Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojte, mame dva zuby. Cistit, necistit? Stetickama, gumovym kartackem? Dik za info.
Čistit. Kartáčkem, (oral -B od šesti měsíců - jsou různé dle věku). Bez pasty.Vydrž, bude to boj. My se pereme už rok
.Štětičkama vyčistíš prd, gumový kartáček je dobrý tak na masáž dásní, Domčovi jsem ho dávala kousat. Od roka používáme pastu Elmex pro nejmenší, ale jen tak ušpinit kartáček.Zdraví zubařka.
Samozrejme ČISTIŤ !
Tiež máme dva zúbky a čistíme odkedy nám vyliezli - v 5tich mesiacoch. Detským zubným kartáčikom, veľmi jemným a čistou vodou.
máme tento prsťáčik :
http://www.profimed.cz/…tky/kartacek
a detskú zubnú kefku Curaprox (je spomenutá v texte) :
http://www.profimed.cz/…dka/curaprox
Cha chaaa
ta zelva me dostala. Presne vidim co by s ni nas prcek udelal - narve si to az do krku
a ty prstove kartacky, to nevim, asi pujdem do klasiky a budem zuzlat stetiny jednostranne. Diky
Cha chaaa
ta zelva me dostala. Presne vidim co by s ni nas prcek udelal - narve si to az do krku
a ty prstove kartacky, to nevim, asi pujdem do klasiky a budem zuzlat stetiny jednostranne. Diky
Jo prsťáček jsme taky používali.Přišlo mi ale, že nevydrhne tak jako štětiny.Ale určo ho Domča zvládal líp než klasický kartáček.
Tý jo, to je děsný, já už to začínám zapomínat!!!Úplně jsem ten prsťáček vypustila.To mě fakt děsí, pokud nebudu mít brzo druhý, asi ani nebudu vědět, jak ho přebalit.
![]()
Ahoj,
my máme také 2 zuby a teď prokoukl třetí a také čistíme co je máme. Mám koupenou
u 3 kartáčků - váleček na masáž, gumový na první zoubky a pak klasiku. Zatím čistíme gumovým a jen vodou, ale mám koupenou pastu od Weledy. Tu dám až později a jak již někdo zmiňoval, jen trošičku.
Nejdřív si malá „čistí“ zuby sama a pak to dělám já a zpívám jí u toho - vyčistíme zoubky, aby byly zdravé a moc se jí to líbí a teď jsme k tomu přidaly i mytí obličeje a cachtání v tekoucí vodě a má to úspěch.
Ahoj.
Začali jsme pidi štětičkovým a vodou, trošku pasty jsme přidali po roce, protože RAdimovi se do samostatnějšího čištění moc nechtělo. Teď už je O.K.
Beruška ![]()
Máme taky dva zuby. Čistí sám a to průběžně celý den
![]()
Máme totiž kartáček chrastítko, podle zubařky to stačí.
http://www.merten-dental.cz/…p/detail.php?…
Sendy
My čistíme startovací
ou na čištění zubů z dm. Naše zubařka jí byla nadšená. Zatím říkala bez pasty.
Tak mi čístíme 6 zoubků
měkkým dětským kartáčkem a zubním gelem od Weledy a překvapivě si je nechává čistit moc rád ![]()
My cistime teprve tyden asi 2 mesice pote co zoubky vylezly, nebyla jsem schopna koupit ten kartacek
. Ale prikrmujeme teprve mesic, tak to snad neni takova hruza. Koupila jsem od MAMu ten od 6 mesicu. Cistime vecer pred spanim. Nejdrive ho dam Sarce do ruky at si cisti sama, tak asi minutku (nekdy si je soucasne cistim i ja, je to pak vetsi legrace) no a po minutce ji kartacek vezmu z ruky (obvykle podstrcim neco jineho na zkoumani) a ty dva zuby docistime, namacim v kojovode. Moc to neprehanim, jen chci aby si zvykla, ze je to normalni soucast hygieny a zatim se dari.
Aja a Sarka (7,5 mesice)
Ahojka holky
!
Princezna bude mít už dva roky a čistíme malým kartáčkem z DMka od prvních zoubků, bez pasty. Pořád mám pocit, že na pastu je ještě malá
a že ji bude polykat
, zvlášť ty dětstké, které mají tak voňavou příchuť.
Jak ji mám vysvěslit: Nepolykat pastu?? ![]()
Pa
Petka ![]()