Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Dobrý den,
podstupujeme s partnerem IVF, měli jsme 7 otestovaných embryí PGT a ještě k tomu 3 neotestované.
První KET skončil biochemickým těhotenstvím a teď se druhé embryo ani neuchytilo. Po prvním neúspěchu mi zjistili NK buňky v děloze 30%. Dali mi Sanakin (sérum z vlastní krve, které se nalije do dělohy), ale nic jiného.
Chtěla jsem se zeptat, máte některá zkušenost s NK buňkami v děloze a co jste na to brali za léky? Krev mám imunologicky v pořádku. A všude čtu, že zabírají jen kortikoidy a intralipidy, ale moje klinika mi kortikoidy nechce dát, protože to prý napáchá více škody jak užitku, ale myslím, že nic jiného nepomůže. Jsou i proti intralipidům.
Budu ráda za každou odpověď. Děkuji.:)
Příspěvek upraven 23.08.26 v 20:42
@Lucie236 já měla zjištěné cytotoxické uNK v děloze. V krvi nic. U doktora Kouckého mi doporučili kortikoidy ( docela dost brát už od 1 dne cyklu prednison 20 ug do 8 tt) a intralipidy před transferem.
V CAR se teda také divili proč taková dávka, a skepticky se pan doktor stavěl i k intralipidum ( jakože neškodí ale nepomůžou). Myslím, že to cos měla ty je víc na míru. Intralipidy prý neškodí…tak proč nezkusit. Prednison teda způsobuje otoky, přibírání a neměl by se brát dlouho. Já brala 2 cykly. Měl se po neúspěchu vysadit ale já chtěla rovnou dál. Napodruhé se zatím podařilo, jsem 4 měsíc.
Tak možná konzultuje i jinde. ![]()
Dobrý večer,
2024 jsme podstupovali kolecko vysetreni, pote IUI a nasledne IVF. V prvni rade me zarazi, ze vam to zjistili az pri neuspechu. Mne delali vysetreni hned po vstupni konzultaci-HyFoSy +hysterektomii.(Zlin) Z ni vyšlo, že pruchodnost vejcovodu OK a z hyste, ze mam zvysene NK bunky. Nasadili intralipidy, prvni inseminace nevysla, tak jsme sli rovnou do IVF.. a podaril se hned prvni KET. Ted mne tady spinka rocni dítko.. pomalu si pujdeme pro druhe, mame jich jeste 7 v mrazaku. Takze intralipidy bych urcite zkusila. I kdyz jsou dost drahe. Drzim palce ![]()
@Fugaro píše: Více
Dobrý den,
moc děkuji za odpověď a gratuluji k miminku.
Mohu se prosím zeptat, zda si pamatujete, kolik jste měla procent NK buněk? Já mám 30% a bojím se, že intralipidy nebudou stačit.
Děkuji.:)
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď