Zkušenosti s CAR, doporučení na nepravidelný menzes, snažení se

Anonymní
30.6.26 21:52

Zkušenosti s CAR, doporučení na nepravidelný menzes, snažení se

Ahoj holky,

jdu si k vám pro radu protože už jsem zoufalá :,(. Zkrátím to - od 15 let trpím poruchou menstruace - nejspíš skrze stresové dětsví (matka alkoholička, otec nebyl, soudy, pěstounská péče blabla..), jako první do mě gynekolog samozřejmě nacpal HA. Tu jsem vysadila asi po 8 letech braní.

Nyní je stav, kdy už ve svých 29 letech řeším těhotenství ale bohužel, zejména řeším i úplně chybějící ovulaci a menstruaci. Nikdo z lékařů doposud nepřišel na příčinu ani problém. Buď to bylo jako řešení HA nebo „ona to příroda zařídí“ atd. Před dvěmi lety jsme šli na doporučení do CAR kde jsme prošli různými testy - partnerův spermiogram má vynikající hodnoty, já léky každý měsíc, kontroly, časování styku - další stresy. Uspěla jsem při první IUI - bohužel však mimoděložní těhotenství - aplikovali mi metotrexát který nezabral a za dva dny po aplikaci jsem jela do fakultky s krvácením do břicha = laparoskopie a vzali mi levy vejcovod. Další stres období kdy jsem na tom byla psychicky špatně. Nyní po více jak půl roce se snažíme zase takže zase CAR, zase léky etruzil a aplikace Agolutinu pro vyvolání menzes. Je to přesně týden a menzes nepřišla. Chodím ještě s cystou na pravidelné půlroční kontroly. V CAR mi bylo po posledním vyšetření řečeno, že mám nějakou tekutinu v břiše a že cysta asi praskla a není vidět na ultrazvuku. Dnes na kontrole s cystou mi zase jiná lékařka řekla, že cysta tam furt je, že mám velké vaječníky, tvoří se mi folikuly a proč neřeším chybějící menzes (lékařka opravdu nepříjemná:)), řekla mi, proč mě ještě z CAR neposlali na endokrinologii ale jelikož mi dělali nějaké odběry atd tak jsem nevěděla, štítná žláza je v pořádku. Už jsem byla i na biorezonanci, po nějakém pohybu přišla i menzes (byla jsem asi dvakrát vždy cvičit a březen a květen vyjímečně přišla). Jinak nic. Nikdo z lékařů nedokáže přijít na příčinu, nikdo to nikdy moc neřešil. Vždy jsem odcházela s „máte PCOS.. ale nejste typický typ člověka, který to má“ a nazdar.. a nebo injekce a léky. Pak mě z CAR poslali na průchodnost pravého vejcovodu, na odběry skrz genetiku.

Přiznám se, že jsem už ve fázi, kdy mám chut se na všechny lékaře vyprdnout a nechat tělo žít svým životem, ale samozřejmě děti chci. Aspoň jedno a štve mě, že doposud nikdo nepřišel na to, co se mnou vlastně je. Doktorka mi řekla, že vše začíná v hlavě.. samozřejmě.. ale myslím, že takhle jsem už po psychické stránce ok. Je tu někdo, kdo si prochází něčím podobným? Nebo co myslíte že mám dále dělat, řešit a jak u koho? Jsem bezradná.. a mrzí mě, že mi každý doktor řekne něco jiného.. a ještě jsou nepříjemný.. :zed:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5686
2.7.26 13:30

PCOS je mrcha. Jaký další postup ti v CAR nabídli?
Máte v plánu IVF?
Jinak pokud se ti postup tvého CAR nezdá, nebo jim nevěříš, tak jdi jinam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí