Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den, synovi roste zoubek a od včerejší noci má vysoké teploty, dnes odpoledne měl i 39,6 st. Dáváme ibalgin sirup, ale ten mu zabere tak na 2-3 hodiny a poté zase 39st. Prosím máte někdo nějakou radu…
![]()
Střídala jsem Panadol s Nurofenem po 3 hodinách, nad 39° jsem koupala ve vlažnější vodě. Ať je brzo líp ![]()
Střídat Nurofen a Panadol, můžeš tak mít menší rozestup mezi dávkama. Nenavlíkat moc, dávat spát spíš méně oblečenýho. Když nebude mít studený končetiny, můžeš zápěstí a kotníky obalit mokrým ručníkem, otřít obličej. Ne ledovou vodu, spíš vlažnou.
Akorát mi tak vysoká horečka nepřijde k zubům ![]()
Paralen čípek jsem mu dávala ted, a zatím spinká tak uvidíme.. každopádně děkuji
a sprchu vyzkoušíme taky, pokud nic jiného nezabere
@Reniseek17 K těm lékům se mi osvědčily zábaly na nožičky - bavlněnou ponožku jsem namočila do roztoku vody a octa ( na půllitru 5 lžic octa ) a na to teplé ponožky… ![]()
Ahoj malá má herpangínu horečky 40 pomohla ji kombinace nurofenu a panadolu po 3 hodinách trvalo to od pondělí dnes měla nejvíše 38,ale stále ji hlídám, nepapá, téměř nepije, ale vzala na milost bylinkový čaj tak alesponˇněco a po lžičkách podávám, atˇje lépe ![]()
@Libza o octu jsem neslyšela ale zkoušela jsem tvaroh na nožky, ale byl jen všude okolo a na nohách nic ![]()
Malej měl jednou taky vysoké horečky, dělala jsem i zábaly nožišek a dr. mi řekla že je lepšéí udělat zábal celý, namočit větší plenu nebo osušku do vlažné vody, zabalit celé tělíčko a zabalit do deky, nechat tak 5 minut, pokud neklesne do půl hodiny tak opakovat, mělo by to klesnout alespon na 38 stupnu a střídat tu nerofen s paralen (bud sirup nebo čšípky), většinou se říká že takhle vysoké teploty nejsou k zubům ale znám případy že to i tak bylo, nicméně pokud by teploty do zítřka neustoupili raději bych se domluvila co s dr. jestli neudělá třeba rozbor moče
Octový zábaly na nohy jsou super-fakt pomůžou
a přijde mi to míň drastický než to sprchování
Ale dala bych si teda bacha aby to byl opravdu zoubek… ![]()
Řešila jsem před pár dny horečky a nejvíce nám pomohlo, napustit vodu v takové teplotě co má mimčo a nechat postupně zchladnout
Díky za rady, teplotu máme pořád, takže za chvilku vyrážíme k dr… ![]()