Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, no já mám takovou zkušenost rodila jsem CS v celkové anestezii a za dva měsíce si zlomila kotník, na operaci mi dali radši spinál, protože jim to přišlo brzo posobě pak za půl roku jsem byla na vyndání šroubů a to už jsem dostala normálně celkovou anestezii. Takže asi tak na jaké jdeš operace? Třeba by se nějaká dala udělat jen ve spinální anestezii.
Příspěvek upraven 16.05.13 v 08:00
@rozmary ahoj..a najakou operaci jdeš, smím-li se zeptat? víš jak dlouho pokaždé pod narkózou budeš? já byla během 3,5 měsíců 3× pod narkózou, dvakrát pod krátkodobou(čištění po potratu) a jednou delší-asi hodinu(ligace hemeroidů)…a když jsem se ptala, jestli nevadí, že mám tolik narkóz v krátké době, tak mi říkali, že ne…těžko říct, jestli to tak je…každopádně se celkově cítím dost vyčerpaně, ale nevím jestli to je narkózama… ![]()
Příspěvek upraven 16.05.13 v 08:02
@rozmary záleží jako dlouhé ty výkony = narkózy budou. Ale vadit by to nemělo. Já měla loni květen a pak červenenc. Byly to malé výkony, vše ok.
@gatubela píše:
@rozmary ahoj..a najakou operaci jdeš, smím-li se zeptat? víš jak dlouho pokaždé pod narkózou budeš? já byla během 3,5 měsíců 3× pod narkózou, dvakrát pod krátkodobou(čištění po potratu) a jednou delší-asi hodinu(ligace hemeroidů)…a když jsem se ptala, jestli nevadí, že mám tolik narkóz v krátké době, tak mi říkali, že ne…těžko říct, jestli to tak je…každopádně s celkově cítím dost vyčerpaně, ale nevím jestli to je narkózama…Příspěvek upraven 16.05.13 v 08:01
Fakt jo, tak možná bude záležet na té délce anestezie… ![]()
Tříštivá zlomenina lok. kloubu- první 6 hodin, za 14 dní znovu cca 7 hodin, další 3 měsíce na to cca 4 hodiny. Žiju ![]()
@Melody 4 to čištění trvá asi 15minut, tak to asi tolik neřešej… ![]()
Teď v červnu jdu s hemeroidy, pak vysekávání moudráků a na podzim bych měla jít s očima.
@berry4 píše:
Tříštivá zlomenina lok. kloubu- první 6 hodin, za 14 dní znovu cca 7 hodin, další 3 měsíce na to cca 4 hodiny. Žiju
@rozmary u těch hemeroidů je ten čas různý, podle toho, kolik gumiček ti budou dávat…případně podle komplikací nebo jiných okolností..
@Melody 4 oni dělali co mohli, poskládat mi kloub dohromady, bohužel mi vypadaly šrouby, tak museli reoperovat a udělat to jinak. Operace jsem měla celkem 4,ta poslední (nejdelší) byla až rok a půl od té třetí. Jinak Vojenská nem.
Jinak podle mě je to jedno, kolik je narkoz za sebou, dokud jsme mladý, tělo to zvládne, horší by to bylo v 70 ti ![]()
@Melody 4 píše:![]()
Ty zlomeniny jsou blbé zvlášt tříštivá teda. Koukám, že se s tím nemazali v jaké nemocnici jsi byla?
@berry4 vypadly šrouby? to je mazec…docela nechápu jak to dělali, že ti vypadly…a jinak to máš už v pořádku? od sestřenice dcera měla stejný úraz, ale má následky…má špatnou hybnost… ![]()
@berry4 No tak to teda nechápu proč to tak šíleně řešili
Ono je zase fakt, že já v té době měla o 60 kg víc, ale jako bylo to šílené celé 4 hodiny jsem byla při vědomí a cítila jak mi sekají a tahají tu kost, navíc mi byla i přes ten spinál zima na nohy
![]()
Jinak jsou to šikulky, oni už dokážou zlomeniny napravit tak, že o nich člověk neví.
Ahoj, čekají mě v brzké době tři operace v plné narkoze.Na první jdu v červnu, chtěla bych alespoň dvě operace mít zasebou než nastoupím do práce, to je na konci září, jen nevím jestli takhle brzo posobě to půjde, abych se nesložila
každopádně do konce roku bych měla mít zasebou všechny tři, nemáte někdo zkušenost?