Poukaz do lázní pro učitelku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
40
10.7.26 19:48
@Anonymní píše: Více

Někdo ocení a někdo neocení, je mi jedno, co vlastně ocení, jsem ráda, když se trefim a většinou se trefim a udělám radost, mě nejde primárně o zdravotnický personál, beru, že je slušné poděkovat a tímto jsem já podekovala. A že se tobě a jiným nelíbí forma no, co s tím nadělám, je mi to jedno a každý přistupuje k věcem různě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11631
10.7.26 19:49
@Babeta_jawa píše: Více

Jasně, dělej si to jak chceš, jen pokud jsem si tě s někým nespletla jsi se vyjádřila ve smyslu, že kdo to tak nedělá je nepřející škrt na peníze… :think: (jinak to byl první příspěvek na straně 50 ;) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
10.7.26 20:04
@jita22 píše: Více

Ano, to jsem napsala, ale myšleno k nákupu chlebíčků. Ano, měla by to zajistit škola, ale ta sáhodlouhé debata je vlastně zejména zástěrka z důvodu peněz a obecně i debata k dárků učitelce. Nemyslím si, že je nutné kupovat zájezdy do lázní, ale obsah diskuse se v předchozích stranách stočil k tomu, že i dárek pro učitelku, jakýkoliv je nepřijatelný. A ano, pro některé je nepřijatelne poděkování v této formě lékaři. A opět bych říkala už vyřčené, což je zbytečné.

A moje příspěvky jsou o tom, nechte dělat lidí, co uznají za vhodné v konkrétní situaci. A pokud se mi to nelíbí, mohu se vymezit k přijímání darů a to jasně a srozumitelně. Já, když tyto dary dostanu, byť nepiju, neříkám, že nepiji, poděkuji, protože by to mohlo dárce mrzet, že mi neudělal radost a primárně si myslím, že mi radost chtěl udělat. Tím bych ho dostala do trapné situace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
636
10.7.26 21:21
@Babeta_jawa píše: Více

Dělej si to jak chceš. Ale když sama přiznáváš, že to děláš, protože to považuješ za společenské pravidlo, nedělej pak ze sebe samaritánku a nebuď si zas tak jistá, že to ostatním udělá radost.

Tady se nicméně dostáváme k meritu věci. Ty říkáš, že je to společenské pravidlo. My říkáme, že je překonané a v dnešní době naprosto nesmyslné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin