Doktorka přehání?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2282
26.4.13 10:58

Doktorka přehání?

Ahoj holky, ve středu jsme se synem byli u doktorky. Synovi ve středu bylo 12 týdnů takže to byla naše 3. kontrola. Ale k věci. Nezdá se mi, že pokaždé když přijdeme, tak se naší doktorce něco nezdá. Nejdřív se jí nelíbilo, že otáčí hlavu víc na jednu stranu a že (cituji - i když my to nevidíme ona už to má v oku) se mu dělá ploška a když ho nebudeme cvičit na druhou stranu, tak budeme jezdit na rehabilitace..

Při středeční kontrole se jí pro změnu nezdály nožičky (prý je pořád vtáčí moc dovnitř), takže cvičíme a navíc jí přišlo, že je syn moc světlý, takže jsme dneska jeli na odběry jestli nemá málo železa - pokud ano, budeme muset dávat kapky a to dost dlouhou dobu..

Vždycky vytasí ten nejčernější scénář a vyloženě hledá kde co není podle tabulek (třeba váhu přepočítává na gramy :roll: ).. Když jsem se bavila s ostatníma maminkama, tak říkaly, že jejich doktorky jejich děti tolik neprohlížejí, tak mě zajímá váš názor.. Třeba to beru na lehkou váhu já.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
26.4.13 11:03

Doktorka ma digi vahu, u vsech deti ji pise v gramech, nejak me nenapadlo se nad tim pozastavovat. :nevim:
Ze hlida psychomotoricky vyvoj a jeho anomalie mi prijde normalni, ze kdyz je podezreni na malo zeleza, tak posle na odber, tak taky, zelezo je v prvnim roce ditete stezejni prvek, protoze dite straslive rychle roste a zelezo k tomu rustu nutne potrebuje.

Spis me zarazilo, ze je to vase treti navsteva, my jich meli u prvniho v tomto veku rozhodne uz vic, doktorka si zve kvuli prevazovani v prvnich tydnech klidne po tydnu az dvou, aby videla, ze dite prospiva, teprve ted u tretiho ditete nas nezve tak casto, ze se spoleha, ze vimco a jak a sama bych prisla, kdyby se mi neco nezdalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3743
26.4.13 11:04

Děkuji za to, že v ČR je lékařství na takové výši.
Myslím, že uvedené problémy je lepší zachytit zavčas než pozdě.
Ty se na to můžeš povznést anebo změnit lékařku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2401
26.4.13 11:06

Lepsi pecliva doktorka nez ta ktera neco zanedba, ne? Pokud k ni nemas duveru, tak zkus konzultaci u dalsiho pediatra. Vaha v gramech je naprosto v poradku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
26.4.13 11:07

Já myslim že je to dobrá dr :palec: bud za ní ráda.
Přeleženinu má skoro každej kojenec, radí se polohovat a nutit dítě na druhou stranu-já to nedělala a srovnalo se to samo.
Vtáčení nožiček je taky velmi častej problém, to nás potkalo u prvního dr a jen sem rovnala, pak dávala boty opačně :mrgreen: a srovnalo se to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
26.4.13 11:09

Mě jde o to, že se bojím, co bude zase příště. A mrzí mě, když slyším, že jen u nás pořád něco je když se snažíme dělat vše jak se má.. :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
26.4.13 11:11

@Gladys Ano, na převážení jsme chodili častěji, ale to bylo vyloženě jen vážení..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
687
26.4.13 11:14

