Poukaz do lázní pro učitelku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
10.7.26 12:44
@Alušáček píše: Více

U nás měl zubař v čekárně Lego, původně asi pro čekající děti. Ale stavěli si tam všechny věkové kategorie.
To je lepší, než sladké, nemusíš si po tom čistit zuby.

• Citovat
  • Upravit
636
10.7.26 12:47
@rmot píše: Více

Přesně tak. Když dělám práci pro svoje klienty, chci za to jedinou věc – prachy, na kterejch jsme se dohodli. Žádnej dáreček mi radost neudělá, v 99 % jsou to věci, který nechci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11631
10.7.26 12:48
@Babeta_jawa píše: Více

Věřím, že spousta lidí co takové jim takové blbosti cpou lidi pravidelně, řekne že děkuje a věc někam odloží/vyhodí, protože se jim nechce všem zdlouhavě dokola vysvětlovat že a proč to nechtějí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6410
10.7.26 12:50
@Suzume-chan píše: Více

Ano, kadernicke nedam cokoladu, ale dam jej to navyse k platbe, co mi nauctuje. Ak bude chciet, cokoladu si za to kupi aj sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11631
10.7.26 12:54

To si úplně nemyslím. Já tedy bych ani nevěděla co přinést sobě :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
10.7.26 14:00
@jita22 píše: Více

Ale mě je úplně jedno, co s tím udělá. Já netrvám na tom, že to má jíst, ale kdyby to jedl, tak vybírám tak, že jde o kvalitní věci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
10.7.26 14:01

Pokud dáváš poděkování ve formě dárku, tak prto se universálně volí i alkohol. Mohl jsi odmítnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
10.7.26 14:02
@jita22 píše: Více

Tak přehánění ad absurdum ti jde, dál tam máš co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11631
10.7.26 14:04

Ne už nic, samozřejmě máš pravdu a děláš to správně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8246
10.7.26 14:34

Nečteš nebo nerozumíš? Pokud mi někdo cpal flašku, říkám jim na to, že nepiju alkohol. Je to stejné, jako by mi dali balení tamponů v dárkovém balení. Pro mě stejně užitečné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11631
10.7.26 14:56
:D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6410
10.7.26 15:00

Tak ty vychadzas z toho, ze niekto o tvoje podakovanie velmi stoji… Psychicky zdravi ludi robia svoju pracu preto, ze im to nieco dava, naplna to ich vnutorne potreby. Nie preto, ze im bude niekto neustale dakovat.
Na druhej strane chapem, ze clovek citi potrebu aby aj on daval tak, ako je jemu davane. Nebyt iba pasivnym prijimatelom, ale aktivne davat.
V tom pripade si mozes povedat, dostala som a preto ja tiez pomozem. Mozes napr. urobit „dobry skutok“ aj pre anonymneho cloveka.
Ale tiez poznam ludi, ktori kade chodia, davaju darceky. Je to ich strategia bytia, potrebuju si poistit to svoje.
A myslim si, ze niekedy sa mozeme spravat tak, ze sa v nas miesa viacero tychto motivov. Aspon mne sa to stava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
636
10.7.26 15:22

Považovat alkohol za univerzální dárek je šílený. Ale v České republice mě to samozřejmě nepřekvapuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
10.7.26 16:44
@Mkmkz píše: Více

Ne, já vycházím z toho, že je slušné poděkovat. A celou dobu se tu bavím o poděkování lékaři, kterého neznám, takže univerzální dárek může být alkohol, který pošle dál. U učitelce dávám jiné věci.

Také dostávám alkohol a také to posouváme dál, nepiji alkohol. Ale ano je to univerzální dárek pro někoho, komu chci poděkovat a neznám jeho preference,resp.jej neznám vůbec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6410
10.7.26 16:47

Takze to je take kolektivne presuvanie prezentov :lol:
Chapem, jednoducho sa nejako voci tomu cloveku vyjadrit.
Len pozor na tie flase, znamu raz doktor zhukol, ze co si mysli, ci pije lacny alkohol…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin