IVF nebo adopce?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
43031
24.1.11 16:21

ahojda
podle me neni vubec od veci adopci rozbehnout, vzdyt pokud chce zdrave bile male, tak si na nej pockas 5 let
jinak ja uvazuji o darovanych embryich, pokud by nam dalsi IVf uz nevysly - prijde mi tolepsi, nez adopce, protoze je to zadarmo a bez cekani a ta embrya jsou obvykle od nejakejch minimalne jaks taks lidi, coz se o adopcatech moc rikat neda.
samozrejme pokud mas ty vejcovody plne vypotku, tak to muze branit uhnizdeni a bylo by asi lespi je odstranit - ja tohle pred LPS podepisovala rovnou. zalezi, co ti doporucili, tim bych se ridila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
24.1.11 16:31

JInak teda hovořit o pomoci ubohým opuštěným dětem v DD je naivní, pokud nejsme ochotní adoptovat si velké dítě/nemocné dítě/romské dítě … takových moc není
samozřejmě o „pomoci dětem“ je třeba hovořit před sociální pracovnicí, ale když budeme k sobě upřímné.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Minewka
24.1.11 16:39

Ahoj Didi..

Nam sa podarilo otehu prirodzene po liecbe v centre asistovanej repro.

S nasim spg a mojim PCO a myomatoznou maternicou to beriem ako neuveritelne stastie.

Samozrejme, ked sme sa o nasich problemoch dozvedeli, zvazovali sme rozne alternativy.

Kazdopadne tieto veci si musis rozhodnut sama.

Moj nazor je ze neplodnost je choroba ako kazda ina a nesuhlasim s kecami typu - „niekto“ to tak chcel, som urcena pre adoptovane deticky, a bla bla.

Adopcia bola pre nas posledna alternativa.
Chceli sme vsak pred tym skusit vsetky dostupne metody k tomu, aby sme mali vlastne dieta.

Drzim palce.

• Citovat
  • Upravit
1874
24.1.11 17:42

Ahoj,
být na tvým místě bych si vejcovody nechala, IVF se často povede, i když jsou neprůchodné…
Já jsem nemohla otěhotnět 10 let přirozeně, pak jsem se teprve rozhodla pro IVF… Nic nám ale nezjistili. Na laparaskopii jsem nebyla, proto jsem byla přesvědčená, že příčina byla v neprůchodnosti vejcovodů… Podařilo se napoprvé (po IVF), pak jsme plánovali druhé dítě, I. KET nevyšel, měli jsme jít na druhý II.KET a mezitím se podařilo přirozeně, no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Putyi
27.1.11 19:31

Ahoj Verčo.Promin že te otravuji,ale ja jsem tet před tydnem taky přišla o vejcovody a taky me čeka to umely oplodneni.Mužeš mi napsat nejaky informace jak to vše tam chodi?Ja jsem tet psala s kamaradem a on mi psal,že oni za to dali 100tis.Mohu se zeptat,na kolik to tak vychazi?Předem ti dekuji a držim Ti palečky.Klidne mi napiš i na email:Putyi@seznam.cz.Pa.Marika

• Citovat
  • Upravit
3307
27.1.11 19:36

Já byla na IVF 2× a pokaždé bez ůspěchu.Mraky peněz,šílené nervy a nanic.Nakonec zvítězila adopce a jsem šťastná.o adopci si můžeš zažádat a když otěhotníš tak ji můžeš zrušit.Na dítě-zdravé a bílé se čeká dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
středisko NRP
22.3.11 20:11

informace

Dobrý večer, určitě Vám držíme palce, aby Vám vše vyšlo. Pokud potřebujete informace o náhradní rodinné péči určitě navštivte naše stránky www.nahradnirodina.cz. Najdete zde v sekci Informace o NRP ucelené a zcela objektivní texty pro zájemce o náhradní rodinnou u péči, pro žadatele o osvojení a pěstounskou péči :-) . Vše dobré přeje manažerka Střediska NRP.

• Citovat
  • Upravit
27.6.18 12:26
@Didi píše:
Ahojky,jsem tu dnes poprvé,ale po přečtení pár zpráv jsem dostala odvahu se zapojit.Jsem 14 dní po laparoskopii na které se zjistila neprůchodnoust obou vejcovodů a pár ložisek endometriózy.OG mi sdělil,že na devadesátdevětcelýchdevět % neotěhotním přirozeně a bude se to řešit pomocí IVF.Ostatní testy vč. manžela máme OK. OG mě taky upozornil,že prý před IVF bude potřeba odstranit vejcovody!?!což je právě po prodělané LPK docela šok (nechápu, proč je teda nevyndali když se to dělává).Začínám se tedy smiřovat s IVF i když si radši nepřipouštím (vzhledem k úspěšnosti),že by to vyšlo na poprvé.Zároveň mnou cloumá myšlenka,zda to by to takhle nemělo zůstat a neměli bychom se poohlédnout po adopci? Máte někdo podobnou zkušenost nebo radu pro jednu zmatenou holku?Díky a všem co se snaží moc držím palce!!!

Ahoj :) já jsem teď 6 den od operace a brali mi oba vejcovody takže taky přichází v úvahu IVF či adopce.. Nad adopcí jsem přemýšlela ale táhne se to roky a ty geny a ten pocit že v tobě nic neporoste je divný.. Jeden známý takhle adoptoval dítě a trvalo 2 roky než ho dostali a pak ho stejně vrátily protože to byl prý extra hajzl.. Takže já rozhodně půjdu nejdřív zkusit IVF. Hlavně první 3 pokusy ti hradí pojišťovna a ty si jen musíš zaplatit hormony atd.. Což neni taková částka..:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.8.19 14:42

Ahoj, byla jsem začátkem roku podat žádost o adopci a teď by se měla rozebíhat přípravka (září/říjen), tam nám ale řekli, že dokud neukončíme IVF pokusy, tak nás tam vůbec nevezmou.

Přijde mi to jako obrovský zásah do integrity a naprosto nepatřičné rozebírání takto extrémně citlivých osobních údajů, do kterých ale absolutně NIKOMU vůbec nic není. Mají na to právo? Opravdu nás nevezmou do přípravky, když s manželem neukončíme IVF?

Teď lituji, že jsme od začátku úřadům nelhali a IVF nezatloukli.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex