Plastová okna se rosí

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
172
30.1.12 13:18

jak a čím na to?

ahoj holky potřebovala bych poradit kdo s tím máte zkušenosti,máme plastová okna bydlíme v panelovém domě a hodně se rosí,hlavně ted v mrazech:(o to ale tak nejde hlavní je že pod oknem mám parapet těstě u zdi a mezi tím je vlhko pořád se tam drží mokro ale ne plísen.tak nevím jestli mám dát pryč ten parapet a vysušit a přemalovat tu část pod oknem třeba omyvatelnou barvou,není to ale parapet na kytky ale je širší a máme na něm pc je to jako stůl:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12978
30.1.12 13:24

to je běžné - zvlášť, ted když začlo mrznout..Jediné co pomáhá je topit a větrat, prostě nějaká cirkulace.
Já ráno všechna okna v bytě utřu do sucha, potom pořádně vyvětrám a potom nechávám okna alespon na mikro.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nikol.ondrášovka
30.1.12 13:24

Mě přítel vždycky sprdne že málo větrám… Ale pravdaže my tam máme už plíseň… Ono prej pomáhá to otevřít na micro. tzn něco mezi větračkou a normálně otevřeným oknem, bude tam je prťavá škvíra

• Citovat
  • Upravit
2398
30.1.12 13:27

My máme nové omítky - venkovní i vnitřní a nedávno jsem se o tom bavila s bráchou, který bydlí v baráku a říkal,že jim to první 2 roky dělalo taky - než ty omítky pořádně vyschnout. Takže topit, větrat, topit, větrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1452
30.1.12 13:29

utírám poctivě každý den :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
367
30.1.12 13:33

nechávám mikro celoročně, hodně větrám, jakože nárazově, zatím žádný problém

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21527
30.1.12 14:29

každé ráno okna utírám. máme na oknech žaluzie a jak jsou na noc zatažené, voda se tam víc sráží. permanentně mám všechna okna na mikroventilaci a snažím se hodně větrat. alespoň 2× denně intenzivně. ale tohle jde jen když jsem přes den doma. když přijdu až večer, tak už není venku takový příjemný vzduch a tak radši moc nevětrám…
a taky je dobré nesušit doma prádlo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1126
30.1.12 14:37

Taky se nam to tam rosi a dokonce jsme meli z toho i plisen na zdi, ja nebyla na plastaky zvykla, stary dreveny okna nedolehali a problem nebyl. Plisen jsme pretreli nejakou antiplisni a vetram na mikroventilaci a nekolikrat denne vyvetram normalka. Je to zatim ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
30.1.12 15:53

Většina oken v pohodě. Ale v ložnici utírám každé ráno. Máme tam ještě plachtu v okně k vůli malému, aby se mu přes den líp usínalo. A tam máme teda skoro bazén :-P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1906
31.1.12 15:13

Tak my jsme plastová okna dávali hlavně kvůli tomu, aby nám neunikalo teplo a nakonec jsme zjistili, že to větrání je stejně potřeba kvůli té vlhkosti a o to víc zase musíme topit. Takže to s tou úsporou moc nevidím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
10.2.12 18:32

Tak v obýváku nic a v ložnici na parapetu pořád louže. Nechápu. Větrám a topím v obou místnostech podobně - v ložnici větrám asi trochu víc a přitom je okno pořád orosené. Podle mě je tam ale něco špatně udělané, vlhne mi i zeď okolo okna, už jsem i musela řešit plíseň :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný