Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobry den, nevite zda dite muze mit ve skolce opalovaci krem? Dekuji
Se zeptej učitelek!
Já v létě dceru vždycky namazala ráno. Ven chodí dopoledne před obědem a pak už jsou zase v baráku. Odpoledne si pro ni chodíme a to mám opalovak v tašce téměř nonstop.
U nás mělo mít každé dítě svůj, aby se zamezilo případné alergické reakci.
Deti meli kazdy svuj, skolka o to i zadala, aby si ho prinesly, a mazali je vzdycky, kdyz se slo ven. Zeptej se ucitelek, kazda skolka to bude mit jinak.
U nás na to dlabou. A to jsou venku dopoledne i odpoledne. A v létě v bazénu.
U nas ve školce ho některé děti mají v šatně ve své poličce, ale otázka je, jestli je během dne někdo namaže. V naší školce učitelky nedělají nic, co není vysloveně nutné, takže já ho tam ani nedávám. Pokud se ale dítě umí namazat samo nebo má ochotné učitelky, neměl by to být problém.
Nektere deti tam maji v policce ruzne veci jako krem na ruky, pomadu na rty, v zime krem proti mrazu a mozna i ten opalovaci krem. Rekla bych ale, ze je to spis na detech, aby si na to vzpomneli. U nas se deti nemazou. V teplech byvaji na skolni zahrade, kde je nastesti dost stinu.
Ano, u nás když dítě má krém nebo repelent, tak mu s tím pomohou, když potřebuje pomoct
@annali u nás, co si zvládnou namazat, tak si namažou a jinak jim pomohou. Dávám v kuličce
U nás ho vyžadují.
Děti mají každý svůj. Kdo zvládne, namaže se, nejmenším pomáhají učitelky. Já syna mažu ještě doma než jde ven.
@LP4 píše: Více
U nás byl doporučený. Měli ho v létě v kapsáři. Ale moc vymazaný nebyl.
V soukrome ho chteli, ve statni ne. Syn by se dobrovolne nemazal, oni by nepomohli, takze nemel. Na zahrade ale meli taky hodne stinu, jak uz nekdo psal.
Zeptej se přímo ve školce. Je to ošemetné. Zvládne se tvé dítě natřít samo ve školce? Pokud ne. Může školka odmítnout. Ještě učitelku někdo obviní, že na dítě sáhla, když dítěti natřela ruce, pusu. Rodiče jsou různí. Natři si ráno dítě doma. Myslím si, že není problém, když se krém přinese do skříňky. Ale nauč si dítě, jak krém samostatně aplikovat.
Myslím, že ve většině školek to problém není 😊 U nás třeba děti opalovací krém normálně mají, hlavně na výlety nebo když jsou hodně venku. Jen po nás chtěli, aby byl podepsaný a ideálně dát paní učitelkám i souhlas, že ho můžou dítěti namazat. Nejlepší bude asi zeptat se přímo ve vaší školce, protože každá to může mít nastavené trochu jinak 🙂
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.