Jak často chodíte do spc?

2
14.6.26 15:17

Jak často chodíte do spc

Ahoj holky. Byla jsem se synem u psychologa. Ptal se mě jestli chodíme do spc (ví že jsme byli, byli spolu totiž v kontaktu), říkám že už nějakou dobu ne (naposledy listopad) a on se mi vysmál, že to není normální že neví jak je to v našem kraji ale že tady se navštěvuji minimálně jednou za měsíc, utváří plán a postupy. A já teď nevim.
Jen uvedu že syn chodil do normální školky, kde jsem začala řešit spc (začátek listopadu). Ta paní se se mnou domluvila, jestli by mohla syna vidět přímo ve školce a vidět jak se projevuje atd. Pak jsem si šla vyzvednout syna ze školky a seděli jsme jen já, paní z spc a paní ředitelka spolu a probíraly to. Zjistila že nemá cenu hledat asistenta, protože syn sem nepatří a domlouvali jsme speciální školku asi 15minut jízdy od našeho bydliště. Se vším mi pomohla a vlastně celou školku zajistila ona (syn začal od ledna) Sešla jsem se s ní ještě jednou, porosila mě ať přijdu bez syna, že si to zařizuje a nemá prostor. Podepisovala jsem papíry a anamnéza rodinná a podobně. Následně mi řekla “hotovo, kdyby jste cokoliv potřebovala, jsem tu pro Vás” “ a jen se chci zeptat, zda syna můžu ve školce navštívit” a to je vše, se školkou co jsem pochopila je v kontaktu. Ale ten psycholog ve mě něco zanechal, paní z spc mam v plánu ozvat se v týdnu ale zajímá mě jak to máte vy ostatní s návštěvou spc. Dekuju moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
66460
14.6.26 15:22

Nejčastěji se chodí jednou za rok. I do PPP většinou chodí stejně, jen pokud jim poradna poskytuje i nějaké podpůrné terapie chodí co měsíc. Ale to znám asi jen jedno dítě z mnoha.
edit a čekačka do SPC nebo PPP je několik měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9353
14.6.26 15:27

Vzhledem k dlouhým čekacím lhůtám se mi nechce věřit, že by tam každý rodič s dítětem chodil 1× měsíčně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.6.26 15:29

Jednou za rok. Ale asi zalezi i na zavaznosti problemu.

• Citovat
  • Upravit
33037
14.6.26 15:46

Jednou za rok. A jednou za rok se chodí z Spc podívat do školy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17133
14.6.26 15:55

@Emilie13

Ahoj,

do SPC chodíte se specializací na logopedii nebo s jiným problémem?

Protože logopedické SPC má i svého klinického logopeda, kam se dochází na logopedii - ale nemusí, můžeš mít logopeda jinde.

Jinak se chodí jednou ročně. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9956
14.6.26 16:03

Chodíme se synem jen do PPP a zprávu má od začátku vždy na dva roky. Příští rok bude mít vyšetření. Aby nás vzala příští léto. Tak musím nejpozději v září volat. Budu volat v průběhu letošního léta, ať mám jistotu, že nás příští léto vezme.
U nás se dlouho čeká.
Psycholog se vysmál? Neprofesionální chování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66460
14.6.26 16:22
@Kelsey1 píše: Více

u nás se do PPP o prázdninách nedovoláš, mají dovolenou. Alespoň jsem slyšela pár takových stížností od rodičů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9956
14.6.26 16:26

U nás jo. Vždycky volám v létě na další termín. Teď jsou teda v rekonstrukci (byla u nás před měsícem jejich hlavní psycholožka/nadřízená ve škole, ale vždycky má někdo v létě službu, že tam je).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
14.6.26 16:28

Původně jsem kontaktovala SPC kvůli doporučení asistenta do klasické školky. Nicméně se mnou projednávala spíše tu dysfazii (stále nemá syn uzavreno). Psychologa jsem hledala dlouho, a tento pán se prý řadí v Karlovarském kraji jako naprostá špička. Nicméně sehnat psychologa je taky celkem boj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3131
14.6.26 21:33

Jednou za 2 roky, nastavuji nam opatreni :nevim: Na logopedii chodime jinde, taky jsme asi 2 roky dojizdeli ke specialni pedagozce jinde :nevim: SPC dela jednou za 2 roky vysetreni a pise doporuceni do skoly.
Ale co jsem pochopila z pozorovani, asi maji i deti vyslovene treba i v te logopedicke peci a ty tam budou asi teda casteji…tak mozna to myslel tak? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5249
15.6.26 10:15

Syn 1× za rok. Ale speciálního pedagoga a tedy i logopedii máme jinde.
Vyšetření u psychologa (bokem) máme taky 1× za rok + závěr logopeda vždy. SPC se pak i opírá o jejich závěr + dělají samozřejmě svoje vyšetření.

V PPP dysfatici později 1× za 2 roky. Ale vše taky měli jinde. Syn měl podpůrná po celou i SŠ a tam to taky bylo na 2 roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin