Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, trápí mě již pár dnů ischias - bolest v krizi a v noze, je to docela děs. Mám náplasti, léky a rehabilituji. Zajímaly by mě vaše zkušenosti, jaká je nejlepší poloha pro práci s těmito obtížemi. Pracuji převážně z domova s NTB, takže nemusím u nutně sedět u stolu, můžu klidně i ležet např. na břiše, nebo i stát.. Tak jestli je dobré vymyslet nějaké speciální polohy, nebo to prostě kousnout a sedět klasicky u stolu..(dokážu sedět, nejdřív to teda dost bolí, ale po chvíli to jakoby zatuhne a v pohodě, jen to pak zase cítím, když vstávám..). A jestli je nejlepší střídat polohy, nebo spíš ne. Díky za vaše tipy ![]()
Sedět je nejhorší. Chůze a poloha vleže na boku. Tak mi to bylo řečeno lékařem.
Nejlepší poloha je na zádech s mírně podloženou hlavou a pokrčené nohy. Denně cvičit alespon 10 minut na posílení břišních svalů, cviky nesmí bolet. Půlroční léčení mám skoro za sebou
![]()
No to by mě taky zajímalo, už asi 14 dní mám záda v oblasti kříže jak přeražený takže se cpu kdečím proti bolesti, nejhorší je to vždy když vstanu ze židle, nebo z postele. Ponožky mi ráno musí navlíkat manžel protože to je nejtěžší úkol ![]()
Me slo s podobnym problemem jen lezet. Sezeni vubec nebo jen na hodne vypolstrovane zidli. Pokud to nejde, nenutim se do sezeni. Pokud to bylo obzvlast spatne, nechala jsem si na par dnu napsat neschopenku.