@tehuzu tak si najdi jinou a pak nadavej, ze ti zanedbala pri kontrole dite :roll:
ja to fakt nechapu. jako kdyz nic nedela, spatne, kdyz je pecliva, tak zase moc. me to vytaci dobela. ja mam perfektni doktorku, jeji nazor a rady jsou srozumitelne a nenapadlo by me napr. kontrolovat na internetu, jestli ma pravdu. taky ma digi vahu. vis co je divny? v porodnici ti taky udali vahu v gramech, ale to to divny neprislo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
26.4.13 11:17
@tehuzu píše:
Mě jde o to, že se bojím, co bude zase příště. A mrzí mě, když slyším, že jen u nás pořád něco je když se snažíme dělat vše jak se má.. :|

no ale ty to beres jako bys za to mohla ty. U malych deti je kolikrat furt neco, protoze ten vyvoj je u nich v prvnim roce uplne strhujici, z leziciho trikiloveho uzlicku, ktery umi jen sat a vymesovat se ti stane behem jednoho roku samostatne se pohybujici minimalne trojnasobne tak tezka jednotka, ktera je schpna uz se sama nakrmit. Uz nikdy v zivote se nebude vyvijet tak rychle a proto je nutne to sledovat a pripadne podchytit.
Deti jsou pomerne samoopravne, takze ze spousty tech „anomalii“ vyrostou, ale obcas je potreba jim pomoct, prvni syn mel rotaci panve, kdyby nas dr neposlala na vojtovku, tak by mel nadosmrti nakrivo panev a tim padem i spatne drzeni tela, zrejme by ho pak boleli i zada, nastesti dr ho kontroluje, nasla neco a resilo se to.
Cele soucasne lekarsti je zamerene na hledani chyb, ktere je potreba „opravit“, notak vas doktorka holt neplaca po zadech, jaky jste sikulky a jak jste krasne pribrali. Lepsi prilis pecliva doktorka nez takova, ktera „zavadu“ neodhali. Proti prilisne peclivosti se da to trosku mirnit urcitym vyckavacim postojem, ale laxni doktor nebo vyslovene spatny doktor, to je mnohem vetsi pohroma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
26.4.13 11:18

Máš peclivou dr. pouze si kryje záda, aby něco nezanedbala, což je v dnešní době naprosto normální, vůbec se tím nestresuj :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
26.4.13 11:18

@tehuzu Fakt bys chtěla, aby doktorka nebyla pečlivá? prostě některé děti nají různé „problémy“, je lepší to hlídat, našemu se taky placatila hlava, tak jsem taky měli otočit postýlku. teda ale aby si někdo stěžoval, že je doktor pečlivý a vysvětlí, co by to mohlo být, to mi hlava nebere :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
26.4.13 11:20

Kazdy vyhledava neco jineho…nekdo chce peclivou doktorku co hned se vsim plasi a honi po vsech certech..jinyho to obtezuje…musis najit lekarku ktera ti bude vyhovovat mas-li moznost vyberu…ja vybrala hned na poprve dle sveho gusta aniz bych vedela…ale verim ze kdybych mela dite co byva nemocne apod tak ji zmenim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
26.4.13 11:24
@tehuzu píše:
Mě jde o to, že se bojím, co bude zase příště. A mrzí mě, když slyším, že jen u nás pořád něco je když se snažíme dělat vše jak se má.. :|

ale tohle jsou běžné kojenecké věci co se často řeší ;) a řešit budou proto že je jednoduché je diagnostikovat i léčit pokud se to zachytí včas ;) takže to přeháníš ty ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
26.4.13 11:26

Já si myslím, že nic nechce zanedbat. Ona už viděla soustu dětí.
Já mněla se straší podobnou a jsem za to ráda taky mně poslala na cvičení ikdyž jsem si já myslela, že to přehání a cvičila jsem do 2let a díky bohu, že nás poslala tak brzo!!! Hodně řešila váhu a to jsem brala jako blebebe…Před rokem odešla do penze a máme novou ta nic neřeší dokonce mi řekla, že jsem druhorodička tak už vím co a jak :pocitac:. Na kontrolu jsem byla po porodu 5 den co nás pustily pak v 6týdnech a pak až na 3m takže hledám novou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
26.4.13 11:31

@Gladys Máš pravdu, já se prostě bojím abych něco nezkazila, kor když kolem mě nikdo takové problémy neřeší - a to tu jsme 4 holky, které rodily v cca ve stejnou dobu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí