Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Vzala bych ji třeba medvěda od UNICEF. Každý měsíc přijde do schránky povídání. Když chce něco vzdělávacího a vy chcete utrácet.
Respektovala bych prani ucitelky a neresila nic jineho. Kdyz uz by to nekdo z rodicu nemohl vydrzet, tak radeji poukazku na nejaky nakup (treba do nakupniho centra), na knizky, neco spotrebniho, co pripadne lehce vymeni/daruje, kdyby nevyhovovalo.
Tydenni pobyt se daruje po vyslovne domluve.
Ne určitě nekoupila nevíme kolik má dovolené a jestli se o dovolené nestará třeba o rodiče nebo si neplánuje operace atd..to bych považovala za zásah do soukromí
Když ji již chcete něco nutně koupit. Hoci sama řekla ať ty peníze pošlete na projekt, tak alespoň něco kde jsi může sama vybrat. Např. voucher na Slevomatu alebo nějakém wellness centru a pod. (kde si sama vybere proceduru). Možná by to ráda minula s rodinou/dětma? Plus může mít od vás tohle překvapení ale nebude mít kdo strážit děti (partner/starý rodiče taky nemusí mít čas).
Určitě ne. Navíc pokud byste ji ten poukaz koupili, tak jen dáte najevo jak nerespektujete její sdělení (opakovaně řečené).
@Magical-eyes píše: Více
Zdá se mi, že spíš zakladatelka je ta obdarovaná učitelka, která právě do lázní nechce.
Já už jsem na tuhle všudypřítomnou kulturu obdarovávání naprosto alergická.
Neustálé plýtvání penězi i materiálem.
@AnastazieB píše: Více
Tak v tom případě měla takový dar odmítnout, není to nic těžkého. A pokud se někdo urazí, tak jeho minus, ona dopředu řekla, že nic nechce.
Když už nic, tak mi ten dárek přijde i přehnaný. Poukaz na procedůru, nebo maximálně víkend, ok. Ale týden… A to by jako jela sama?
Kolik probůh přispíváte?
Kámoška jednou sbírala peníze na učitelku, která u dětí ani nekončila, měli ji dál. Kámoška řekla rodičům, že je výše přídpěvku na každém. Jeden rodič poslal 5 tisíc
Hodně jich poslalo 500 a víc. Měli vybraných okolo 15 tisíc a dali to učitelce na dárkovou kartu do obchoďáku. Sama učitelka jim pak na schůzkách řekla, že sice děkuje, ale že to už bylo přehnané a že za ty peníze nakoupí dětem pomůcky do třídy.
Můj otec, sice ne učitel, dostával různé pobyty od pracovních partnerů. A kromě pobytů s degustací vína všechno rozdával. Některé byly pro jednu osobu a on by bez mamky nejel, což pak doplácet pobyt, který si ani nevybral, bylo na nic. No a nejvíc dostával wellness a on nesnáší bazény, sauny a masáže, takže to pro něj bylo úplně zbytečné.
A já si teda myslím, že matka 4 dětí se na týden od dětí jen tak neodtrhne. Někdo (otec) si třeba kvůli hlídání bude muset vyčerpat týden dovolené, kterou mohli strávit spolu
Takže za mě je to dárek, který způsobí víc stresu než užitku.
A teda ještě jedna věc - mně se třeba lázně eklují. Stejně jako termály. Ve spoustě z nich bývají hlavně důchodci. Samé lupénky, vředy, inkontinence atd., mě to teda není vůbec příjemné se tam jako zdravý člověk máčet ![]()
Já osobně bych měla problém najít ten týden, kdy bych tam jela. Ve školství je dovolená omezena na prázdniny a to se věnuji svým dětem, které nejsou ve škole.
Co nějaký poukaz do dobré restaurace, pokud chcete něco jiné, zajímavější… To si myslím, že potěší a nějak neovlivní volný čas.
Diky všem za komentáře. Jsem rodič a takový dárek mi přijde mimo. Ale když už jsem v rodičovské skupině za prudiče, tak jsem si chtěla ověřit, jestli nejsem úplně mimo já. P. uč. je skvělá, poděkování si určitě zaslouží, ale toto mi přišlo jako danajský dar.
Pokud zakladatelka dostala takhle nevhodný dárek tak vrátit a říct, že to prostě nevyužije. Nečekala bych teda od rodičů dětí, že takhle nepřemýšlí. Vždyť i s méně než 4 dětmi je to těžké ukočírovat a rozložit prázdniny a pod…to mohlo některého z nich napadnout.
Když řeknu, že něco nechci a i tak to dostanu tak to vracím, ale nikdy to nebyl takhle hodnotný dárek. O to víc si měli dopredu zistit jestli tohle využije.
@Anonymní píše: Více
Tak na stránkách ministerstva školství mají jakési doporučení pro přijímání darů.
Klidně to do té skupinky pošli.
U nás taky probíhala úplně nesmyslná sbírka, nakonec nevěděli, co koupit, tak dali poukázky do obchoďáku, přišlo mi to naprosto ubohé.
Jo, ale když se všichni bojí vystoupit z řady, tak se nic nezmění..
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.