Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojky holky, zalozila jsem tuto diskusi s darkyni a budu moc rada, kdyz se pripojite. Mam za sebou 2 nepovedena IVF. Ted jdeme do tretiho, ale uz s darkyni- netvori se mi folykli. Je to pro me vse nove a tak budu stastna, kdyz se spolu o vse podelime ![]()
@Evik28 jj na vsechny ivf. A 4te i darcovske spermijky. A mame jednovajecne dvojcatka
@pajinkapajinka jeee, to je krasny
Ja si tam chci dat soupnout dve, tak uvidime. Je to se mnou slozitejsi, mam endometriozu a ta mi brani mit svoje embryjka. Moc bych si ale prala dvojcatka. Vim, ze kdyby se nam podarilo miminko, tak uz bych pak do IVF nesla.
@Evik28 NOO řeknu ti, holkám jsou čtyři měsíce a je to záhul
. Já kdyby byla jen jedna, tak jsme měli ještě jedno embryjko zcela zdravoučké, vyšetřeno pgs v mrazáčku, tak bych ještě asi do jednoho šla. Ale jelikož jsou dvě a to stačí, tak jsem ráda, že už to podstupovat nemusím. Ikdyž vlastně u nás o nic nešlo. Stimulovala dárkyně, já jen brala utrogestan a lepila náplasti na sliznici v děloze. Pak už jsem jen došla na utz na zkontrolování výšky sliznice a pak už jen na zavedení. Takže vlastně rychlovka. Je fakt, že s dárkyní to stojí hafo peněz, ale cooo.. člověk by asi pro miminko udělal fakt všechno ![]()
@pajinkapajinka a do jakeho CARU jste jezdili? Cekala jsi na darkyni? Ja vubec celat nemusim
Uz ji mame vybranou a ted uz se ceka jen na me, zrovna me potrefila angina. Ja mam na sliznici Estrofem, zacnu ho brat po dohode s doktorem az se vylecim. Financne ta darkyne je drazsi, s tim pocitame, nam rikal doktor do 50000kc. Kolik jsi mela z darkyne embrii?
No mě to vyšlo zhruba na něco kolem 24000,– za dárkyni plus další jejich věci plus spermie na cca 49000,– celé v caru. Pak ještě dalších 12 týdnů v těhotenství brát estrapatch - náplasti a utrogestan. No celé asi kolem 55000,– 60000,– tis. Ale měli jsme to tak, že na jednu dárkyni jsme byly dvě. Teda alespoň mi to tak řekli. Ale kdo ví, kolik jich bylo
. Řekla jsem, že tolik penět teda určitě nedám, jestli není nějaká jiná varianta. Tudíž se platba rozdělila mězi dvě příjemkyně. Z dárkyně bylo osm vajíček vhodných k oplodnění. Oplodnilo se pět, prodlouženou kultivaci /6dní/ přežily tři a dvě z toho zbyly po pgs vyšetření. Jedno se zavedlo a jedno jsme měli ještě donedávna v mrazáčku. Teď jsme podepsali, že už nechceme uskladňovat. Jinak car byla repromeda Brno..
My jezdime do Sanusu v Hradci Kralove, jsem tam moc spokojena. Ma nas nastarosti primar a jde videt, ze o vsem hodne premysli, nez se do neceho pusti, duveruju mu. Mam ted v sobe vetsi nadeji, ze by to mohlo vyjit, protoze mame tu darkyni. Ja jsem vzdy pri stimulaci mela pouze jedno embryo a pak musela rok cekat na dalsi pokus
Jak dlouho jste se snazili Vy nez prisli dvojcatka?
My uz se snazime 5 let, snad uz se na nas obrati stesti ![]()
S byvalym manzelem v roce cca 2003 3 pokusy za s sebou na obilnaku - nic ani duch. Jeho spermie a dar. vajicka. Soucasny partner minuly rok v repromede prvni pokus cele darovane embrya a napoprve