Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Pořiď si odsavačku na vysavač-nemusíš to strkat do nosu, stačí jen k dírce přiložit a uvidíš co všechno vytáhneš. Navíc tím nedráždíš sliznici a neotíká tím pádem. Kapat můžeš buď Vincentku, nebo Libenar(ale ten spíš na pročištění),
http://www.drmax-lekarna.cz/…1x5ml-0.html tohle mi napsali v dětské nem. když měla malá 8týdnů. Je tam skleněný kapátko, ale já měla strach že jí ho zalomím.
Osvědčilo se mi nakonec tohle:
přwd každým kojením prostříknout nos Sterimarem baby (libenar se mi nalil jen na kousek nosu a nevěděla jsem jestli zateče tam kam chci, tímhle fakt stříkneš až do krku).
http://www.drmax-lekarna.cz/…-3-roky.html pak dát na bříško vyřvat-krásně se to spustí, pak odsát-odsavačkou na vysavač a kapnout ten Nasivin.
Byl to boj, ale vyhli jsme se antibiotikům a za 7-10dní bylo vše ok.
Pevné nervy, rýmečka je u kojenců fakt blbá, špatně se jim dýchá pusou a nemůžou papat.
Přeji pevné nervy a šťastné zdravé miminko
.
Ahoj my měli teď taky problém s rýmou u mimi.Dr nám řek že sprej a kapky u mimča se na slyznici moc nechytí a stečou spíš nosohltenem do krku a účinek není. Lepší je to vytírání vatičkou. Nám dr napsal recept a v lékárně nám namíchali přímo roztok na to vytírání nosu. Ten soplík se na to nalepil a nosík už nebyl tak moc nateklý a líp se jí dýchalo. Před tím nemohla skoro ani pít
No a oči? Zeptala bych se dr čím je nejlepší to rozkapat a otírat. Já mám naštěstí známou z dětského oddělení z porodnice, tak se většinou ptám jí ![]()
Děkuji za rady, brzo bysme měly jít k doktorce, tak se jí zeptám, nebo zavolám v po, ale nechci jí moc nic dávat bez porady s ní samozžejmě. Tenhle namíchanej roztok je prý s trochou antibiotik, takže mě hodně štve, že po je až za dlouho, abych jí to mohla vyměnit za něco jinýho, nechc dávat ta antibiotika…ale fakt nechápu proč má ucpanej nos..snad nikdo kolem nebyl, kdo by měl rýmu, máme zvlhčovač koupenej, spí ve zvýšený poloze…ach jo..
@krťousová Nas malej taky onemocnel rymou a kaslem, vecer se uplne davil a pritom nikdo okolo nemocny nebyl, byli jsme na pohotovosti a pak i u mudr na kontrole a rikala, ze tedka toho hodne kvete a ma v ordinaci strasne moc deti s rymou a kaslem, ze maji zanety na pruduskach, nas malej uplne sipal a byl zahlenenej jako blazen, takze klidne vas prcek tak muze mit nejakou mensi alergii na nejake pyly ![]()
My tedka uzivame dva sirupy, jeden jsou antibiotika a druhy je na jarni alergie…a uz je to mnohem lepsi ![]()
Nášemu malému 10 týdnů jsem kapala Otrivin pro děti je tam k tomu šikovné kapátko. Velmi doporučuji pořídit do rodiny inhalátor. Hodně to pomáhá ![]()
@krťousová píše:
Děkuji za rady, brzo bysme měly jít k doktorce, tak se jí zeptám, nebo zavolám v po, ale nechci jí moc nic dávat bez porady s ní samozžejmě. Tenhle namíchanej roztok je prý s trochou antibiotik, takže mě hodně štve, že po je až za dlouho, abych jí to mohla vyměnit za něco jinýho, nechc dávat ta antibiotika…ale fakt nechápu proč má ucpanej nos..snad nikdo kolem nebyl, kdo by měl rýmu, máme zvlhčovač koupenej, spí ve zvýšený poloze…ach jo..
Tak s antibiotiky na vytírání nosu bych si opravdu hlavu nelámala. To je tak nepatrné množství a navíc jen lokálně, že bych to neřešila a s klidným svědomím vytřela. Pro miminka je ucpaná nos příšerná záležitost, vždyť pak nemůžou pořádně jíst. Od toho se odvíjí nervozita jeho i tvoje. Fakt bych to nehrotila… ![]()
@krťousová píše:
Náš mimiš si tu rýmu donesla už z porodnice a má jí celou dobu. Zkoumala sem to na netu a jediné co sem našla je prý tzv „zlatý streptokok“ je to prostě rýma co přejde sama do 3 měsíců. Teď sní bojujeme už druhý měsíc tak doufám že brzo bude po ní… Je to trochu lepší ale někdy mi příjde jako by jí to až dusilo, vždyť mimiš umí dýchat více méně jen přes nos
Je to na prd když člověk by rád pomoh a neví jak…
@iria píše:
Náš mimiš si tu rýmu donesla už z porodnice a má jí celou dobu. Zkoumala sem to na netu a jediné co sem našla je prý tzv „zlatý streptokok“ je to prostě rýma co přejde sama do 3 měsíců. Teď sní bojujeme už druhý měsíc tak doufám že brzo bude po ní… Je to trochu lepší ale někdy mi příjde jako by jí to až dusilo, vždyť mimiš umí dýchat více méně jen přes nosJe to na prd když člověk by rád pomoh a neví jak…
Aha, to je hrozný, jestli to bude fakt na 3 měsíce, už aby to bylo pryč…právě, to mě štve nejvíc, že nevim jak to mám udělat, protože po ránu je hrozný ji poslouchat jak funí…
@Hanka79 píše:
@krťousová Nas malej taky onemocnel rymou a kaslem, vecer se uplne davil a pritom nikdo okolo nemocny nebyl, byli jsme na pohotovosti a pak i u mudr na kontrole a rikala, ze tedka toho hodne kvete a ma v ordinaci strasne moc deti s rymou a kaslem, ze maji zanety na pruduskach, nas malej uplne sipal a byl zahlenenej jako blazen, takze klidne vas prcek tak muze mit nejakou mensi alergii na nejake pyly
My tedka uzivame dva sirupy, jeden jsou antibiotika a druhy je na jarni alergie…a uz je to mnohem lepsi
Taky jsem přemýšlela nad alergií, jestli nemá. V dnešní době kdo nemá? Sice jsem doufala, aby byla v tomhle po mě, na nic alergie, skoro vůbec nemocná, sem tam občas rýmu, ale nic jinýho…snad aspon trochu má po mě tu imunitu a ne jak manžel, že furt nemocný…nebo ještě hůř jak půlka jeho rodiny hypochondři
musim ji chránit, at ho vní nevypěstujou…