Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
No rpvni driv stal nez sedel. Bylo to narocne, nebot si vzdy stoupl a jak nemusel sedet padal primo na zada a hlavicku - des. Poprve se posadil asi v10ti mesicih - uz sito presne nepamatuji a jak je to stalo nevim proste najednou sedel.
No a druhy se posadil nekdy mezi 6 a 7 mesicem uz take presne nevim a take to bylo najendou - koukam a on sedi a stat se naucila asi tyden na to.
malá až v 11 měsících, nejdřív se plazila, pak začala pérovat na kolínkách, pak začala lézt a teprve potom přišla na to jak si na ten zadek kecnout z toho kleku. Za to ale když už si sedla tak pevně a nepadala. ![]()
Matyášek taky v 10ti měsících.....plazil se,pak lezl a pak se posadil
V 7mi měsících a posadil se ani nevím jak - nějak jsem to nestihla zaregistrovat, protože ještě neuměl lézt, ale plazil se a druhý den už lezl.
no mala umela sedet uz v sesti mesicich kdyz ju nekdo posadil…ale sama si sednout umela az kdyz umela lezt..pac si sedala z kleku…takze nekdy 8 - 9 mesic.
V deseti měsících, když byla na čtyřech, sedla si na bok a postupně to pak dorovnala do „normálního“ sezení.
Nejstarší mezi 8-9 měsícem, už si nevzpomenu, mladší v 6 měsících. Nejmladší ještě nesedí a má 7,5 měsíce a nevypadá to, že by se mu nějak moc chtělo.
V 8m, nejdřív plazil (5m), pak lezl (6,5m) a pak se posadil. Sama jsem neposazovala. Přesně si nepamatuju jak, ale myslím, že se jakoby překulil z bříška, opřel o ruku a posadil se.
Temča leze jak blázen, stoupá si, klečí bez držení, sedí když jí posadíme, ale sama to nee ![]()
Obě děti v jedenácti měsících, Helenka formou klečení mezi patami, Mareček klasicky s nožkama dopředu. Oba z polohy na čtyřech - Helenka se prostě jen zvedla, Mareček si sedl na bok, přetočil tělíčko a natáhl nohy.
Starší synek si nejdříve stoupl, pak se rozešel, rozběhl .. a najednou kouká, sedí ..... asi v 13 měsících!!! I v kočáře cca v roce jezdil prostě na břiše - viz fotka, to mu byl necelý rok. Mladší synek zatím neprojevuje ani snahu se posadit. Ale když ho posadím, nemusím ho už ani držet, má rovný záda.
Tak naše malá dřív stála než seděla, ale sama si sedla v osmi měsících a taky z kleku.
Ahoj- ještě bych se chtěla zeptat, kdy se vám poprvé mimčo posadilo a hlavně jak? Díky