Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahoj ženy..tak se mi zdá,že máme doma malýho žrouta.Jonáškovi je 6 měsíců,dosud plně kojen,10 dní na příkrmech a ty mu teda jedou,sní celou tu malou skleničku,zapije čajem.ráno když snídám tak neskutečně vyvádí,že chce taky něco,tak mu dám tu kukuřičnou křupku pro miminka,ty zdlábne 3 a natauje se že jako ještě,ale to už nedám.doufám jen,že mu tím neubližuju.ovoce ještě nedávám ani kaše.takže na oběd má mosozel.příkrm,dopo ty křupky jinak kojím..ale kdyby mohl,tak sní snad i mě:-)váží 7.7kg,měří 69cm,což je v pořádku si myslím.máte taky některá takovýho hladovce?
Buď ráda, já jsem do Amálky horko těžko dostala aspoň lžičku jídla, ale teď už je to lepší a rozjedla se, ale začátky byly krušný. Jo a o zapití si můžu nechat zdát, vpravuju do ní vodu po lžičkách ![]()
díky,moje ségra má holčičku,která musí mít neustále něco v puse,jinak je nevrlá.řeší to ovocem,takže ok,já jen aby mi Jonášek nedorostl do metrákový váhy
![]()
Ahoj,
rekla bych ze je to v poradku,miry jsou ok na 6mesicu!
Proste mu chutna,bud rada,ublizit mu nemuzes!!!
pokud ho tedy nebudes prekrmovat,ale to,co pises je oplne v poradku ![]()
Kamaradka ma chlapecka,kdyz mu bylo 6mesicu,vazil 9kg a meril 75cm,pri porodu normalni dite okolo 3.3kg,ale to ho prezrava!
ted v roce mel 14kg!!!to nema nas Davidek ani v 19mesicich ![]()
bojím se těch křupek..má je fakt rád..můžu s nimi takhle pokračovat?jsem v tomhle dost mimo.. ![]()
Ahojky, no to je super, buď ráda, někdy může trvat i 2m, než sní dítě plnou dávku. Náš malý snědl celou skleničku jenom mrkve, jinak v půlce vždycky přestane a to už je na příkrmech skoro měsíc.
jak říkám,kdybych mu dala snad ty sklenky dvě,tak je zblajzne..uvidíme jak to bude do budoucna.. ![]()
Tobík taky miloval příkrmy, ale pak měl i období kdy vůbec nechtěl obědy, pak zas nechtěl ovoce, pak zas jogurty - hodně se to u nich mění..tak držím palce, ať vám to vydrží..My dodnes bojujem s tekutinami, vypije 300ml denně, v létě kolem půl litru - víc ani omylem a to nabízíme už cokoli, hlavně v létě…prostě nezná pocit žízně…Jo a váhu máte úplně normální..Tobík měl v 6 měsících přes 8 kilo..taky do té doby plně kojen, ovšem porodní váha 4,3 kg…
Jonáš měl 4 kilča když se narodil
a už v porodce se tak přisál,že ta sestra co mi ho přiložila pronesla:hmmm..tak ten to teda umí ![]()
To jsou miry meho druhorozeneho ve trech mesicich
.
Jinak-prvorozeny jedl hned ze zacatku velice hezky.Proste snedl od druheho dne vsechno,co jsem mu dala.Zadne problemy s prikmovanim,kousky a pod.V roce vazil 8,3kg(na to,kolik toho snedl moc nepribral,asi jedno kg za pul roku) a od te doby uz „nesnedl nikdy nic“.Ted je mu sest,vypada jak do komparzu na film z 2.svet.valky.Takze ono to muze byt vselijak.Bud rada,ze tak hezky ji.
Bongi-no a pocit zizne?to ten prvni neznal celych sest let!celou dobu jsem nervacila,ze nic,lautr nic nepije.Zacal pit az po svych sestych narozeninach…(uz si nekdy i rekne sam bez nuceni
)Hlad teda jeste porad neprisel… ![]()
Ahojki, mám doma podobnyho šikulku, když nás vidí jíst, tak horzně vyvádí, od starší sestry si vezme flašku mlíka a rve si ji sám do pusy, ty křupky ještě nedávám, ale tím nemužeš nic zkazit.Příkrmy vařim a zblajzne toho 170gramů ani nemrkne, tak zkus třeba tu větší skleničku.On jak začne běhat, tak to hned všechno vyběhá.Asi bych se nebála, že by byl tlouštík ![]()
Barnabášek měl taky 4kila po porodu a když se v porodnici přisál, tak to sestra komentovala, že mě asi brzo „sežere“