Jak chytit moč u ročního dítěte?

Anonymní
7.5.25 07:20

Jak chytit moč u ročního dítěte?

Ahojky, poprvé mě čekal odběr moči u syna pomocí pytlíku.
Jelikož s močí musíme až do nemocnice, která je min. 35 min vzdálená a máme jí dovézt vždy do 8h, tak musim dávat pytlik synovi na noc a brzy ráno ho budit.
Dala jsem mu ho v noci, kolem 3h ráno se ale chudinka probudil celý pročůraný, teklo to všude jen ne do pytlíku… převlékla jsem jeho i postel a zkusila nasadit další pytlik, jestli do rána něco nebude ještě…
Pak jsem zkoušela před 6 a plínka počůraná ale v pytlíku ani kapka…
Máte nějaký fígl? Celkem mazec, abych při každém pokusu o odběr moči převlékala celou postýlku.. 🙈

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Asta135
7.5.25 07:23

No pokud vám to tím sáčkem nejde, tak pak jedině udrzet na cistem nocniku a nebo nechat bez pleny a vsude s nim s kelimkem a cekat a chytat. Nic jineho me teda nenapadá.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.5.25 07:26
@Asta135 píše: Více

No taky mě to napadlo, ale budit ho a nechat někde ve 4 nahatýho aby se vyčůral a lítat za nim s hrnkem… to je síla.

• Citovat
  • Upravit
1048
7.5.25 07:48

Tak to špatně lepíš když to nedrží a je načuráno kolem. Já vždy omyju pindíka a okolí, pořádně vysuším a pytlík drží jako blázen :nevim:
Hlavně bych mu ho nedávala na noc, ale třeba v šest, sedm ráno. Logicky pokud v noci dobře drží ho náplní a pak přeteče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5246
7.5.25 07:54
@Anonymní píše: Více

Normálně posadit na nočník a pak přelít?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
7.5.25 07:56

V tomto věku už jsem moč chytala normálně do nočníku. Dítě ihned po probuzení posadit, vždy se mi vyčůralo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.5.25 07:56
@KáťaKašpi píše: Více

To máš asi pravdu, v 8 jde spinkat a ve 3 se probudil pročůraný… takže byl plný. No my musíme už před 7h být na cestě, kdybych mu ho dala ráno v 6 tak snad se vyčůrá do té doby…

• Citovat
  • Upravit
1048
7.5.25 08:33

Klidně bych ho nalepila před cestou, myslím že za tu hodinu se taky vyčůrá
Když jdu k doktorce na 8, tak v sedm nalepim a sundavam až v ordinaci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Asta135
7.5.25 08:34

No tak musíš líp lepit ten pytlík. Pokud byl pytlík suchý a plena plná, špatně jsi to nalepila.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.5.25 09:04
@Asta135 píše: Více

Pytlík byl od kapek, suchý nebyl

• Citovat
  • Upravit
5468
7.5.25 09:12

Ráno bych ho vzbudila a postavila k menšímu nočníku nebo zachytila moč do nějaké vyšší misky, tak jak kluci moci ve stoje, pustila bych vodu, ten zvuk podpoří potřebu se vyčůrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.5.25 13:16

Já teda zkušenost nemám, ale napadá mě… Co mu to dát v těch osm na noc. A sama si dát budík třeba na půlnoc a sundat mu to? Aby to nepřeteklo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3459
7.5.25 13:35

Děti jsem postavila do vany, pustila vodu a do chvilky vždy zabralo a čůraly. Desetiměsíční držel manžel nad vanou a já chytala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.5.25 13:36
@Barevné klubíčko píše: Více

Ano také mě to napadlo. A pak jedině dát moč do lednice… když se povede

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.5.25 21:24

Ještě mě napadlo… ten sáček pak nějak přehýbáte nebo strkáte jakoby pod zadeček? Je totiž dost dlouhý a tím, že spí většinou na břiše a ještě nohy podepřené, jakoby dřepěl.. tak se to vylívá..

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML