Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
ahoj holky potřebovala bych poradit kdo s tím máte zkušenosti,máme plastová okna bydlíme v panelovém domě a hodně se rosí,hlavně ted v mrazech:(o to ale tak nejde hlavní je že pod oknem mám parapet těstě u zdi a mezi tím je vlhko pořád se tam drží mokro ale ne plísen.tak nevím jestli mám dát pryč ten parapet a vysušit a přemalovat tu část pod oknem třeba omyvatelnou barvou,není to ale parapet na kytky ale je širší a máme na něm pc je to jako stůl:)
to je běžné - zvlášť, ted když začlo mrznout..Jediné co pomáhá je topit a větrat, prostě nějaká cirkulace.
Já ráno všechna okna v bytě utřu do sucha, potom pořádně vyvětrám a potom nechávám okna alespon na mikro.
Mě přítel vždycky sprdne že málo větrám… Ale pravdaže my tam máme už plíseň… Ono prej pomáhá to otevřít na micro. tzn něco mezi větračkou a normálně otevřeným oknem, bude tam je prťavá škvíra
My máme nové omítky - venkovní i vnitřní a nedávno jsem se o tom bavila s bráchou, který bydlí v baráku a říkal,že jim to první 2 roky dělalo taky - než ty omítky pořádně vyschnout. Takže topit, větrat, topit, větrat.
nechávám mikro celoročně, hodně větrám, jakože nárazově, zatím žádný problém
každé ráno okna utírám. máme na oknech žaluzie a jak jsou na noc zatažené, voda se tam víc sráží. permanentně mám všechna okna na mikroventilaci a snažím se hodně větrat. alespoň 2× denně intenzivně. ale tohle jde jen když jsem přes den doma. když přijdu až večer, tak už není venku takový příjemný vzduch a tak radši moc nevětrám…
a taky je dobré nesušit doma prádlo…
Taky se nam to tam rosi a dokonce jsme meli z toho i plisen na zdi, ja nebyla na plastaky zvykla, stary dreveny okna nedolehali a problem nebyl. Plisen jsme pretreli nejakou antiplisni a vetram na mikroventilaci a nekolikrat denne vyvetram normalka. Je to zatim ok.
Většina oken v pohodě. Ale v ložnici utírám každé ráno. Máme tam ještě plachtu v okně k vůli malému, aby se mu přes den líp usínalo. A tam máme teda skoro bazén ![]()
Tak my jsme plastová okna dávali hlavně kvůli tomu, aby nám neunikalo teplo a nakonec jsme zjistili, že to větrání je stejně potřeba kvůli té vlhkosti a o to víc zase musíme topit. Takže to s tou úsporou moc nevidím ![]()
Tak v obýváku nic a v ložnici na parapetu pořád louže. Nechápu. Větrám a topím v obou místnostech podobně - v ložnici větrám asi trochu víc a přitom je okno pořád orosené. Podle mě je tam ale něco špatně udělané, vlhne mi i zeď okolo okna, už jsem i musela řešit plíseň ![]()