Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
nikdo nezmínil krosnu.
Manduca ok, ale pokud musíš mít bundu, nic moc.
Já se úplně sžila s krosnou - snad proto, že jsem byla ji zvyklá vždycky nosit a není s tím žádná práce.I o několika kurzech vázání šátků jsem to vzdala. Nejsem asi ten srpávný typ a nemám trpělivost, možná i šátek byl blbej (vatanai)
chuanitka píše:Fialka56 píše:Já dávám na záda v šátku ani ne půlroční Markét
No vypada to trosku slozite, ale asi chapu, co mas na mysli-kdyz jsem videla video ukazku z uvazu satku s 8 mesicnim kojencem na zada, tak to jsem rovnou zavrhla.:-)Fakt to není tak drastické, jak to vypadá, neboj se toho
A manducy se dají půjčit, jestli bys to chtěla vyzkoušet.
Aha, dekuju moc, a nevis kde? Ja nasla jen obchod v Praze v Naplavni,ale nevim, zda pujcuji.
Jinak moc dekuju za svechny reakce, na ten smrtelne vypadajici nadhoz se satkem nemam opravdu nervy;-) Diky holky taky za ten tip na to Beco, to jsem nevedela. No popremyslim, az zakoupim a budu zapasit s nespolupracujicim jedincmn, tak vas jeste pozadam o pomoc.:-))
Jeste abych odpovedela JaneC- krosnu prave mame, ale mame Deuter, a toho nosi manzel, na me je to moc velke a v prazske MHD dost neprakticke.
aha, tak tojá si v obchodě zkousela deutera i salewu a práve se mi zdaly moc velký. Mám zopu a je akorat na me - chlapovi malá, ale stejně nosím jen já..
ty vyloženě outdoorové mi připadaly velký i těžký sama o sobě..
chuanitka píše:Fialka56 píše:Já dávám na záda v šátku ani ne půlroční Markét
No vypada to trosku slozite, ale asi chapu, co mas na mysli-kdyz jsem videla video ukazku z uvazu satku s 8 mesicnim kojencem na zada, tak to jsem rovnou zavrhla.:-)Fakt to není tak drastické, jak to vypadá, neboj se toho
A manducy se dají půjčit, jestli bys to chtěla vyzkoušet.
OT, i takhle malé mimi jde nosit na zádech, pro doma by to pro nás bylo lepší, malá má pět měsíců, ale bojím se to vyzkoušet ![]()
janac píše:
aha, tak tojá si v obchodě zkousela deutera i salewu a práve se mi zdaly moc velký. Mám zopu a je akorat na me - chlapovi malá, ale stejně nosím jen já..
ty vyloženě outdoorové mi připadaly velký i těžký sama o sobě..
No my to prave kupovali, kdyz dceri byl rok a ja jsem byla tehotna se synem, manzel mel tedy argument,ze to buse stejne nosit hlavne on, tak ze si vybere. On ma skoro 2 metry, ja 160cm, takze v krosne jsme se neshodli, tak jsem ho nechala byt, at si vybere, a Deuter nam ted hnije na chalupe.:-(
beckie píše:
OT, i takhle malé mimi jde nosit na zádech, pro doma by to pro nás bylo lepší, malá má pět měsíců, ale bojím se to vyzkoušet
Já dokonce i viděla, že někdo nosí na zádech i mnohem menší mimi.
Ale já osobně bych nespěchala.
5-měsíční dítko je ještě docela křehké a měla bych strach ho dávat na záda.
Počkala bych určitě, až bude mít tělíčko pevnější.
Na záda vážu od cca 10m a i to bylo docela brzy ![]()
Prostě podle mě patří dítě na záda až tak nějak kolem toho roku.
Malá mimi na břicho, kde na něj může máma dohlídnout, zda si neublinklo..
Cappy píše:beckie píše:
OT, i takhle malé mimi jde nosit na zádech, pro doma by to pro nás bylo lepší, malá má pět měsíců, ale bojím se to vyzkoušetJá dokonce i viděla, že někdo nosí na zádech i mnohem menší mimi.
Prostě podle mě patří dítě na záda až tak nějak kolem toho roku.
Ale já osobně bych nespěchala.
5-měsíční dítko je ještě docela křehké a měla bych strach ho dávat na záda.
Počkala bych určitě, až bude mít tělíčko pevnější.
Na záda vážu od cca 10m a i to bylo docela brzy
Malá mimi na břicho, kde na něj může máma dohlídnout, zda si neublinklo..
Tak raději vydržíme, stejně doma šátek používám minimálně a ven bych si ji vázala jen na břicho. Ať můžu podávat dudlíka, spravovat čepici, uklidňovat apod.
