Ivf genetika embrya

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
4.8.22 12:42

Ivf genetika embrya

Dobrý den, mám zde jednu otázku k zamyšlení, která mi vrtá hlavou. Ptám se za kamarádku, která nemá zde registraci a nechce být zveřejněná, tudíž i mě omluvte anonymitu. Absolvovala již několik IVF a embrya měla poslána na PGT a vždy ji neprošla genetikou embrya XX a měla zdravé pouze chlapce. Jak se dozvědělo díky otěhotnění. Má z IVF dva krásné chlapečky, ale holčičky nikdy. Geneticky tam žádné vady vázané na určité pohlaví také nejsou. A cykly absolvovala 4. A jak říkám, vždy ti zdraví byli pouze chlapci. Je k tomu nějaké rozumné vysvětlení? Či jde opravdu jen o náhodu a je tam jen něco mezi nebem a zemí. nebo existuje nějaké podrobnější vyšetření pro partnera. Děkuji za diskuzi.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15133
4.8.22 13:03

No tak má kluky. Kde je problém?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
4.8.22 13:13

A ona chce holku nebo co? Prošla několika IVF, má dvě zdravé děti, to je jí málo? Já mám z IVF zase dvě holky a nevidím na tom nic záhadného ani neobvyklého. A mimochodem, proč by nechávala vyšetřovat jen partnera? Chyba v těch vyřazených embryích může být jak na straně spermie, tak na straně vajíčka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
4.8.22 13:19

Nejdřív by to chtělo vědět, jaké vady ta vyřazená embrya měly. Jestli byly vázaný na chromozom X a pak by se dalo uvažovat, že chromozom X má jeden z nich nějak křehký a při dělení buňky se poškodí nebo jde o soubor náhodných vad na různých chromozomech a pak se jedná o podivnou náhodu. Já to mám naopak, poškozená jsou embrya XY.

• Citovat
  • Upravit
2631
4.8.22 13:38

Ahoj, já posílala na PGT 8 embryí, dobré byly jen tři holky. Prý je to náhoda, já si to taky myslím. Ptala se, jaké vady měla ta špatná embrya?

První ET se nepovedl, pan následoval KET těch zbylých dvou holek a ejhle, čekám holku a kluka. :lol: Chytila se jen jedna holka a k ní se přidal kluk z přirozeného početí. Je to prostě příroda a náhoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.8.22 13:36

Svých dětí si samozřejmě váží a miluje je! Holčičku by si přála, ale rozhodně není nešťastná z chlapců… jen zvažují ještě jeden pokus ale rádi by věděli, zda je tam šance na holčičku :) genetiku mají dobrou, vada byla vždy na nějakém páru chromozomu, ne žádná vázaná, vždy jiná a jednou dokonce i byly tři XXX…
Proč by posílala manžela na vyšetření? To spíš bylo myšlené, jestli existuje nějaké vyšetření, kde mohou zjistit zda vůbec muž má zdravé právě spermie nesoucí X.
A i tak byl příspěvek čistě jen k zamyšlení.
Chápu, že je tady spousta raněných že, kterým se nedaří otěhotnět vůbec, ale nemyslím si, že je hned potřeba urážet. Od toho jsou diskuze. “Nikdo ze skály nevhodné pohlaví neháže” … je to to samé jako se spekuluje v jaké poloze zplodit děvče, či jestli před či po ovulaci. To také hned plivete jedy ať neřeší ženy kdy se pomilovat?… když vám je to proti srsti, tak to přejděte a jděte do jiné diskuze. Já sama mám tři skvělé klučíky, které miluju nade vše a i tak jsem se snažila i při jednom pokusu o holčičku, vypočítáváním všech možných fíglů.. a co?! Taky mě za to hned odsoudíte? Že si nevážím svých dětí… bože ženy..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.8.22 13:38

@Velešínka3 tedaaa a to se vám povedlo jak? :lol: Že jste měli styl po transferz? :think: To muselo být dobré překvápko :lol:

• Citovat
  • Upravit
2631
9.8.22 14:18
@Anonymní píše:
@Velešínka3 tedaaa a to se vám povedlo jak? :lol: Že jste měli styl po transferz? :think: To muselo být dobré překvápko :lol:

Po transferu jsme ho neměli, měli jsme ho asi týden před transferem, nečekali jsme, že tam spermie tak dlouho vydrží a hlavně jsem ani nevěděla, že ten cyklus půjdu ještě na transfer, ale doktor řekl, že není na co čekat. :) Ještě je možnost, že při PGT to jedno pohlaví zapsal laborant špatně, ale takové věci by se dít neměly :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.