Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
No pokud vám to tím sáčkem nejde, tak pak jedině udrzet na cistem nocniku a nebo nechat bez pleny a vsude s nim s kelimkem a cekat a chytat. Nic jineho me teda nenapadá.
@Asta135 píše: Více
No taky mě to napadlo, ale budit ho a nechat někde ve 4 nahatýho aby se vyčůral a lítat za nim s hrnkem… to je síla.
Tak to špatně lepíš když to nedrží a je načuráno kolem. Já vždy omyju pindíka a okolí, pořádně vysuším a pytlík drží jako blázen ![]()
Hlavně bych mu ho nedávala na noc, ale třeba v šest, sedm ráno. Logicky pokud v noci dobře drží ho náplní a pak přeteče.
@Anonymní píše: Více
Normálně posadit na nočník a pak přelít?
V tomto věku už jsem moč chytala normálně do nočníku. Dítě ihned po probuzení posadit, vždy se mi vyčůralo.
@KáťaKašpi píše: Více
To máš asi pravdu, v 8 jde spinkat a ve 3 se probudil pročůraný… takže byl plný. No my musíme už před 7h být na cestě, kdybych mu ho dala ráno v 6 tak snad se vyčůrá do té doby…
Klidně bych ho nalepila před cestou, myslím že za tu hodinu se taky vyčůrá
Když jdu k doktorce na 8, tak v sedm nalepim a sundavam až v ordinaci
No tak musíš líp lepit ten pytlík. Pokud byl pytlík suchý a plena plná, špatně jsi to nalepila.
Ráno bych ho vzbudila a postavila k menšímu nočníku nebo zachytila moč do nějaké vyšší misky, tak jak kluci moci ve stoje, pustila bych vodu, ten zvuk podpoří potřebu se vyčůrat.
Já teda zkušenost nemám, ale napadá mě… Co mu to dát v těch osm na noc. A sama si dát budík třeba na půlnoc a sundat mu to? Aby to nepřeteklo?
Děti jsem postavila do vany, pustila vodu a do chvilky vždy zabralo a čůraly. Desetiměsíční držel manžel nad vanou a já chytala.
@Barevné klubíčko píše: Více
Ano také mě to napadlo. A pak jedině dát moč do lednice… když se povede
Ještě mě napadlo… ten sáček pak nějak přehýbáte nebo strkáte jakoby pod zadeček? Je totiž dost dlouhý a tím, že spí většinou na břiše a ještě nohy podepřené, jakoby dřepěl.. tak se to vylívá..
Ahojky, poprvé mě čekal odběr moči u syna pomocí pytlíku.
Jelikož s močí musíme až do nemocnice, která je min. 35 min vzdálená a máme jí dovézt vždy do 8h, tak musim dávat pytlik synovi na noc a brzy ráno ho budit.
Dala jsem mu ho v noci, kolem 3h ráno se ale chudinka probudil celý pročůraný, teklo to všude jen ne do pytlíku… převlékla jsem jeho i postel a zkusila nasadit další pytlik, jestli do rána něco nebude ještě…
Pak jsem zkoušela před 6 a plínka počůraná ale v pytlíku ani kapka…
Máte nějaký fígl? Celkem mazec, abych při každém pokusu o odběr moči převlékala celou postýlku.. 🙈