Jinak moc dekuju za svechny reakce, na ten smrtelne vypadajici nadhoz se satkem nemam opravdu nervy;-)
A nechceš to opravdu alespoň jednou zkusit třeba nad postelí a s dozorem? Ono to nahození fakt není tak hrozný jak to vypadá. To spíš je pak horší nespolupracující dítě navázat (to jsem spocená až na pr.eli), ale zrovna ten nához - u nás je to od 5ti měsíců jedna z největších zábav, klidně by se nechal nahazovat celý den, z úplného řevu před nahozením má po náhozu pusu od ucha k uchu.
Nebo nekoukala jse na návody jak dostat dítě na záda přes rameno - držením za ramínka, tvoje ruce překřížené? To už nevypadá tak „smrtelně“.
Tak raději vydržíme, stejně doma šátek používám minimálně a ven bych si ji vázala jen na břicho. Ať můžu podávat dudlíka, spravovat čepici, uklidňovat apod.
Beckie, já zkouším na záda od 5ti měsíců. Spíš je pro můj cvik, většinou jsem hned sundala, protože to, co z toho vzniklo nebylo k nošení. Od cca 6 měsíců v tom kluka nechávám 10-30 minut, když něco doma potřebuji udělat a na břiše by překážel a na zemi sám bez řevu nevydržel. Doma mám jistotu, že ho mohu kdykoli sundat. Ven se zatím neodvažuji, nechám to až bude starší. Jinak taky radši na břiše.
Jinak co jsem zjišťovala, tak na záda doporučují většinou od doby, kdy dítě pevně drží hlavu, ale i v pohybu, úklonech…kurzy jsou na záda většinou od 6m. Někde píšou od doby, kdy má zpevněná záda a leze. Ale viděla jsem i fotky s 3t novorozencem.
Příspěvek upraven 31.03.10 v 17:28
neczuz píše:Tak raději vydržíme, stejně doma šátek používám minimálně a ven bych si ji vázala jen na břicho. Ať můžu podávat dudlíka, spravovat čepici, uklidňovat apod.Beckie, já zkouším na záda od 5ti měsíců. Spíš je pro můj cvik, většinou jsem hned sundala, protože to, co z toho vzniklo nebylo k nošení. Od cca 6 měsíců v tom kluka nechávám 10-30 minut, když něco doma potřebuji udělat a na břiše by překážel a na zemi sám bez řevu nevydržel. Doma mám jistotu, že ho mohu kdykoli sundat. Ven se zatím neodvažuji, nechám to až bude starší. Jinak taky radši na břiše.
Jinak co jsem zjišťovala, tak na záda doporučují většinou od doby, kdy dítě pevně drží hlavu, ale i v pohybu, úklonech…kurzy jsou na záda většinou od 6m. Někde píšou od doby, kdy má zoevněná záda a leze. Ale vuděla jsem i fitk s 3t novorozencem.
TAk já hlavně do teď pořádně nevím, jestli aspoň na břicho vážu správně. Máme šátek teprve chvíli a necítím v sobě tu jistotu, tak na záda asi fakt nebudu spěchat. Ale taky by se mi to na doma hodilo, přece jen na břiše opravdu překáží.
beckie píše:neczuz píše:TAk já hlavně do teď pořádně nevím, jestli aspoň na břicho vážu správně. Máme šátek teprve chvíli a necítím v sobě tu jistotu, tak na záda asi fakt nebudu spěchat. Ale taky by se mi to na doma hodilo, přece jen na břiše opravdu překáží.Tak raději vydržíme, stejně doma šátek používám minimálně a ven bych si ji vázala jen na břicho. Ať můžu podávat dudlíka, spravovat čepici, uklidňovat apod.Beckie, já zkouším na záda od 5ti měsíců. Spíš je pro můj cvik, většinou jsem hned sundala, protože to, co z toho vzniklo nebylo k nošení. Od cca 6 měsíců v tom kluka nechávám 10-30 minut, když něco doma potřebuji udělat a na břiše by překážel a na zemi sám bez řevu nevydržel. Doma mám jistotu, že ho mohu kdykoli sundat. Ven se zatím neodvažuji, nechám to až bude starší. Jinak taky radši na břiše.
Jinak co jsem zjišťovala, tak na záda doporučují většinou od doby, kdy dítě pevně drží hlavu, ale i v pohybu, úklonech…kurzy jsou na záda většinou od 6m. Někde píšou od doby, kdy má zoevněná záda a leze. Ale vuděla jsem i fitk s 3t novorozencem.
A jaky uvaz na bricho vazes? Vyborna jsou videanavody http://www.nosenideti.cz/video.php?… ![]()
Tak zkoukni ta videa nebo je jich spousta i na youtube…me hodne pomohla. Ja vazu na doma uklid a prochazky KsK a pokud vyrazim do Prahy na dyl tak Dvoj.kriz.
tak to ja na doma jednoduchý kříž a na ven s vnitřní kapsou
a teď jsem koukala na videa a jsou fakt super, už jsem i našla pár chyb co dělám špatně, tak děkuju
![]()