Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ne, nikdy! To fakt nepotřebuju, aby mi někdo cizí takhle bez domluvy organizoval celý týden mého života. Jestli má ta učitelka 4 děti, tak má určitě spoustu vlastních plánů, co podniknout s rodinou nebo naopak jen s manželem sami dva podle jejich vlastního gusta. Pošlete peníze na ten vzdělávací projekt. Pokud ji chcete něco extra dopřát, tak ji spíš k tomu dejte poukaz na nějaké jednodenní wellness, sauna, masáž apod.
Tak hlavně, ať ten poukaz není na jméno, ať ho může paní prodat, nebo darovat dál. Předpokládám, že paní učitelka má své plány.
Ne, to bych fakt neocenila. Možná prodloužený víkend, ale týden je hodně, zvlášť ještě když má 4 děti.
Já pořád nepobírám tohle extrémní obdarovávání ve školství.
To neexistuje žádná směrnice upravující přijímání nebo spíše odmítnutí podobnych darů?
Každá větší firma má upravený nějaký etický kodex, antibribery směrnici.
V mnoha firmách je na pováženou už přijetí pozvánky na oběd či večeři.
A ve školství pořád nic ![]()
Paní učitelka to odmítá správně, ale nechápu zakladatelku ![]()
U nás ve třídě tyhle tendence také byly, s díky jsem se neúčastnila. Ještě k tomu to iniciovala matka jedné žákyně, která byla zároveň učitelkou…
@Menton píše: Více
S nicim podobnym som sa nestretla… Ano, ta smernica by bola super. Tak trocha by to upravovalo tie vztahy.
Týden je moc a přijde mi to hodně přehnané, dlouhé a pro matku 4 dětí nevhodné…
my dávali po první stupni jako poděkování víkendový wellness pobyt pá-neděle za celou dobu od 1. třídy byla fakt skvělá a vynikající člověk, pro děti dělala nadstandardy a pro nás rodiče taky, stále byla kontaktní a vše řešila profesionálně a ihned.. - udělalo jí to velkou radost, ovšem jednalo se o ženu těsně před důchodem bez dětí doma…
Když už něco takového, tak bych v tomto případě volila poukaz na Slevomat, ať si vybere cokoliv dle svého ražení a naturelu..
A dárky ve školství mne fakt nijak neuráží, však povinné to není.., některým učitelkám jsem nikdy nedala nic, ale jiní byli tak skvělí, že jsem jim pozornost prostě dala moc ráda ![]()
Příspěvek upraven 08.06.26 v 09:09
Neocenila bych. Mám nejraději jedlé, trvanlivé. To se nekazí a můžeme postupně s dětmi v práci rozbalit a podělit se. Když máme na něco chuť. Uděláme si mlsací chvilku. Nebo různé propisky.
Loni jsem měla na drátě třídní důvěrníci/mluvčí rodičů, která chtěla poradit dárek pro třídní jejich dětí. My jsme si s tou jejich třídní celkem blízké, přestože je několik desítek let starší a ve věku mojí mamky. Poukaz na lázně jsem rodičům rozmluvila. Protože vím, že ona strašně nerada někde přespává. Jednodenní výlety, akce. Odvézt se autem tam a zpět. Ok. Ale nechce nikde přespávat. Dostala poukaz do zlatnictví.
Taky by se mi to nelíbilo, protože jednak přijmout takhle drahý dar je prostě nepříjemné a jednak učitelka si může týden volna vybrat jen o prázdninách, kdy určitě má už vlastní plány. Potěší květina, čaj, čokoláda, prostě tyhle klasiky. Co zkusit poukaz do knihkupectví? A pokud paní učitelka chce podpořit vzdělávací projekty, tak se mrkněte, jestli nelze získat certifikát, že „jménem paní [jméno učitelky] přijal projekt AZ částku xxx“ a darovat paní učitelce ten certifikát.
Už jsem tady psala. Opakovaně jsem dostala poukaz na masáž. Nedělají tam jen klasické masáže, ale třeba obličeje atd. Mohla jsem si službu vybrat. Prvně jsem byla hodně na rozpacích. Moje první myšlenka byla, jestli v červnu vypadám unaveně, vyřízeně
.
@Kelsey1 píše: Více
Trochu OT - ona někde existuje učitelka, která v červnu nevypadá unaveně a vyřízeně? ![]()
Takto jsme se složili ve školce paní učitelce, ale na prodloužený víkend a nebylo to ke konci školního roku, ale protože odcházela do důchodu. Vybrala se částka a poukaz se nechal beze jména a bez datumu, aby si sama mohla zvolit kdy a kam chce jet
@Anonymní píše: Více
Pohrdání přáním učitelky. Proč ji chcete vnutit dárek, o který nestojí a který by dle mého neměla ani přijmout. Kolik takový pobyt může stát? Určitě nad 10.000 a to se držím při zemi. Má 4 děti a fakt chce být týden někde izolovaná od rodiny??? Jj, Cesta do pekla je dlážděná dobrými úmysly.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
Ráda bych se zeptala místních učitelek - ocenily byste poukaz na týdenní pobyt v lázních jako poděkovaní od rodičů?
Jako překvapení.
Pro kontext
Doma máte 4 děti a opakovaně avizujete, že nechcete žádné dary a pokud rodiče mermomocí chtějí utrácet, tak ať ty peníze pošlou na některý z projektů zabývající se vzděláváním.