Já ne, to ségra

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
16.12.14 21:40

Já ne, to ségra

Ahoj,
máte někdo zkušenost s tím, že by vám děti doslova lhali do očí?
Dnes jsem zažila situaci, kdy mladší pětiletá praštila starší (7let) plyšákem po hlavě se slovy to já ne, to ona. Já na ni koukala a ona se mne snažila přesvědčit o to, že jí nepraštila. Co s tím?
Určitě to nebylo poprvé, dneska poprvé jsem to viděla v „přímém přenosu“.
Holky se jinak maj rády, ta mladší by za velkou dejchala, ale když jí rupne v bedně, tak se dějou takovéto věci. (ani už nevím, co jí dneska přelítlo přes nos :nevim: )
Omlouvám se za anonym.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4984
16.12.14 21:43

Ja myslim ze je to normalni chovani. Ale vysvetlovat, vysvetlovat, vysvetlovat. A nechapu anonym :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9164
16.12.14 21:47

:mrgreen: :mrgreen: mám to doma, se starší puberťačkou…naprosto normální, u ní jsem se naučila lhaní poznat :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
16.12.14 21:52

Tak u nás je to normální. Něco udělaj a pak to sváděj jedna na druhou.
Ale teď jsem si vzpomněla, co holky udělaly, když jedný byly čtyři a tý mladší dva roky.
Byly v pokoji, hrály si a já tam pak přišla a viděla jsem na zemi chomáč vlasů. Jelikož měly obě stejně barvu, tak jsem nepoznala, čí jsou. Tak se jich ptám, kdo si stříhal vlasy a ta starší řekla, že to byla ta mladší. A ta to vesele odkejvala. :lol: Obě jsem je prohlídla, ale vůbec jsem nezjistila, který ty vlasy chyběj.
Až večer, když byly ve vaně a já chtěla tý starší umýt hlavu, tak jsem jí odhrnula ofinu z čela a ona tam měla jenom takový štětinky. :lol: Ona si normálně ostříhala ofinu tak dobře, že vzala jenom ty spodní vlasy, takže na první pohled to vůbec nebylo vidět. Pak ale půl roku nemohla nosit čelenku. :lol: Potvory. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
16.12.14 21:52

Dala bych dcerce najevo, jak moc mě mrzí, že mi lže. Že nejsem hloupá a že to poznám, i když si ona myslí, že ne. Řekla bych jí narovinu, že jí pak nebudeš věřit a že dobří lidé prostě nelžou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.12.14 21:57

@Kofolová
Oroč anonym? Protože sjme se naučila tady alespoň trochu chránit své soukormí. A opravdu nevidím důvod, proč své problémy vyvěšovat na obecní nástěnku včetně podpisu.

Mimochodem, mne dneska dostalo, že ségra jí prostě něčím naštvala a tak se sebrala, došla pro plyšáka, praštlila jí jím po hlavě a tvrdila mi, že ji nepraštlila, ale že ségra praštila jí… A přitom nemám pocit, že by jí ta starší nečím předtím třeba i slivně ublížuila. Jen tý malý prostě něco „přelítlo přes nos“.

@pannda
U puberťaček bych to chápala, ale týhle je 5. :roll:

• Citovat
  • Upravit
1008
16.12.14 22:05

Pamatuju si, že já jsem to staršímu bratrovi v tomto věku dělala taky. Naši to řešili vělmi efektivně. Nezajímalo je, kdo co udělal komu a břinkli nám oběma (vždy byl jeden z nás ten ukřivděný). Trvalo to velmi krátkou dobu a oba jsme si potom rozmysleli, jestli chceme dostat facana, ať oprávněně nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3681
16.12.14 22:06
@Anonymní píše:@pannda
U puberťaček bych to chápala, ale týhle je 5. :roll:

Tak maly decka proste lzou, bylo to i v tom dokumentu o vyvoji ditete od BBC :mrgreen:. Byl tam takovej pokus a vsechny decka pri nem lhali, pry je to znamka inteligence :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.12.14 22:06

@PetraJ
jsou to potvory (koukám, že je máš od sebe taky 2 roky).
Ty naše by se jednou stranu láskou snědly, a na druhou, když jim něco přelitne přes nos, tak se řežou jak koně. Snad i na sebe žárlí, těžko říct. :nevim:
Mám pocit, že se to hodně zhoršilo od okamžiku, kdy byly spolu na podzimních prázdninách u babičky. Od té doby je ta mladší mnohem agresivnější. Možná má pocit, že se jí dostatečně nevěnuju :nevim:, (tchýně měla na starosti jen je, o vaření se staral tchán…). Byla zvyklí, že se věnujeme hlavně jí, byla hodně nemocná. Teď se to otočilo, musím se víc věnovat té starší, chodí do 1. třídy.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.12.14 22:13
@Gorlami píše:
Tak maly decka proste lzou, bylo to i v tom dokumentu o vyvoji ditete od BBC :mrgreen:. Byl tam takovej pokus a vsechny decka pri nem lhali, pry je to znamka inteligence :mrgreen:.
:palec:
No blbá nebude ani jedna :lol:
I když ta mladší měla v životě horší start a budu pro ni chtít odklad, tak se podle mne v životě neztratí. Jen teda nevím, jak efektivně řešit to lhaní. :think: Pohlavkovat je nechci a když speciálně u té malé nějaké domlouvání nepadá moc na úrodnou půdu. :think: někdy mám pocit, že je prostě úplně mimo… :nevim:
  • Citovat
  • Upravit
7009
16.12.14 22:20

No jejej, trilety keca jak kdyz tiskne. A kdyz se petilety brani, zmeni triletak vypoved a svede to na dvouletyho, ktery to jeste nepobira.
Zkratka to zkousi, co to udela. Snazim se uplne pitomosti ignorovat, tam, kde si nejsem jista, tak pohrozim, ze jeste jednou a dostanou vsichni, to mu vetsinou vezme vitr z plachet, ze by prisel trest i jemu, i kdyz to svede na nekoho jineho

U prvniho to njeznam, ten je po mne, me ani nenapadne lhat, nejsem tak pohotova

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7276
16.12.14 22:41

Naší mladší je 1,5 a umí být pěkná potvora už teď! zjistila jsem, že kolikrát přijde k ségře a bez důvodu(k upoutání pozornosti, když si starší třeba hraje), jí škubne za vlasy, nebo štípne, něčím přetáhne 8o takže musím hodně koukat, abych netrestala a nepeskovala nespravedlivě.

Starší tohle teda taky zkouší…párkrát jsem nakukovala do pokojíčku, starší jí třeba plácla, nebo odstrčila a když jsem tam vlítla a zeptala se, proč mladší řve, starší odvětila, že se bouchla - „tady o postel“ :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.12.14 22:48

Holky dík. :kytka:
Zdá se, že ta mladší je úplně normální :lol:.

• Citovat
  • Upravit
49159
16.12.14 22:49
@Anonymní píše:
Ahoj,
Dnes jsem zažila situaci, kdy mladší pětiletá praštila starší (7let) plyšákem po hlavě se slovy to já ne, to ona. Já na ni koukala a ona se mne snažila přesvědčit o to, že jí nepraštila. Co s tím?
Holky se jinak maj rády, ta mladší by za velkou dejchala, ale když jí rupne v bedně, tak se dějou takovéto věci. (ani už nevím, co jí dneska přelítlo přes nos :nevim: )
Omlouvám se za anonym.

normálně jen oznámit - viděla jsem tě, vymýšlíš si - nedělej to u nás doma si nevymýšlíme a nelžeme. Omluv se sestře.. hotovo, víc bych to asi nerozpitvávala.. je jí 5 zkouší, když jí dáš najevo VIDÍM tě přestane

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
16.12.14 22:52
@Anonymní píše:
Ahoj,
Omlouvám se za anonym.

My stejný věkový rozdíl jsme v tomto období. Naschvál vyházeli skoro každý den všechny hračky a máma, když nás nutila to uklizet tak jsme vinu hazeli vzajemně na sebe. Pak jsme to obě uklizeli a stalo nám to za tu radost, že ta druhá je naštvaná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin