Poukaz do lázní pro učitelku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
78339
10.7.26 16:51
@Babeta_jawa píše: Více

a vidíš, jak je to absurdní? ty dostaneš alkohol, který ti nic neříká, je to pro tebe v podstatě odpad, póvl dárek, a ty ten šmejd zase postuješ dál nějakému doktorovi, a ten to zase někomu strčí - vždyť je to celé nesmysl, není to žádné poděkování, ale strkání odpadu dalším lidem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78339
10.7.26 17:14
@Mkmkz píše: Více

a tímto kolektivním posouváním šmuků se může stát, že ta flaška či bonboniéra zase doputuje zpět k původnímu dárci :mrgreen: když jsem byla dítě, bylo to v televizi Bakaláři se to jmenovalo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
640
10.7.26 17:18

Ano, slušné je poděkovat. A víš, jak se to dělá? Řekneš: „děkuju.“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.7.26 17:25
@stinga píše: Více

Přesně tak, není to žádné poděkování a jiné vznešené gesta, jak to tady někteří prezentují. Je to jen posouvání krámů a nepotřebných věcí dál.
Takový lékař nebo řemeslník si řekne, zase další krám, který mi tu bude trčet a budu přemýšlet, komu jej předám dál. Jenom starosti s tím mám a dotyčný si myslí, jak mu budu zavázaný, že mi strčil láhev nebo sladkost, už dvacátou tento měsíc.
Před padesáti lety, když nic nebylo k dostání, tak to mohlo potěšit. Teď, když jsou plné obchody všeho možného a vše si můžeš objednat z druhého konce světa do pár dnů a každý má doma hromady věcí, tak to postrádá smysl a je to jen o přesunu odpadu dál.

• Citovat
  • Upravit
11645
10.7.26 17:28

„Že je slušné poděkovat“ - tak děláš to z vděčnosti nebo ze slušnosti?
Dostaneš alkohol co nechceš a fakt ti to udělá radost? A když ho posíláš dál, tak přemýšlíš čím udělat radost tomu druhému, nebo které flašky se hodí zbavit tentokrát?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.7.26 17:29
@Suzume-chan píše: Více

A místo poděkování mu strčí nevhodný alkohol, který nikdo nechce, ať teď zase doktor řeší, co s tím a kam s tím. To je fakt danajský dar. A doktor si řekne, zase další, co dělal doma pořádek ve špajzu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.7.26 17:32
@jita22 píše: Více

A ty, co to nedělají nazývá nevychovanými kolenovrty. Protože posouvat dál, co se mi doma nehodí, to je vychované a vůbec ne skrblictví. ;)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.7.26 19:17
@Pučálkovic.Amina píše: Více

Tohle je bohužel běžná praxe na většině odborných pracovišť na Slovensku. Mám tam celou rodinu a je to fakt šílené. Když šla babička na operaci se srdcem, tak vyhlášený operatér u lůžka otevřel kapsu a čekal na obálku. Dala mu v té tobě asi 5000 Kč. Pokud nezaplatiš, tak je dost možné, že zhebneš v okresním špitálu. Bohužel.

Ale tohle je teda něco úplně jiné, než chlebíček pro maturitní komisi.

• Citovat
  • Upravit
15498
10.7.26 19:36

Me tohle přesouvání nevhodných darů přijde úplně k ničemu. Minimalizovali jsme dávání daru v širší rodině, natož aby nosila něco cizím doktorům. Poděkovat stačí slovně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
10.7.26 19:37
@Mkmkz píše: Více

Ne, nekupuji laciný alkohol, když už ho kupují, ale o tom debata není, jde o poděkování ve věčné formě. Poděkování může mít více podob.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
10.7.26 19:41
@stinga píše: Více

Podsouvas mi v textu své odpovědi něco, co jsem neřekla. Není to pro mne póvl dárek, já nepiji, jsem abstinent, ale beru to tak, že tímto mi chtěl člověk jen poděkovat, že se netrefil se může stát. Prostě určitá forma poděkování, nedělám z toho třetí světovou. Když dostanu drahé pralinky, sním je, dám kolegům, dětem. Když mi někdo v této formě děkuje je to jen vyjádření viz jak jsem psala výše.

Lidé mohou mít různé názory na jednu věc, neřekla jsem, že můj je správný, jiný špatný, jen, že za některými postoji se skrývají i jiné věci a vy se můžete zjancit. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.7.26 19:42

Pokud není lékař fajnšmekr, tak neocení ani láhev za sedm tisíc. Je to pro něj stejná zbytnost, jako tampony, co tu někdo psal. A tisícovka většinou pro vicepříjmové není žádný peníz. To je jako když mu přineseš pivo Braník v akci. Radost žádná.

• Citovat
  • Upravit
40
10.7.26 19:42
@Suzume-chan píše: Více

Prosím nech na každém, jakým způsobem to udělá a v jaké situaci to udělá. Udělej si to po svém a já si to také udělám po svém. :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
10.7.26 19:45
@Alušáček píše: Více

Jak víš, co v konkrétní situaci, které obecně popisují stačí, nech ostatní dělat věci, jak oni chtějí, jak to cítí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2182
10.7.26 19:47
@Anonymní píše: Více

Hrozný. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin