Jak casto prevlekat?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Byla jsem ráda za každý kousek oblečení, který přežil déle než jeden den - oba synové byli „čuníci“,takže chtě nechtě jsem převlékala denně, někdy i několikrát. Jinak jsem používala „čichací metodu“ - prostě jsem si čuchla, dokud to vonělo miminkem, tak jsem jim to klidně dala i tři dny po sobě - ale toho se většina oblečení opravdu nedočkala. Na noc měli overálky, ty jim vydrželi zhruba těch 5-6dní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Podle potřeby, což bylo tak jednou za tři dny, když byla novorozeně. Pak začala trochu víc blinkat, ale ty dva dny jí to vydrží, než to schytá oblečení. Ale třeba včera jsem ji převlékala asi třikrát, to bylo furt něco ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tereza1986 píše:
Já jsem na tohle ujetá, každý den dávám čisté jak na den, tak na noc.
přesně tak… Vyžívám se v oblečkování… I když pro kluka je to v téhle republice ‚záhul‘ ![]()
- Citovat
- Upravit
@Kamila Jakub píše:
Dávala jsem teda jiné oblečení na den a jiné na noc, ale to denní když se nepoblinkal měl dva nebo i tři dny. Noční třeba i čtyři pět nocí.
Já asi zhruba taky tak. Ale teda u úplně minimimina se to moc nestávalo, že by vydrželo, tohle fungovalo tak od dvou do pěti měsíců (pak začaly příkrmy
). Shodou okolností to bylo dost na podzim a v zimě, navíc jsme byly skoro měsíc u babičky kvůli rekonstrukci u nás doma, a tam to je vůbec s prádlem složitý, doma jen minisušák…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud se nepoblil, tak jsem ho jako novorozence převlékla celého (čisté body + dupačky) jednou za 24 hodin. Okolo dvou měsíců jsem začala dávat na noc spinkací overálek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Freyaa píše:
bodíčko měním každý tzn. po koupání dám čisté, a vyměním druhý den zas po koupání takhle to šlo než jsme začaly s příkrmy, ted už je to horší, ale jinak jednou denně pokud ho měla čisté a pyžámko jednou za dva až tři dny
a jak to máte s příkrmy?
malej jí ráno kaši (tu má rád, takže to zvládám a nezamaže se tolik), ale vpoledne a odpoledne má příkrm a to má totálně všude, takže koupu odpoledne. večer dostane kaši, to už je zas lepší…ale správně bych ho převlíkala minimálně dvakrát denně ![]()
koupu ho hned po posledním příkrmu
takže dvakrát a kdybychom mezi příkrmy chtěli ven, tak i třikrát denně
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Niemeyer
Proč mu nedáš kolem krku plínu? Tím ušetříš oblečení. A proč koupat upatlané dítě? Ruce, obličej případně vlásky omyješ normálně v umyvadle rukou, pokud je víc zapatlané, tak žínkou.
Nikdy jsem dítě přes den nemusela koupat extra, s vyjímkou nějakého řidšího kakání nebo když zvracelo v rámci nemoci. A to mi děti jedí od 10-11 měsíců samy lžičkou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dávám
vis, ja jsem rada, ze to dokaze aspon nejak spolknout, hodne mu o redim..a ze ma saci reflex…mame to trochu slozitejsi… samozrejme je obklopen velikou uterkou ci plinou, ale nekdy mu to nechutna a nechce polykat:)
ja ho proste koupi denne minimalne, no… malokdy se mi stane aby si to neotrel treba o rukav…(preci jen z nej zase nebudu delat mumijku. Takze kdyz ne koupat, tak novy bodycko aspon dostane. Ale je pravda, ze to taky neni kazdy den…
dnes to bylo treba vyzivny…mel kolem sebe plinu, ale zateklo mu to pod ni, prskl mi to na tricko a na cast gauce… a pak me jeste ohodil misto, kde jsem pri odrihavani nemela zrovna plinu (nedosahovla tam) to jsem zas pak musela do sprchy ja…:roll: ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Niemeyer Zkoušel jsi ho krmit z takových těch kapsiček, které doplníš. Mohlo by Ti to ušetřit práci:
https://www.branakdetem.cz/…braandme.htm
Jinak denně koupu taky (alespoň na chvilku ošplíchnout) a každý den mají nové oblečení (lezoucí dítě vytře kde co). A na doma mají většinou jiné oblečení, než na procházku nebo na písek, když se zlije pitím nebo po sobě rozpatlá třešně, tak taky klidně převlíkám několikrát denně. Prostě dle potřeby. Já si některé dny taky vystačím jen s pyžamem a jindy se převlíkám 5×. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit