto problemom.Ja sama mam tento problem s pudendálnym nervom a mne pomohol Mudr. Vidoman z Trenčína. U vás v Čechách sa tomuto problému venuje Mudr. Mašata v Prahe. Možností liečby je niekolko, všetko je to však beh na dlhú trať z neistým vysledkom. Prajem vela štastia.
@Benjamin53 U pana Mudr. Mašaty jsem právě byla. Můžu se zeptat, jak se jmenovala ta diskuze? Díky
A co zacit chodit na soukrome fyzio? Nez cekat na rehabilitace. Taky muze trvat, nez clovek najde fyzioterapeuta, se kterym si sedne.
@Afrikana Ano, jsem objednaná k fyzioterapeutce, která je soukromá a pan profesor Mašata mi ji doporučil, že se prý tomuto věnuje. Nemáte někdo podobné bolesti v oblasti boku a kyčlí jako já a co nosíte doma, aby vás to tak neobtěžovalo?
@Benjamin53 Můžu se zeptat, kde Vás to v pánvi přesně bolí? Nevíte, co nosit za typ oblečení, aby bolesti byly aspoň mírnější v oblasti pasu? Děkuji
Taky jsem byla u prof. Mašaty a mám smíšené pocity..přes úsměv je opravdu arogantní a neposlouchá jak člověk popisuje problém. Dostala jsem opich kortikoidy, to nepomohlo, lék Amytriptin, způsobuje zácpu a ten mi napsal i když je u mě zácpa spouštěč bolesti, tak ho to nezajímalo. Neberu to. Bojim se už k němu jít, další možnost je Duoxetin a ten je silně návykový a má spoustu vedlejších účinku. Ale nenašla jsem jiného, kdo by se tímto zaobíral v Praze..
Ahoj,
mám už přes rok chronické bolesti v oblasti pánve, ale nejvíce mě trápí tupá vystrelujici bolest do prave nohy a třísla v oblasti prave kyčle, zad, prostě celého pravého boku. Bolí mě to hlavně, když nosím jakýkoli kalhoty. Mám problémy s oblečením. Skoro ve všem mě to bolí. Nemáte někdo také podobnou zkušenost? Nedávno jsem byla na vyšetření u neurologa a byla mi diagnostikovala iritace pudendalniho nervu. Jsem z toho už zoufalá. Jsem objednaná na rehabilitace, že to je nejspíš od zad, ale až na srpen.