Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Prosim o radu jak by jste se zachovali. Dcera (5) bere antibiotika Ospen po 8 hodinach v 6 - 14 - 22 hod. Dneska jsem davku ve 14 uplne vypustila z hlavy a dala jsem je az ted v 19. Kdy by jste dali dalsi davku. Ve 22 nebo az po 8 hod. ve 3 v noci. V pribalovem letaku je vzit hned po zjisteni a dal pokracovat v davkovani a nezdvojovat davky. Dekuji za radu
Měla jsi jí dát další dávku ve 22 hod a jet zase normálně. Stalo se mi to několikrát, ale nic se nestalo i když si je dala v těch 19:00 jen si připočítej 8 hod a dej jí další dávku
Já bych dala další dávku ted po šesti hodinách tj. v jednu hodinu a pak v těch šest abych se dostala zpátky na původní dávky..ale jinak nevim
utíkala jsem rychle malé dát ospen, zapomněla jsem sedm hodin, díky ![]()
@Zuzkka to jsem rada, ze jsem nezakladala diskuzi zbytecne ![]()
Dekuji vsem za rady.
Dík za tuhle diskusi, dnes se mi podařilo to samé, malá odpoledne usnula a já jsem zapoměla jí dát v půl třetí ospen. Takže dám normálně až ve 22,30 večer. Snad sem tim nic nepo.rala ![]()
Prosím o radu ohledně vynechání jedné dávky atb u osmiletého dítěte. Dneska bere 6.den Ospen (1hod - 9hod- 17hod) a v 1hod ráno měl brát další dávku atb. Podala jsem mu je, on je zapil a teď ráno jsem našla celou tabletu posteli
Další dávku jsem dala až teď v 9hod ráno, takže celá jedna dávka chybí… pokračuji dál po 8 hodinách. Myslíte, že to hodně vadí? Díky ![]()
Ahojky. Tak mi se v 19 hod podarilo zapomenout jestli jsem davku v 15 hod dala nebo ne, tak jsem dala hned v tech 19 pro jistotu a dalsi dam jko obvakle ve 23 hod - (7 hod-15 hod-23 hod). Myslite, ze je to vpohode? At uz tu davku v 15 mela nebo ne? ![]()
Ahoj. Prosim o radu. Dcera ma ve ctvrtek pichnute ucho a dostala krome antibiotik i Pamycon do nosu. Vcera vecer jsem ty kapky ale nechtene rozbila. Mam si zavolat na ORL pohotovost, zda by mi vystavili novy recept nebo mam pockat do zitrka a jit ke sve ORL doktorce? Spis mi jde o to, zda bude vadit jeden den vynechani, pokud mate nekdo stejnou zkusenost. Diky