Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tak to zatínání, jak děláš. Potom se s tím dá různě poskakovat a aj jsem četla, že to normálně někdo nosí celej den. Ono jak chodíš, tak se to hýbe a svaly se lehce stahují ![]()
Nedokážu si představit je nosit celý den, mě pořád vyklouzává tak ji musím dávat zpět. To jsem asi hodně povolená
![]()
To cvičení je právě o tom je udržet v sobě bez vyklouzávání. Zkus si je vzít a dělat s nimi normální činnosti uklízet nebo jdi na procházku a opravdu se soustřeď na to je udržet. ale třeba procházku a pak si od toho odpočiň. Nevím teda jak po porodu ale svaly se tím určitě zpevní držím palce ![]()
Já je právě mám doma a dělám s nimi v kuchyni a i když cítím že vyklouzává a snažím se jí svaly tlačit zpět nejde to a vyklouzne. Tak právě bych ráda kdo má s tímto cvičením zkušenosti a jak to měli ostatní.
Dle mých zkušeností ze začátku se musíš opravdu soustředit ale když už cítíš že vyklouzává je pozdě alespoň ze začátku.
@Ella.Ella děkuji tak to budu muset se více soustředit, ale už pro dnes stačí:-)
Používat co nejvíc a ono se to zlepší… mě teda nevypadávaly a to mám docela těžké (Joy balls), ale ze začátku jsem je skoro necítila (jen při chůzi po nerovném terénu) - to proto, že jsem dole pořád zatnutá… poslední dva dny, je ale začínám cítit i při menších pohybech a začíná to být i příjemné
asi se konečně začínám uvolňovat a nějak zpevňovat… takže nosit, cvičit a ono to přijde ![]()
Pořídila jsem si venušiny kuličky na posílení pánevního dna a také proto, že mám rok po porodu a manžel ve mě plave a já byď jsem před porodem dosáhla orgasmu tak teď je to problém a trvá to dlouho a jsem méně citlivá. Ráda bych se dostala do kondice jako před tím možná i do lepší:-) jen nevím jak s nimi cvičit. Zavedla jsem si zatím nejlehčí kuličku (mám 3 druhy, nyní ten nejlehčí pro začátečníky) a nosím jí, při smrkání či zakašlání nebo občas vyklouzne to bude asi tím, že jsem povolená a občas s tím cvičím i zatínání - kogelovy cviky. Nebo má někdo ještě nějaký dobrý tip na civčení či zkušenost jak vám to pomohlo a za jak dlouho. Děkuji mco za zkušenosti.