Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky, tak v říjnu jdu na druhé IVF. První mělo za výsledek 6 embryí se špatným dělením a 50% fragmentací u všech spermií. U manžela teď našli ve spermatu zvýšený nějaký protein a říkali, že to může způsobovat tu fragmentaci, takže použijí metodu PICSI, aby vybrali ty zdravé spermie. Jelikož první pokus byl bez ET, tak jsem taková nervózní, abychom tentokrát došli dál.. Budu mít krátký protokol - prý využijeme mého AMH 8,5.. takže příští víkend začínám stimulovat.. Jsem zvědavá, minule jsem měla dlouhý protokol a fakt se to táhlo, tohle by asi měl být fofr.. Jste na tom některá podobně? Pojďte to společně prožívat, ať nám to uteče a už jsme u II čárek:)
![]()
@Evik28 Ahojky, už třetí jo? Jak probíhaly ty předchozí pokusy? Jak se cítíš a kam chodíš? Já jsem teď dostala výtok, tak jsem dnes byla na gyndě a prý je to po té hysteroskopii normální, tak mi jen dala čípky proti bolesti a nějaký krém na mykózy a prý by to mělo ustoupit.. dle UTZ je vše v pořádku, tak nic nebrání IVF v říjnu..byla jsem z toho dost nervózní.. no tak uvidíme.. jsem z toho dost na nervy:(
@wallz ahoj
ja jsem mela pokazde jen jedno vytvorene embryo. Mam Endometriozu, tak to je se mnou slozitejsi. Ted pujdu na transfer s darkyni. Po kazdem IVF jsem musela rok cekat, nez jsme sli na dalsi pokus, mela jsem spatne vysledky endosky. Uz to trva 5 let, co se snazime. Citim se ale fajn a nestravim nadeji
my jezdime do Sanusu a kam Vy?
@Evik28 My jsme první cyklus byli u Apolináře a odešla jsem, protože po tom prvním, naprosto nezdařeném pokusu, kdy se nám ani nevyvinulo embryo a všechny vajíčka byla tak špatná, tak vyšetřili jen genetiku a chtěli jít hned do dalšího.. tak jsme šli do Gennetu, kde nás prošetřili od hlavy až dolů a teď při posledním vyšetření objevili u manžela nějaký zvýšený protein ve spermiích..což prý dělá tu fragmentaci.. jenže nemůžu tomu věřit, že to bude ono a že se to povede..taky můžu mít špatná vajíčka.. já mám jinak prý úplně vzorové výsledky, tak pořád doufám, že by se to mohlo povést, ale po tom zklamání je těžké si dělat naději.. 5 let je fakt hodně, ale ono to zase letí.. kolik Ti je? mně je 30 a snažíme se přes dva roky.. manželovi je 40, tak už bych to mimčo fakt chtěla..Jak to probíhá s dárcovstvím? našli ti dárkyni rychle? mohla sis nějak vybírat? u Apolináře mě do toho taky trochu tlačili, ale tak pořád mám tendenci to ještě zkusit s mýma.. a možná je chyba vážně u manžela..
@wallz nevez hlavu, urcite se to vse podari a budes mamina
Je dobre, ze Vas tahle vysetrili, alespon ted uz vite v cem to muze byt. Pozitivne mysly a vse pujde samo, uplne zapomen co bylo a co se nepovedlo, ted se to urcite povede
Me je take 30 a manzelovi je 34. Darkyni mi nasli hned
uvedli jsme charakteristiku a je tam
Zeny co daruji, tak maji alespon jedno dite a musi mit alespon stredoskolske vzdelani
Darkyni vybira podle vzhledu pacientky sestricka, my jsme meli zrovna stesti, mame holcinu s vysokoskolskym vzdelanim a tak jsme moc radi
Budes po transferu doma nebo budes pracovat? Ja urco zustavam doma pekne v klidu ![]()
@Evik28 Eví, já budu ráda, když k transferu dojde, tak o tom zatím nepřemýšlím.. doma chci určitě zůstat po opu, protože mi narkóza nedělá nejlíp a minule mě pěkně bolelo břicho.. uvidíme, kolik se nám vyvine miminek.. ještě k té dárkyni, to jako že to vůbec netrvá několik měsíců? já myslela, že je to hrozně dlouhý proces..to je super, máš o starost méně, hezky dostaneš embryjko do bříška:)
@wallz ja cekat zrovna nemusela a mame ji, ale treba holky z Prahy a jinych mest cekaji az rok
Aha, ale to vse utece a pujdes na ten transfer v rijnu, vid? ![]()
Ahojky holky, můžu se k vám přidat? V červnci jsem podstoupila své první IVF…bohužel bez úspěchu. Čekám na ms a hurá na další pokus.
@šarka2014 Ahojda, vitej!!!
Takze mate jeste zamrazene? Je super, ze kdyz se to nepovede, tak staci aby probehly jedny ms a muze se jit znovu
U me je vzdy nejhorsi ten rok cekani na dalsi pokus. Takze to bude ted taky nejak v rijnu u Tebe?
@Evik28 Sice máme zamrazeno ale jenom jedno a je horší kvality, takze jsme se rozhodli že podstoupime celý proces znova, aby bylo ještě víc „miminek' k zamrazeni. A kdyby nevyšel právě ani druhý pokus tak by se pak sahlo jenom do "mrazáčku“ kde by jich mělo být víc. V pátek jdu k Mudr…to bude pár dní před MS a měl by mi napsat léky. A jak to že musíte čekat rok?
@šarka2014 to jse zvolili dobre reseni
Ja mam endometriozu a pri kazde stimulaci se mi to vzdy strasne shorsi a pak kdyz se to k tomu i nepodari, tak mam strasne vysoke vysledky a rok trva, nez zase klesnou na pozadovanou hodnotu. Ted stimulovat uz nebudu, ale zase budu brat Estrofem na sliznici. Je to pro me zase vse nove a jine nez klasicke IVF, tak se tesim. Mame super darkyni a za to jsem moc rada ![]()
@Evik28 Tak to držím pěsti ať to vyjde!! Nám všem ať už to konečně vyjde, po tom cim jsme si museli projít a čím procházíme tak už si to zasloužíme
A kdy by tě čekal transfer od dárkyně?
@šarka2014 Presne tak
Chce to jen pozitivne myslet a ono uz se to podle toho vse zaridi
Urcite nam to vyjde
Zitra budu volat primarovi, ale urco pujdu uz ted v rijnu, prasky uz mam doma, jen mi daji pokyn kdy je mam zacit brat a hura do toho!!! ![]()
@Evik28 Super
Tak dej vědět jak si dopadla. A kolik „miminek“ si necháte zavést?