Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Holky, peru v Persilu nebo Arielu, přilívám občas do praní Vanish bílý nebo Savo Perex a stejně mi strašně zachází bílé prádlo. Hlavně spodní a košilky, to, co se pere nejčastěji. Nemáte někdo zkušenost s nějakým vážně dobrým přípravkem, aby prádlo vydrželo bílé, popřípadě nějaký dobrý domácí fígl?
Renco taky peru v Arielu a Persilu a prádlo šedne, občas - jak který. ![]()
Právě že mi to dělalo vždycky - používala jsem jiný prášky, myslela jsem že když přejdu na Ariel atd, že tobude lepší - prd.
Nebude to tou bavlnou?? Nešulej to dneska nějak…??
Nevím…
taky jsme zvědava na fígle…
slyšela jsem že je to možná i tvrdostí vody..
taky mam zašedle spodni pradlo… ![]()
Mě to štve, že si koupím drahou podprsenku, kalhotky a za pár praní to vypadá jak od šmudly… Přitom používáme všechno kvalitní
Nemůže to být tvrdostí vody? Zkusila bych přidávat nějaký změkčovač, nejsnadnější je nalít místo aviváže ocet.
kazdopadne v cem je nejaka lycra nebo tak neco- nechtejte to po me presne- tak na to nesmi avivaz- a to v podprdachh bude ve velkem mnozstvi pripadu ne??
Holky a perete v gelovém nebo práškovém prášku? Četla jsem, že na bílé prádlo je prý lepší práškový než gelový. ![]()
Já sama peru teda v gelovém Persilu nebo Arielu, ale prádlo mám i tak bílé. ![]()
A přidávám do praní takový ubrousek z drogerky DM, který pohlcuje barvy.
A taky teda nikdy do bílého prádla nedávám nic barevného, ani třeba bílé tričko s barevným lemem.
Já peru v Arielu a na 60 a stejně je to po pár praních zašedlé. Ale když dám místo aviváže ocet tak to bude cítit, nebo ne?
A cítit kalhotky po octu…
Holky, mám to stěhováním vyzkoušené - je to hlavně tvrdostí vody, vodní kámen se zachytává ve vláknech prádla a to pak šedne.
Teda pokud s etam omylem nepřihodí i nějaký barevný kousek.
Nyní bydlíme na místě s hodně trvdou vodou, do každého praní podle babských rad přidávám asi 2cm octa - naliju do bubnu pračky. Prádlo nesmrdí a pomáhá.
A jednou za čas, když mám pocit,že je zašedlé - tak hodím opravdu jen bílé do pračky, přisypu 2 balíčky kypřícího prášku, naliju asi ty 2cm z láhve octa a přidám prací prášek na bílé.
To vše hodím na 90C prací cyklus a vždycky mi to prádlo krásně vybělí.
KvetinkaL píše:
Já peru v Arielu a na 60 a stejně je to po pár praních zašedlé. Ale když dám místo aviváže ocet tak to bude cítit, nebo ne?
Nebude. Přidávala jsem do plín a i když jsem sušila na sušáku, tak nic cítit nebylo. A to jsem tam kolikrát šplouchla plnou nádržku.
KvetinkaL píše:
Už jsem to taky párkrát slyšela a holky psali, že nee.
Jinak teda ještě pro vysvětlení, když to prádlo dávám na ten 90C cyklus, vybírám ten nejdelší - aby to v té „lázni“ bylo opravdu docela dlouho.
Tak prádlo prej šedne, když se dává aviváž, asi na tom něco bude, protože naší malej peru věci zvlášť
a nikdy nedávám aviváž,její věci jsou bílé až tedy na flíčky od jídla, peru všechno i naše prádlo jen v Ariel nebo Persil, ale kupované v německu, podotýkám, že je to obrovský rozdíl
. Mám ověřené přímo z výroby podniku, který vyrábí Ariel, že se pro náš trh plní něco horšího než pro němce
. Nám do prádla dávám aviváž a mám přes zimu zašedlý všechno světlý prádlo, na jaře jak začnu vešet na zahradu, krásně se vybělí. Dělá to ta aviváž, šednou tím hlavně krajky a ozdobné aplikace ![]()