Jak dáváte přes den spát

veselabaculka
5.11.10 13:22

Jak dáváte přes den spát

Ahoj, jak dáváte přes den spát 7 měsíční mimčo? Aspoň tak přibližně. Díky. Kolikrát za den vám spí?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17180
5.11.10 13:26

mě malá spala určitě třikrát denně. Ale byla velký spáč na jeden spánek přešla až v 15 měsících. Kolem toho 7. měsíce spala 9-10 (vstávala kolem 6) pak 13-15 a odpolko kolem 16:30 tak půl a třičtvrtě hodinky. A spát šla kolem půl sedmé :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3011

V tomto věku zhruba jsem dávala malou spát přes den 2×,cca kolem 9-10 h. /podle ranního vstávání/ a odpoledne kolem 13-14 h.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27261

Vítek spal dopoledne cca hodinku zhruba od 9 do 10 a odpoledne cca od 12 na takový 2 až 3 hodinky. Pak ještě někdy usnul večer kolem 18.h ale to tak na 20 minutek a ne pravidelně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
5.11.10 13:28

Já dávám, když vidím, že je unavený, tzn. dopoledne spí zhruba od 10 do 11 (někdy 12 hodin), pak cca půl hoďku - hoďku mezi 14-15 hodinou a půl hoďku - hoďku mezi 17-18 hodinou…takže taky 3×.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
5.11.10 13:31

Ahoj,malej v 7-mi měsících spal 2× denně-pokaždé v kočárku na procházce.Dopoledne jsme šli v 10h-11:15,Odpoledne od 14:30-16:45.Nachodila jsem spousty kilometrů :lol: teď spí 1× denně,regulovaně-stačí,aby si dopoledne na 30 min. zdřímnul,a odpoledne nezabere.to spí tak od 14:30 doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1357
5.11.10 14:15

Mně prďola spí většinou jednou denně, protože ráno mu dám mezi šestou a sedmou mlíčko a pak ještě třeba do 8 až 9 spíme, pak ho dám po obědě kolem jedné tak na dvě hoďky…když vstáváme brzy kolem té šesté sedmé, tak to stihne 2×…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2691
5.11.10 20:54

ahoj..muj malej vstava v 7,davam pak spat v 10 dopo,to da tak hodku az hodku a pul,pak v kocarku 2 hodky 13-15 apak kolem 17 da tak pul hodky.spat chodi v pul 8. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenentka
13.5.15 14:56

Obnovuji starsi diskuzi a prosim o rady…
Mam temer 4 mesicni holcicku, a nevim jak davat pres den spat… Vecer davame ve stejnou hodinu, to s usinim uz celkem jde. Jenze nevim co a jak pres den.
I kdyz chodi spat kazdy den stejne, budi se pokazde jinak, nekdy uz treba ve 4 rano a uz nechce po krmeni spat, nekdy pak jeste usne a probudi se podruhe treba kolem sedme… A timpadem nevim, v kolik hodin a kolikrat vlastne ji pres den davat spat, kdyz treba v 8 rano je vzhuru nekdy jen hodinu a nekdy uz 4…
Navic spi pres den velmi malo, vetsinou treba jen 15-20 minut, kdyz pul hodky tak slavim… A i po takovem kratkem spanku uz spat nechce.

Kolikrat by tak mela za den jit spat? Snazim se davat po 2 hodinach, ale casto nechce, nebo spu jen chvilku a mazas oci jak baterky.
Mam si proste vybrat pres den vzdycky urcitou hodinu, a zkusit dceru do tehle hodin spankove „napasovat“, nebo proste jet dal tak jak ted? Prijde mi ze celkove spi pres den hodne malo, nekdy za odpoledne treba 3× ale po 10 minutach :-(

• Citovat
  • Upravit
72725
13.5.15 14:57

@Elenentka v tomhle věku jsem přizpůsobila vše miminu.. takže žádný režim, ale dle prcka.. teď je mu skoro 9 m a už se to jakž takž tváří, že spí 3× denně.. ale neplatí to pořád. mmchdm, prostě sleduj - když je unavená, tak dát spát, když se jí nechce, je zbytečné nutit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4961
13.5.15 15:00

Já chodila se synem od narození ven v kočárku, kde usnul a spal. Chodila jsem, když začal být protivný, pak už si vytvořil svůj režim, který jsme dodržovali. Samozřejmě, když vstal o hodinu dřív, tak šel pak o hodinu dřív spát, vydržel vzhůru tak asi 3 hodiny. Říká se, že spánek přes den dělá spánek v noci. Každé dítě je jiné, některé od malinka přes den nespí třeba vůbec.
Myslím si, že nějaké „napasování“ do spánku se ti nepodaří, spíš se přizpůsob dceři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenentka
13.5.15 15:02

Jeste bych dodala, ze pres den nechce spat v postylce. Vetsinou usne tak, ze ji houpeme, chovame… A pak polozime.
Zkousela jsem ji naucit usinat v postylce, s tim ze jsem u ni sedela, drzela za ruku, hladil, zpivala… Ale i tak za sileneho revu, dokud neusla. To jsem zkusila zatim jen 2×, nejsem zastancem vyrvavani, prijde mi na to jeste mala.
Ale taky se bojim, aby si neosvojila spatne spankove navyky… Proste nevim co delat.
Davat spat dokud neni viditelne ospala nefunguje…

• Citovat
  • Upravit
1482
13.5.15 15:03

@Elenentka dávala bych vždy podle signálů, že je unavená - mnutí očiček, mrzutá atd., nějaká pravidelnost myslím se v tomhle věku úplně nastavit nedá, pokud si ji mimi nenastaví samo. Nám se spaní pořád měnilo, teď spí brouček 4× denně, 9-10, potom před oběděm v kočárku, 13:30 po obědě a ještě kolem páté si schrupne před večeří, bude mu příští týden 5 měsíců. Dřív takhle hodně nespal, to až v poslední době.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1482
13.5.15 15:05

@Elenentka mně taky začal bojkotovat postýlku i když předtím už v ní spal, tak teď přes den spí v mé posteli, jsem u něj a povídáme pohádku, pak už můžu jít a on chrní :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenentka
13.5.15 15:05

V kocarku ani v aute bohuzel taky nespi… I tam si da svou maximalne pulhodku, a pak se probudi… A jeci :-)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure