IVF – kouření a alkohol

Anonymní
1.8.26 10:08

IVF - kouření a alkohol

Ahoj všem.
Právě postupujeme druhý pokus IVF. Teď cca po týdnu jsem zjistil že manželka do toho kouří (elektronickou cigaretu) a sem tam so da pivo (jak jsou teď ty vedra.
Ptal jsem se na to AI a prý je to obrovský risk a není doporučen žádný alkohol ani kouření.
Jsem z toho docela v pr. Mám ji něco říct nebo to mám nechat být? Vůbec nechápu proč to dělá? Četla si o tom milion článků tak to přece musí vědět.
Nemáte s tím někdo zkušenosti
Děkuji za radu jak se k tomu teď postavit.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Zvedava1
1.8.26 10:27

Těhotným kuřačkám a těm, co se v zájmu dítěte neobejdou bez alkoholu bych ruce sekala.

• Citovat
  • Upravit
1406
1.8.26 10:33

Vůbec nechápu proč píšeš sem místo toho, abys to okamžitě řešil s ní. :roll:
Vy se spolu jako nebavíte, nebo se jí bojíš, nebo co to jako má znamenat :think:?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43330
1.8.26 10:40

No, my to za tebe nevyřešíme :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12856
1.8.26 10:40

Tak mam spoluzacku ze skoly, nyni uz ma vnoucata, jeji matka kourila kazdy den i si dala sem tam pivo, a ta dcera byla pekna chytra holka bez jakychkoliv nasledku a neni jedina, daleko vetsi riziko je za me vyssi vek zeny, nad 35 obrovsky stoupa riziko vyvojovych vad a problemu.:nevim: samozrejme to neprehanet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43330
1.8.26 10:47

A komunikace je základ vztahu, vztah je základ rodiny, rodina je základ státu a stát je základ světa. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.8.26 11:21

Samozřejmě to s ní řeším. Včera mi řekla když jsem jí nachytal s cigaretou že ji to štve že se přede mnou musí schovávat? Když jsem ji řekl že pivo už pivo už by si nemusela dávat 5ak jsem se dozvěděl že šak měla jen dvě. Jde o to že ji nechci ještě víc stresovat. Jsem fakt zoufalý. Jinak bych sem nic nepsal.

• Citovat
  • Upravit
1406
1.8.26 11:32

Já teda nevím…tohle fakt nechápu.
Tak ona podstupuje IVF, zkušenost nemám, ale je mi jasný, že je to ve všech ohledech náročná záležitost lidi dělají psí kusy, aby jim to vyšlo a ona se nedokáže vzdát alkoholu a kouření 8o?
To by mi teda vadilo extrémně a dost bych se zamýšlela nad tím s kým si to dítě vlastně pořizuju :think:
A nebezpečný je to pořádně ne, že ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
337
1.8.26 11:39
@Anonymní píše: Více

Za me pivo asi v pohode, pokud je jedno. Ale cigarety fakt ne. To neni v pohode a rizika tam jsou velka, kdyby otěhotněla, je velmi vysoké riziko potratu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13217
1.8.26 11:40
@Anonymní píše: Více

A chceš mít s takovým člověkem dítě? Z mého pohledu už jsou třeba dvě piva mimo nějakou oslavu docela dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.8.26 11:41

A v jaké fázi jste? Stimulace, čekání na transfer…?

• Citovat
  • Upravit
4079
1.8.26 11:55

Asi takhle, je dost divný usilovat o dítě a do toho hulit a popíjet, to pravda moc nechápu..

Příspěvek upraven 01.08.26 v 15:27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4079
1.8.26 12:00

Jinak my potomci generace z dob komunismu, kdy se hulilo o sto šest naprosto všude (školy, úřady…), jsme často dětmi maminek, co přestaly kouřit až při zjištěném těhotenství. A následky žádné moc nikdo nemá. Důležité je nekouřit a nepít během těhotenství, za to bych fakt sekala ruce..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2914
1.8.26 12:05

Tak IVF je samo o sobe psychicky narocny proces, kdo nezazil, nepochopi… Sama si pamatuji, jak jsme kvuli tomu neplanovali dovolene, protoze co kdyby transfer atd. Ale zaroven jsem v tom období normalne lehce pila, tak jako jindy, samozrejme ne po transferu. Protoze clovek se snazi nejak nirmalne fungovat a tolik si to nepripoustet, zvlast, kdyz se nedari. Dve piva a dve cigarety denne bych behem stimulace, pokud to vyslovne nezakaze doktor, vubec neresila. Dokonce nektera centra naliji pri transferu sklenicku sampusu pro stesti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.8.26 12:15

Sama jsem podstupovala IVF a teda za mě je tohle naprosto v pohodě, pokud nekouří 20 cigár denně a nepije tvrdej… tak jako sorry, ale dat si pivo a elektronku? Nevidím na tom nic špatného, lepsi než se stresovat, proste žít život normálně….. sama si dam elektronku při sklence vína, nebo piva….. rozhodně nepiju každý den, ale v době stimulace sem byla i na oslavě a syn se povedl na první dobrou. Je to naprosto normální, zdrave dítě. Samozřejmě po vkladu sem si nedala uz nic, ale i během těhotenství sem mela asi 4 male piva…. Tot muj názor a přeji at se vám miminko zadari idealne také hned a co nejméně stresu kolem :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí

K2 Complex