Dětská skupinka, pomůže s adaptací ve školce?

27.5.26 13:09

Dětská skupinka

Ahoj holky zajímá mě zda jste někdo dal třeba ve 2,5 letech dítko na dopoledne do dětské skupinky? Napadlo mě že bych dávala 1× max 2× v týdnu na dopoledne do dětské skupinky, aby si zvykla než půjde do školky.
Máte s tím někdo zkušenost pomohl to pak s lepší adaptací i ve školce? Že to nebyl takový šok to oddělení a zvykání si na nové prostředí a být bez maminky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2872
27.5.26 13:13

S dovolením se pripichnu, taky me to zajima :D dcera ma 3 roky příští září a ja uvažovala, ze od ledna bycj ji prave takto zacala nekde dávat, ale na druhou stranu si rikam, zda to neni zbytecne, kdyz pak jsou stejne prázdniny a od září by to zaclo odznava a vlastne na celý den.

Jsem zvedava na zkusenosti ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.5.26 13:17

Dávali jsme na celý den. Samozřejmě se jela adaptace nejdříve pár hodin, pak dopoledne, atd. DS jela cele prazdniny. Měli myslím zavřeno jen týden v srpnu.
Adaptace do školky potom v pohodě.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.5.26 13:18
@a.n.o.n.y.m.o.u.s.0 píše: Více

1 den u nás nebrali. Minimum je 2 a i to nic moc pro ty děti. Ty co chodily dvakrát týdně tak horší adaptace, než ty co 5×.

• Citovat
  • Upravit
27.5.26 13:21
@Anonymní píše: Více

U nás prave berou i kdyby jen na dopoledne je jim to jedno kolikrát bude chodit týdně. Proto mě napadlo davat 1-2× v tydnu na dopoledne od září to bude 2,5 leté.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.5.26 13:23
@a.n.o.n.y.m.o.u.s.0 píše: Více

Ano, je jim to jedno, ale u nás to nedoporučovali, že ty děti to prostě nedávají, že lepší 2 dny a za sebou. Jinak je to pro ně pokaždé jako znovu poprvé. Ty děti tam brečely měsíce.

• Citovat
  • Upravit
9267
27.5.26 13:28

Podle me je to nesmysl. Za dopoledne týdně si nezvykne ani v te skupince, natož aby mu to pomohlo s nástupem do MŠ. Kdyz uz, tak at do skupinky chodí denne na to dopoledne. Tak ma šanci si tam zvyknout, začlenit se a pak nástup do skolky muze (ale nemusi) byt lepsi. Coz ale me zas prijde zbytečný sedět doma a mít dvoulete dite ve skolce… radsi budu s nim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.5.26 13:32
@Anonymní píše: Více

Už ti rozumím, špatně jsem to pochopila ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.5.26 13:34
@Midaku píše: Více

Proto se ptám na názory a zkušenosti mamin :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2008
27.5.26 13:54

Ahoj, syna dáváme do detske skupiny od necelých 2,5roku na po-st dopoledne. Krásně se naučil hned samostatně jist a hlavně hrát si s dalšími dětmi (v okoli žádné malé nemame). Chodí tam moc rád, asi 3 týdny byl tedy vždy pláč (ale do skolky jit chtěl), ale pak se to zlomilo. A vždycky stačí ráno říct, že jde do školky a už se moc těší.
Za mě to opravdu staci, hlavně jestli nemáte deti v okoli.
Já tedy ten cas „volna“ věnuji práci (manzel podnikaá, administrativu mu delam komplet ja).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16943
27.5.26 14:22

Syn šel do DS na každý den hned od zacatku, od třetího dne i spinkal. Do MŠ pak šel taky v pohodě. V obou případech byl občas ráno trochu pláč, ale jinak dobré :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1862
27.5.26 14:26

@a.n.o.n.y.m.o.u.s.0 syna jsem začala dávat do soukromé školky od září ve 2 letech a 2 měsících na 2 dopoledne. První 4 dny tam proplakal a pak najednou pátý den zlom a byl úplně v pohodě. Teď je v pohodě a vždy chodí s nadšením domů, moc se mu tam líbí. Příští školní rok ho ještě necháme v soukromé školce, i když by mohl už do státní. Akorát začal tahat nemoci že školky jako chřipku, neštovice apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
575
27.5.26 15:24
@Dn0712 píše: Více

Dávala jsem obě děti 2× v týdnu, ale na celý den. Dva po sobě jdoucí dny. Dětská skupina, narozdil od běžné školky, jela celé prázdniny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.5.26 16:54
@Magda124 píše: Více

U nás byl problém, že děti které se dostaly do státní šly do státní, protože je levnější a naše dítě by bylo ve školce s o rok a vic mladšími dětmi. Což jsme nechtěli,.

• Citovat
  • Upravit
6582
27.5.26 19:04

Asi to bude o dítěti. Nám to vůbec nepomohlo. Dcera chodila od ledna do června 3× v týdnu.
Začátek pláč, pak si zvykla. Od září nastup do školky a jelo se znova :zed:

Řekla bych, že ji nevadilo být bez maminky. Jí spíše vadilo to nové prostředí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin