Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj.Mohl by mi někdo poradit jak je to s tou BT?Mám dnes 17 den MC a moje teplota je jen 36.7.Všude píšou,že má stoupnout zpřes 37!!!Před ovulací jsem měla 36.4.Tak nevím.DíkyMěřím v pochvě
:
Vereniko,
zalezi na tom, kde meris. Jestli normalne pod pazi, v puse pod jazykem nebo v pochve. V pochve je ta teplota nejvyssi, az tech 37. Ja merim pod jazykem. Dulezite je hlavne merit na jednom miste cely cyklus, nestridat to. A taky je dulezite merit hned po probuzeni.
Hodne stesti! Zanet
Ahojky,já měřilav pochvě a i při ovulaci byla moje nejvyšší teplota 36,8.Hold nejsem teplotový typ,když už nějakou teplotu mám,což je jednou za uherský rok,tak jsem opravdu hodně nemocná. S tou teplotou to je hlavně o tom že není stejná pořád,ale lehce se zvýší když jsou ty nejlepší podmínky k otěhotnění ![]()
Ahoj Vereniko,
nezáleží na tom kam až stoupne, ale o kolik. Udává se, že v druhé fázi cyklu tj. po ovu by měla stoupnout v rozmezí 0,3 - 0,5 stupně oproti fázi první. Záleží nejen na obvyklé teplotě tvého těla, tom kde měříš (v pochvě bývá teplota o něco vyšší než pod paží) ale také na teploměru … některé naměří míň, některé víc
Já mám dva a rozdíl mezi nimi je 0,2°C.
Úspěšné měření BT ti přeje
sisina