Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky holky, potřebuji radu, malej(2roky) má zánět průdušek, na noc máme 1/2 prothazinu, ale malej prášek neumí spolknout, když ho rozdrtim je strašně hořký i přesto, že ho dám do něčeho sladkýho, včera jsem mu ho nedrtila a dala na lžičku s pudinkem, dala mu to ještě zapít a dobrý, ale dneska mu prášek zůstal v puse a začal se rozpouštět a i když ho pak hned zapil a spolknul, za chvíli to vyzvracel asi jak mu zůstalo hořko v puse. Nemáte někdo nějaký tip jak mu ten prášek dát? Děkuji za rady
My ho vždycky rozdrtili na lžičku, ale přidávali jsme k tomu normální šťávu, ze které se dělá pití, ta je hodně sladká
a potom zapít
Tak jestli se to podava s jidlem, nedrtila bych to a zamichala do jidla, tedy pokud to neni moc velky. Nemam s tim zkusenost, docela se divim, ze to nedelaji treba v sirupu ![]()
Tak jestli se to podava s jidlem, nedrtila bych to a zamichala do jidla, tedy pokud to neni moc velky. Nemam s tim zkusenost, docela se divim, ze to nedelaji treba v sirupu ![]()
Mě dávali penicilín v jahodovem kompotu.. Jinak teda máme to samý za sebou, malý je rok a půl, zvracela i sirup, ono je to hodně i tím zahlenenim..
Rozdrtit v lžičce vody rozmíchat přidat cukr nebo glukopur a nabrat do stříkačky a pak stříknout do krku, jinak jsem léky do malého nikdy nedostala ![]()
Prosím poraďte, jak dát prášek 4 měsíčnímu miminku? Na lžičku neumí, strikackou buď vyplivne nebo vyzvrati ![]()
Jedna se o 1/4 a 1/2 prášku a 1,5ml sirupu
@iiiv
To jsem prave dělala a vyplivne to
neumí to probrat. Včera jsem ji to dala hodně dozadu a zvedlo ji to žaludek a pozvracela se ![]()