Láska k dítěti. Máma vs. táta.

10052
3.11.10 14:30

Láska k dítěti. Máma vs. táta.

Myslíte si, že mateřská láska je jiná (větší) než ta otcovská??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22040
3.11.10 14:34

Nevěřím, že je větší.

Jiná zcela určitě (a naprosto pochopitelně), ale větší :think: … ne, za mne určitě ne.

Možná jsem zaujatá - můj táta by za mne i za mou sestru dýchal, můj muž miluje obě naše děti nade všechno. Jinak než já, ale rozhodně ne míň.

Příspěvek upraven 03.11.10 v 14:35

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27263

Neřekla bych větší, řekla bych jiná. My to cítíme jinak, protože jsme byly s dítětem úzce spojené. Říká se, že mateřská láska přijde sama, otcovská se musí vypěstovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21902

Myslim,ze ano..Nevim,jestli vetsi,ale urcite trochu jina.Musi byt.Chlap neni tehotnej,chlap si to neodrodi,logicky to tak neproziva.Ten silenej strach o dite,kdyz ma blbou teplotu…Ten cit a to pouto je urcite jiny,si myslim..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
3.11.10 14:44

Ano, je jiná. Netroufám si posoudit, jestli větší.

Je to něco jako hlad. Je to vrozené. Nosila jsem dítě, bylo ke mně přivázané, krmila jsem ho, i kdybych to nechtěla. Bralo si ze mně. Naučila jsem se to. Tělo se naučilo reagovat na dítě, i když já to nechtěla. Vstávala jsem v noci zas a zas, i když mi mozek vypovídal službu, stejně tak jako jiné orgány. Ale vstala jsem. Jediné, po čem jsem přes den toužila, byl spánek, ale moje tělo to nedovolilo, protože dítě nespalo. To bych řekla, že je ta mateřská láska. Že žena udělá pro dítě mnohem víc než pro kohokoli jiného, protože … když jde o dítě, má na to neskutečné rezervy. A to nemluvím o mazlení, hraní, láskyplné výchově … udělá to. Je to tak silné nucení, je to droga. Nelze to neudělat.

Chlap tohle nemá. A přesto si netroufám tvrdit, že se kvůli svému dítěti nepotentůčkuje. Ale nemá to „mateřské“ nucení. Otcovská láska je prostě volba. Buď svoji roli přijme, nebo ne. A s tím i dar, nebo jak to nazvat, otcovské lásky. Vyleze na nejvyšší horu, aby své malé slečně sundal balónek, který tam zalétl. Pro svého kluka koupí to nejšílenější kvičící autíčko. Promění se v šaška a bude s ním blbnout na zahradě jak malej kluk. S míčem, pod hadicí, prostě nebetyčně blbnout. Ale v noci k brečícímu miminku prostě nevstane. Od toho je tu prostě máma, která dostala ten radar. Ten táta prostě nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
3.11.10 14:46

Vhledem k povaze mého partnera si troufám odhadnout ,že je stejná jako ta má..Jak se doopravdy cítí, nevím, to se nedá vžít.Jak rozpoznat a dokázat, že je jiná..On neví jak to cítím já, já zase jak on.
Ale nemyslím, že je menší..U nás rozhodně ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4051
3.11.10 14:49

Emilie to napsala krasne.

Neni mensi, ale jina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5468
3.11.10 14:50

Je jiná. Ale není jedna větší a jedna menší. Aspoň u nás ne…
Ta moje je „praktičtější“, mazlivější, asi o něco „jemněší“ a starostlivější.
Ta manželova je živelnější, akčnější, asi pro dítě častokrát zábavnější.
Ale obě jsou nezměřitelné, protože nekonečné :srdce: :srdce: :srdce:

Samozřejmě jsou otcové, kteří svoji roli milujícího tatínka nikdy nepřijmou, ale jsou i takové ženy, které děti týrají, takže v tom to není.

Emilie píše:
Ale v noci k brečícímu miminku prostě nevstane. Od toho je tu prostě máma, která dostala ten radar. Ten táta prostě nemá.

Vstane :). Když se Ondra budil na kojení, samozřejmě jsem vstávala já, ale tatínek si ho ode mě pak přebral a chodil s ním po bytě na odříhnutí, případně uspával… A teď jsme prcka přestěhovali do jeho pokojíčku a pokud v noci brečí, většinou ho slyší právě manžel… já zase spíš vyskočím ráno, kdy už za sebou mám ten nejtvrdší spánek…

Ale jinak jsi to napsala krásně :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
3.11.10 14:52

… a když si jen vybavím našeho tatínka, který kromě svých činností není schopen jakékoli trpělivosti, tak vůči svému synkovi se teda překonává tak na 500%. Když jsou spolu v dílně a táta ukazuje a vysvětluje a učí a trpělivě znova vysvětluje a ukazuje a uklízí a znova vysvětluje … to už by prdly nervy i mně!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6421
3.11.10 14:58

Já myslím, že je to individuální, někdy otcové fakt nestojí za nic, koneckonců i některé matky.:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1008
3.11.10 15:09

Tak můj chlap je baba, vše prožívá víc než já, i tu zmíněnou teplotu, je strašně přecitlivělej, když je malej nemocnej, nespí, pořád ho kontroluje, i když mu je třeba dohromady prd..atd. Ale je fakt, že on snad měl být ženská…U nás je ta láska stejná..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27263
3.11.10 15:11
Lizbeth píše:
Vhledem k povaze mého partnera si troufám odhadnout ,že je stejná jako ta má..Jak se doopravdy cítí, nevím, to se nedá vžít.Jak rozpoznat a dokázat, že je jiná..On neví jak to cítím já, já zase jak on.
Ale nemyslím, že je menší..U nás rozhodně ne.

Přesně tak to má i ten můj. Ba někdy dokonce má mnohem větší strach z různých věcí jak já.
Emilie to napsala krásně. Chlap má volbu to přijmout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8413
3.11.10 15:20
zuzka.mamka píše:
Myslíte si, že mateřská láska je jiná (větší) než ta otcovská??

Myslím, že není větší, je jen „jiná“ Žena vnímá víc přes pocity, chlap to zase bere víc logicky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.11.10 15:32

Chtěla jsem sem taky napsat..ale Emilie to vystihla dokonale :palec: ..i když je pravda,že se najdou i takové matky který mateřský cit nenajdou..naštěstí je jich málo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
3.11.10 15:35

Myslím,že je stejná,ale jinak dávaná najevo :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie