Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím maminky. Potřebovala bych, jestli nemá někdo podobnou zkušenost a nejlépe radu.20měsíční syn byl před 3 týdny pořádně nachlazený, takže dr. poslechla, průdušky čisté, takže klasicky Mucosolvan, Stoptussin na noc. Začal odkašlávat, z vodnaté rýmy je hustá. Kašel je v pohodě, ale té husté rýmy se ne a ne zbavit.Na kontrole dostal Pamycon, ale jsme na tom pořád stejně. Do finále začal chraptět a to už 5 dní. Dávám Fenistil, Calcium Chloratum-nic. Dneska už jsem šla naštvaná na ORL, tam řekla dr.,že v krku trochu zarudlé, ale CRP je negativní. Takže máme jiné kapky a kapeme. Zneklidňuje mě, že to neustupuje, chraptí a huhňá. Tak budu ráda za nějaké příspěvky.
@neovulka Trvala bych na výtěru z nosu. Dcera měla zadní rýmu přes 6 neděl, výtěr ukáal pomnoženou bakterii, která je rezistentní na některá antibiotika, takže dostala ta správná a bylo po rýmě.
Podle naší ORL Pamykon jen zatlačuje příznaky a vytváří rezistentní rýmy. ![]()
Na kontrolu na ORL jdeme za týden, vezme mu stěry, pokud se to po těch kapkách nezlepší. Nechápu, proč je nevzala hned. Teď si říkám, že jsem na tom měla trvat.
No tak nám manžel donesl domů pěkného bacila…malej měl nejdřív horečky, pak se přidala rýma a pak kašel. Taky - Mucosolvan, Pamycon odpol+večer, Nasivin dopoledne…už se nás to drží 2 týdny. Píšu nás, protože teď jsem na huntě zas i já…bolí mě pekelně v krku atd…
Slyšela jsem, že teď kolují pěkně nepříjemné bacily a nic moc na ně nezabírá. Jsme toho důkazem…jo, tu výše uvedenou léčbu dávám už týden (už musím skončit), zpočátku to zabíralo hezky, ale teď je to tak 3 dny pořád stejný.
Ahojky, dnes jsme byli u dr.,mala je nachlazená, strašně chraptí-dala nam calcium chloratum teva.Ale když jsem se dívala na přibalový letak a nic tam nepisou ohledně chraptění, pouze že je to na řídnuti kosti, nedostatek vapníku. tak jsem z toho tak rochu jelen?
Minulý týden jsem tady projížděla starší diskuse kvůli chrapotu a o calciu se tu psalo, že dostali na ORL. Nám zase řekla Mucosolvan sirup. Přitom nekašlala. Ale prý že to i tak pomůže na odhlenění.
@Pajoš Ahoj,můj kluk vloni chraptil asi 2 týdny v kuse a dr mu taky předepsal calcium-rozpustbýt tablety 1 denně a hlasový klid-těžko udržet, páč kluk je prostě hlučnej
Každopádně to asi za týden přešlo a calcium neublíží, to mi spíš přijde divný dávat léky na kašel, ale každý má jiný zkušenosti…jen jsem ti chtěla dát vědět, že jsme byli léčeni stejně
@Ajdula Mě to taky přišlo divný. Ale pomohlo to. Hlasový klid u nás taky nehrozí. Dokáže mluvit, i když pije
![]()
@Petra8a taky mě ty děti udivují ![]()
Já chudáka nutila šeptat a nakonec jsem zjistila, že to hlasivky namáhá stejně jako křik.
No, pak při každé větší změně teplot znovu pár dní chraptil.
Hlavně, když to pomůže, ať je to cokoliv ![]()