Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, mám 8týdenní dceru a má furt ucpanej nos a nejde mi to odsát. Dokonce jí i teče z očí hnis kvůli tomu, takže mi oční předepsal kapky do nosu. Do teď jsem měla libenar, co mi řekla dětská, ale řekl, že ten je naprd. Tak jsem si je nechala udělat v lékarně a tam mi řekli, že mám nakápnout na tyčinku vatovou a vytřít tím ten nos, nekapat dovnitř. Ale jak má potom povolit ta rýma a zabrat to? Ten libenar jsem taky kapala rovnou do nosu. Jaký s tí máte zkušenosti? Díky!
Tak kapky pro děti nestříkají jako pro dospělé, po stříknutí vykápne jedna kapka, tak přímo do nosu
Ale asi jen opravdu při hnisavé rýmě, protože třeba mě kapky nadělaj víc problémů než bez. Protože mi rýmu zarazí a pak mě šíleně bolej dutiny a hlava
Máš odsávačku na vysavač? Ten hnis z očí bývá u kojenců častý problém, určitě to má od té rýmy? Kapeš něco do očí?
Ahoj ja malymu kdyz byl miminko taky kapky kapala na tycinku a pak jsem mu tim nos vytrela, ona je ryma vetsinou to, ze je zdurela ta prepacka v nose, takze kdyz to tim potres, tak ono to pomuze neboj ![]()
Tak pokud nejde nic odsát, a přesto je ucpaný nos, řekla bych, že to je spíš tím, že je zduřelá sliznice, než rýma. To znamená, že vytření vatovou tyčinkou by mělo být účinné a sliznice by měla oplasknout. Ale to je jen moje logika, třeba někdo poradí líp ![]()
Kápla bych do nosu kapku nebo na ten uchošťour a tím nos vytřít, to musím tak někdy praktikovat u dcery, že sebou mele, když má kapky do nosu.
U prostredniho jsem pri ryme nejdriv zkousela vytirat vatovou tycinkou s nasivinem a teda nepozorovala jsem zadny ucinek
Takze jsem normalne kapala.
@araw kapky do očí jsem už měla, ale po měsíci to bylo k ničemu, tak vyplachovali kanálky a prej vyteklo hodně hlenu, tak prej je to z rýmy, že to ucpává…no zkusim to vytírat jen a snad to pomůže, jinak už fakt nevim. A odsávačku na vysavač nemám…
@KPKristy něco na tom bude no, díky..no mám to na tejden, tak snad…
No my máme ted rýmu jako prasátko malému je 13 měsíců a vytřít mu noc nebo nakapatt nevím jak to děláte ale já jsem pak totálně vyčerpaná malý uřvaný
@krťousová
mojí dceři to nedělala rýma, ale neprůchodné slzné kanálky, tak měla taky plné oči hnisu
@Kelsey aha..no mě řekli, že to ucpaný právě tou rýmou, tak sna se jí brzo zbaví
@banánice píše:
No my máme ted rýmu jako prasátko malému je 13 měsíců a vytřít mu noc nebo nakapatt nevím jak to děláte ale já jsem pak totálně vyčerpaná malý uřvaný
Maly mel tedka taky rymu, koupila jsem ten Quixx, je to sprey, jednou striknu do jedne dirky jednou do druhe a krasne to pomohlo, malemu se druhy den uz ulevilo a slo to odsavackou vsechno ven ten hnus ![]()
@krťousová píše:
A odsávačku na vysavač nemám…
Urcite bych ji koupila, ja si to bez ni nedokazu predstavit, kdyby tohle vsechno co jsme vysali za hnus melo malymu v nose a v hlave zustat tak nevim nevim… ![]()
@Hanka79
já mám vincentru jemu to jde krásně ale jak pozná co se jde dělat tak je to děs
jsem spocená on uřvaný
@banánice píše:
@Hanka79
já mám vincentru jemu to jde krásně ale jak pozná co se jde dělat tak je to děs
jsem spocená on uřvaný
To ja taky musim vzdycky nenapadne
vetsinou ho manzel drzi a zabavi ![]()